VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VI TÄNDER ETT LJUS I ADVENT

Godmorgon 1:a advent!

Äntligen är det dags för den mysigaste tiden under vinterhalvåret – advent, jul och nyår. Vi började förra året tror jag det var, även om det varit nedtrappning ett par år från alla håll, att minska paketbytandet och det är rätt skönt. Blir ingen större press över att hitta ”rätt” julklappar och ingen stress att köpa dom. Barnen får som vanligt från alla och jag kommer på mig själv att tänka att inte köpa för mycket till dom. Men jag vill ju ge dom hela världen! Dock är såklart inte antal julklappar det viktiga, så jag försöker hålla mig haha. Med Elion har det inte spelat någon hur många eller få julklappar och presenter jag har köpt – han har liksom aldrig brytt sig. För honom är fotboll och andra aktiviteter ungefär det enda som spelar roll. När han var två tror jag det var önskade han sig ett rosa paket i födelsedagspresent. Brydde sig inte om innehållet alls, utan ville bara ha ett rosa paket. När han fyllde 3 önskade han sig en lillebror. Eller om det var samma år? Han var ganska liten i alla fall :). Han har aldrig varit en sån där som önskat sig alla leksaker och prylar som jämnåriga har. I och för sig kanske det är lättare då? Jag har ju försökt hitta roliga presenter till Elion och försökt testa mig själv, men det mesta får sen ligga i lådor på hans rum. Nu satsar vi på tränings/utelekgrejer och bidrag till hans x-boxsparande tror jag. Idun och Aston får några leksaker för bebisar/mindre barn. Vet att Idun ska få en dockvagn av farmor, hon kommer nog däremot bli en som älskar att leka på sitt rum, det gör hon redan nu :).


IMG_6791

Vi tänder ett ljus i advent,
det värmer den som frusen är.
Vi tänder ett ljus i advent,
det sprider ljus i vårt mörker här.
Och alla som är rädda och fryser på vår jord,
dom borde få sitta vid vårt bord
när vi tänder ett ljus i advent


IMG_6779 IMG_6783 IMG_6788

Mitt och Elions verk – familjen Strands julgran 2016! Lite småfix återstår, gömma sladdhärvan och kanske byta till vår fina julgransfot, eller gör man det till en plastgran haha!?


IMG_6794

Förra årets julkula kommer för alltid bli svårslagen. Alltså NEW YORK! Kan fortfarande ha svårt att förstå att vi gifte oss där. Måste tillbaka till den fantastiska julbutiken där någon gång, så himla roligt att vi hittade den – och att den ens var öppen i september – så att vi kunde köpa julkulan för 2015. För er som inte vet bestämde jag och M redan inför vår första jul (alltså tre månader efter vi träffades) att vi ska köpa en ny julkula för varje år. Än så länge har vi ju bara 3, men redan idag ska vi ut på jakt efter den fjärde!

GLAD ADVENT & stor kram till dig

Kika in här lite senare, då dyker den första adventstävlingen upp!



Kommentarer


  1. Emmelie 27 november, 2016 on 10:08 Svara

    Vilken mysig idé med julkulorna. Som ett tips finns det otroligt fina och ovanliga att köpa på Jul på liseberg. Om ni nu inte finner en idag vill säga. Kram

  2. Diana 27 november, 2016 on 10:41 Svara

    Vad fint det ser ut hos er, jättefin gran
    Hoppas ni får en fin 1a advent tillsammans i familjen <3

  3. Jenny 27 november, 2016 on 13:47 Svara

    Vilken fin ljusslinga! Var har du köpt den?

  4. Jossan 27 november, 2016 on 16:59 Svara

    Kanske köpa upplevelser i julklapp till Elion istället? Typ en dag på lekland etc

  5. Hanna 28 november, 2016 on 19:35 Svara

    Tips! Ställ granen i en fin korg så slipper ni den fula foten ?

    • Evelina 28 november, 2016 on 19:47 Svara

      Jamen det är ju så fint! Kan man det med en så stor gran? Har bara sett mindre granar. Alternativt inte hittat rätt korg kanske haha?
      Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna