VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

5 MATPLATSER SOM INSPIRERAR

När vi pratade om den nya planritningen och den nya matplatsen undrade jag om den inte blir lite väl stor. Tanken är nämligen att när ett barn flyttar ut sen (ja vi planerar låångt fram för det här huset nu haha) ska vi slå ner en vägg och göra den större, eftersom vi inte vill ha så många sovrum (även om det är bra att ha möjligheten sen vid en eventuell försäljning i framtiden). Om då matplatsen ligger brevid det minsta sovrummet är det alltså matrummet som blir större. Behöver vi inte den stora matplatsen nu mer än då sa jag först?

Men så sa M en sak som ju är så sann – ”jag tänker att det är då vi behöver den som mest”. Och visst är det så. När barnen blir större, får pojk- och flickvänner, förhoppningsvis barn på sikt… Och förhoppningsvis bor kvar här i stan! Jag vill att vi är en sån där familj som träffas OFTA. Som har söndagsmiddagar och fredagsmys, övernattande barnbarn och you name it. Såklart vi ska ha en jättestor matplats sen, och en lagom stor nu först (men också med möjlighet att addera extra sittplatser).


matrum_unik_olivia

Vacker inspiration från EM men detta – lurvig matta under matbordet – känns långt ifrån vår verklighet hihi…


Unik_Penny_Pinn_kvadratisk.jpg_766_540

En annan bild från EM. Jag ÄLSKAR när känslan blir ”personlig”. Idag har vi olika pinnstolar och det känns som att jag alltid vill fortsätta med temat olika-stolar-vid-matbordet just för att det blir mysigare och ja, det händer något.


 

Underbar matplats som får sparas som inspo till stugan i framtiden. Då, om massa år när radhusrenoveringen är förbi och vi sparat pengar ska den gamla delen där rivas och ersättas med en ny del som matchar den nu nya delen. Hängde ni med ;)?


IMG_6759-0.jpg

Som sagt, olika former/typer av sittplatser gör SÅ mycket (bild IKEA)



Detta gav mig en idé – jag har en förkärlek för kvadratiska bord samtidigt som vanliga rektangulära är fint det med… Så varför inte ha en blandning?! Ett rektangulärt med plats för två stolar på varje kortsida. Format och storlek är inget större bekymmer, M kommer mest troligt att bygga själv när det är dags.



Kommentarer


  1. Lisa 12 oktober, 2016 on 20:26 Svara

    Så roligt att planera förändringar i hemmet! Vi har precis fixat några smp förändringar (bor i hyresrätt så lite begränsat vad vi får göra) och det blev aå stor skillnad. Igår bytte vi dessutom ut vårt gamla oerhört slitna matbord mot ett nytt fint och det känns som ett helt nytt hem. Lycka till med planeringen, tror det kommer bli superbra och fint vad ni ön beslutar er för!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna