VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

STUDIEBESÖK…

…på minisarna förhoppningsvis blivande förskola startade vi dagen med idag!

Det känns himla bra, de har ett bra tänk överlag men det finns förstås vissa punkter som lockar oss. Förskolan är uppdelad i fyra avdelningar vilket känns bättre än två eftersom man kan fånga upp barnens behov efter ålder lite bättre då. Elion har gått på förskola med två avdelningar och det funkade också kanon så jag har bara erfarenhet av det, men jag tänker ändå att det finns fördelar med fler? Det kanske absolut bästa är dock maten! De har egen kock som gör allt från grunden, som väljer ekologiska och svenska råvaror, som använder riktigt smör, som gör egen müsli osv osv. Maten är ändå en viktig del i hälsotänket och eftersom vi tänker på samma vis hemma är det ju toppen om förskolan där barnen ändå tillbringar en hel del tid har samma tänk. De har även gympa en gång i veckan och är ute minst två gånger om dagen. Nu får vi hålla tummarna att vi får plats! I december kan vi ställa oss i kö på de förskolor vi kan tänka oss i andra och tredje hand då man bara kan ansöka 9 månader innan, men här är det en annan helt fristående kö.



Full fart framåt! Idun har varit där en gång innan när vi lämnade ansökningsblanketterna, men det var kul att få vara där 1,5 timme och leka och visas runt. Personalen verkar toppen också!

 

 

 

Nu blir det hemmalekmys för de andra medan jag ska bloggjobba och plugga ett par timmar tills det är dags att hämta Elion. Imorgon tror jag att jag ska vara busig och hoppa över föreläsningarna och ta en ledig dag. Jag har aldrig gjort det innan utan gått på varenda en. Så det känns lite konstigt men jag försöker ändå jobba på det där med att inte vara FÖR ambitiös, minska kraven på mig själv och prioritera vad som verkligen är viktigt och tänkte att det kan vara ett bra steg ;). Morgondagens tema är nämligen inte relevant varken till hemtentan eller fältuppgiften utan mer en allmän föreläsning så är det nån dag jag tänker missa så är det den. Perfekt att tajma in det med Elions studiedag med!

 

Kram/E

 


Kommentarer


  1. Inne hos Ina 13 oktober, 2016 on 18:07 Svara

    Åååh.. Jag önskar att det fanns en sån förskola här där jag bor. Matens ursprung och att den är hemlagad känns viktigt för mig. Har iofs inga egna barn än så jag kanske hinner starta en ?

  2. Madeleine 13 oktober, 2016 on 20:23 Svara

    Åh vad spännande. Hoppas ni får plats på just den förskolan. Tycker också att egen kock är en jätteviktig del i valet av förskola (vilket våra barn haft på fs)

    Jag vet inte hur det är nere hos er, men här uppe i Gävle fick vi faktiskt rådet att inte skriva något 2:a och 3:e alternativ när vi skulle ställa oss i kö, eftersom om man får sitt andrahandsval så har man ingen rätt att ”överklaga”. Har du bara valt ett alternativ och blir placerad på en annan förskola står du fortfarande kvar i kön. dock kan man ju då hamna på ett ställer som man som föräldrar inte alls är nöjd med…

    • Evelina 13 oktober, 2016 on 22:02 Svara

      Hmm ja det vore ju inte bra… Men jag tänker att det som sagt inte påverkar, eftersom vårt första val är ett helt annat kösystem då det inte är en kommunal förskola? Så det borde inte påverka vårt 2:a och 3:e val, som då alltså är nummer 1 och nummer 2 på kommunens ansökning.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna