VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

STUGVÄDER

 
Lyckades få en bild på minisarna tillsammans ute vid stugan innan – inte det lättaste hihi. Tänk att det inte ens är ett år mellan dom, att de snart kommer vara jämnstora och att de kommer börja förskolan tillsammans. Nästan som att de är tvillingar mer än syskon.

Vi åkte ut med lunch till pappan som jobbade på där ute och sen blev vi visst kvar lite längre än det var tänkt men det var ju bara härligt. Det är ett heelt annat lugn där minst sagt. Just nu not so much barnvänligt, med en uppgrävd ojämn trädgård och en stuga full av verktyg och byggmaterial. Men nån gång så!


Lillebror blev förresten 6 månader igår, alltså ett helt halvt år. Halvvägs till ettårsdagen. Inte klokt!

På 6-månaderskontrollen tidigare i veckan vägde han 7,84 kg och var 71 lång, han hade bara ökat 140 gram på en månad så nu har han också börjat bli mer långsmal likt sina storasyskon. Han sitter själv men står allra helst, med stöd förstås. Men han är helt tvärtemot Idun som inte ens ville stödja på benen i början. Aston är väldigt lik Elion vad gäller motoriken (tidig). Som vi älskar dig vår mysiga mini!


Kommentarer


  1. Matilda 12 september, 2016 on 14:06 Svara

    Vilka små godingar! Underbara bilder! <3

    Men tvillingar… nej. De har inte legat i magen tillsammans, fötts samtidigt, ammats samtidigt och är inte i samma utvecklingsfaser samtidigt. Syskon med liten ålderskillnad helt enkelt.
    Jag har tvillingar själv och skulle aldrig i världen ens kalla dem för något tvillinglikt om de så bara skiljde nio månader emellan dem… förstår inte varför så många vill benämna sina barn som är syskon för något annat än syskon (pseudotvillingar exempelvis)… räcker det inte med att vara syskon eller finns en längtan efter att ha tvillingar? (spekulerar lite då det är så vanligt).
    Att jag "stör" mig på detta är för att vi upplevde första tiden (9-12 månder) och graviditeten med tvillingar som extremt tuff! En riskgraviditet med många veckor på sjukhus samt två high need babies som hade precis samma behov precis samtidigt och fick oss föräldrar att känna oss fullkomligt otillräckliga, Nu är dem två år och allt är såå mycket enklare! Så att folk med allt från 9-24 månader mellan sina barn kallar dem för "tvillingar" blir liksom ett litet hån på något vis när de själva inte har tvillingar att jämföra med.

    Vill inte hoppa på just dig men tycker det är intressant och störande med hela pseudotvillingbegreppet som används så felaktigt av de flesta…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna