VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

IGÅR & IDAG

Igår blev det dejtkväll för mig och M, vi åkte hemifrån när barnen sov och hann med att sätta oss en stund på Texas Longhorn innan bion. Vi såg War dogs, någon som sett? Inte den bästa enligt mig men det fanns å andra sidan inget annat som lockade mer ;). Bio är alltid mysigt, jag ÄLSKAR bio!

 

Idag är det träningar, först innebandy och nu väntar fotboll. Tänk om vi får tre barn med två idrotter var hehe, DÅ kan man nog snacka om att prioritera tid va? Hur gör ni som har tre lite större barn, man vill ju liksom uppmuntra till max men det måste såklart vara rimligt. Och rättvist mellan barnen.

Söndagskram!


Kommentarer


  1. Elina 11 september, 2016 on 14:50 Svara

    Jadu… Vi har tre barn, snart nio, sju och ett och ett halvt. De två äldsta har totalt fem aktiviteter. Sonen tre och dottern två. Ändå vill de även rida, spela fotboll och sjunga i kör ? Vet inte hur det ska gå… Men det är bara att köra på! Fast nu har vi sagt att vi väntar och ser efter denna termin om de vill byta ut något. Jag tycker att några eftermiddagar i veckan är det bra för barnen att bara göra ”ingenting” efter skolan. Blir nog lätt för intensivt annars!

  2. Sandra 11 september, 2016 on 15:01 Svara

    Vi uppmuntrar till fritidsintressen men begränsar till 2 st,pressen från skolan ökar också ju äldre dem blir!
    Vissa dagar är det himla farande mellan träningar MEN barnen får också lära sig eget ansvar tex ta sig till träning själv men bli hämtad.
    Och jag tycker inte jag gör annat än att tvätta träningskläder? När de dessutom har 2 dagar gympa i skolan!

  3. Malin 11 september, 2016 on 16:29 Svara

    Vi har tre barn på 9,7 och 1,5 år och jag är så glad att lille inte har några aktiviteter än! Killen på 9 spelar bara fotboll men det är två träningar i veckan plus match nästan varje helg. Nästa år blir det ännu mer intensivt. Tjejen på 7 har tre aktiviteter, vilket jag egentligen tycker är mycket men då hennes ligger på helgerna är det lättare att lösa. Den lille får nog vänta med aktiviteter tills de stora kan klara sig själva på sina. Vardagen går i ett kan man ju säga.

  4. Veronica 11 september, 2016 on 17:04 Svara

    Jo, det är ett pussel även med två barn med två aktiviteter var när man jobbar til 16 varje dag. Ofta får man flexa för att hinna hämta/äta mellis/byta om till klockan 17. Blir väl samtidigt lite lättare när de blir äldre och träningen börjar lite senare eller när man kan släppa iväg dem på cykeln. Nu är vi båda vuxna väldigt idrottsintresserade och är gärna med på träningar/matcher/hjälper till. Det som får stryka på foten just nu är egen träning. Jag prioriterar att det finns lagad mat och rena kläder och någorlunda ordning på vår nedervåning. Allt det andra kommer i sista hand! Har alltid själv varit aktiv i idrott och känner att det är viktigt att barnen rör på sig och gärna provar olika sporter!

  5. Helena 11 september, 2016 on 20:36 Svara

    Det är ju föräldrarna som bestämmer vad som är rimligt när det kommer till aktiviteter. Sedan tycker jag att barn inte behöver aktiveras HELA tiden.

  6. Malin - mamma till S, T och L 11 september, 2016 on 21:47 Svara

    Idrotter är väldigt bra på många sätt tycker jag som har tre sporttokiga killar.
    De två älsta spelar hockey och innebandy. Även fotboll ibland. Det är ganska myxket hockey per vecka och matcher på helgen: men de tycker att det är så kul och så lönge de tycker om det så kör vi.
    Den minsta har ännu inte börjat men han är ute utanför och spelar innebandy med de större varje dag. För oss är det ganska stressigt iböand men så länge man inte riskerar att skola blir lidande och att man uppskattar det, och hinner pausa emellanåt. Ja så länge det känns bra kör vi! ?

  7. Catarina 12 september, 2016 on 07:53 Svara

    Vi har tre barn som alla hade aktiviteter när de var mindre, det var ett himla pusslande , speciellt eftersom min man hade ett jobb där han var borta ofta över nätterna . Vi turades ofta om att skjutsa med andra familjer, ofta går ju nån kompis som bor i nörheten på samma aktivitet. Typ att vi skjutsade varannan vecka, eller var tredje vecka om dom var tre kompisar . Sen ville vi ju alltid titta på när det var matcher, men dom låg ju oftast på helger. Ibland så fick mina föräldrar ställa upp o skjutsa/ hämta till träningar . Jag försöker hjälpa till nu när jag har barnbarn, än så länge bara en 5 åring som går på handboll , men jag kan ta hand om lillasyster , så att hon inte behöver sitta i ett omklädesrum en timma på kvällen . Mitt tips är att hjälpa varandra ?

    • Evelina 12 september, 2016 on 08:57 Svara

      Bästa tipset!! Vilken tur dina barn och barnbarn har, som har dig. Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna