VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DET JAG SAKNAR/INTE SAKNAR MED ATT VARA GRAVID

Jag har varit gravid två höstar och två vintrar i rad. Och har helt glömt hur frusen jag egentligen är! Redan nu kan jag känna att det är alldeles för kallt emellanåt, och då är vi ändå i en väldigt varm september…

Med Elion var jag mest gravid över sommar och höst (han är född 6 november och jag minns hur dåligt värmen fick mig att må. Men frös det gjorde jag ju inte ;). Och med Idun och Aston har jag varit gravid juni-mars båda gångerna vilket är den ultimata gravidperioden tycker jag nog (efter mina erfarenheter). När det är som kallast ute var jag som varmast och när bebisarna kom ut, ja det var ju lagom till våren!


Här står jag i var det 2 plusgrader? Utan att frysa. 11 dagar innan Aston kom ut.


Andra saker jag saknar med att vara gravid:

Att alltid ha en liten hand att ”hålla” även om huden är i vägen

Känslan av faktiskt baka en bebis, i sin kropp, att skapa liv genom kärlek!

Att känna buffar, rörelser, hicka

Förväntningarna, spänningen, nyfikenheten, längtan!

Känslan av hur gott något kan vara när man ger efter för en craving


Och sånt jag inte saknar med att vara gravid..

Illamåendet (hade mest med Idun)

Foglossning (hade mest med Idun)

TRÖTTHETEN!!

Oro över att något inte är som det ska (hade mest med Aston)

Tyngden neråt i bäckenet på slutet (hade säkert samma med alla)

Nattliga toabesök (mest med Elion)

Halsbränna (lite med alla)


Summa summarum – jag älskar att vara gravid, jag älskar att föda barn (jo det är sant) men allra mest så älskar jag att ha mina tre små troll utanför magen och få uppleva och leva livet MED dom! Men, en del av mig kommer nog alltid att sakna att vara gravid… 🙂

 
 

(Foto: Emelie Ohlsson / Love by Emelie)


Kommentarer


  1. Elina 14 september, 2016 on 15:33 Svara

    Jag är gravid just nu och det jag saknar med att vara ogravid är
    – att känna mig stark i kroppen, just nu funkar inte träning så bra och det blir nog ordentligt med foglossning snart. I vanlig ordning.
    – energi!! Brukar ha så mycket mer energi.
    – att kunna äta salami, ostar och sånt som jag nu är utan.
    – att slippa oro.

    Ser framemot slutet på februari/början på mars då vi får möta vår fjärde älskling ❤️❤️❤️❤️

    • Evelina 14 september, 2016 on 16:19 Svara

      Kämpa på! Graviditeten kan kännas lång när man är mitt i den (speciellt på slutet) men man är ju faktiskt gravid rätt kort tid av sitt liv ändå (oftast 🙂 ) Kram och lycka till! Så mysigt med en fjärde!

      • Elina 14 september, 2016 on 18:44 Svara

        Ja, och tur är det! 🙂 Det här är antagligen sista graviditeten (men säker kan man ju aldrig vara :), speciellt inte som jag inte har fyllt trettio riktigt än). Så jag försöker njuta också. Njuta av de små buffarna tillexempel <3

        • Evelina 14 september, 2016 on 19:46 Svara

          Hihi ne precis! Oj det var bra jobbat! Jag som tyckte jag var snabb med tre innan 30 🙂 Buffarna är magiska! Och de där första dygnen, ååååhhh!

  2. Petra 14 september, 2016 on 19:56 Svara

    Alltså jag njuter av att inte vara gravid. ?Visst kan vissa delar vara lite mysiga när man känner bebisen o man vet att den växer där inne. Men all oro, att man känner sig svag, urinläckage ?, allt luktar konstigt, man e klumpig o trött. Plus att kroppen blir sämre efter varje grav. Nej jag vill icke det igen ?
    Älskar mina barn som e utanför magen ❤❤❤

    Du har så snygg header! Men det jag funderar på e att ”alla” andra bloggare har bilden längst upp. Det är för att när man sparar som bokmärke visas bilden i bokmärkeslistan. Men på din syns inte den snygga bilden för den e för långt ner ?

  3. Anne 14 september, 2016 on 21:04 Svara

    Jag förstår dig, jag älskar också att vara gravid! Tycker synd om männen som inte får känna känslan av att bära ett liv på insidan. Första graviditeten var lätt för mig (förutom blödningar och massor av oro!). Nu väntar jag andra barnet och nu är det lite jobbigare. Jag har åkt på allt möjligt ‘jobbigt’ denna gång.. blödningar, foglossning, rejäl viktökning, svullna ben, återkommande svampinfektioner, hemorrojder, problem med magen, smärtsamma sammandragningar, bottenlågt järnvärde, kass sexlust osv osv.. Haha. Men jag njuter ändå, det är ju verkligen ett mirakel att få vara gravid och känna rörelserna. Känslan av att aldrig vara ensam är så mysig tycker jag <3

  4. Anna 15 september, 2016 on 08:05 Svara

    Idag är min sista dag som gravid. Imorgon föds vårt tredje barn (planerat kejsarsnitt). Den här graviditeten är min allra sista och den har varit riktigt tuff nu sista månaden. Jag är riktigt svullen och har haft jobbiga förvärkar. Nu ser jag fram emot att möta bebis och även stärka min kropp igen – bli rörlig igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna