VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ETT ÅR SENARE

Tjoho vilken morgon! Fick sova ostört fram till 06 (synd bara att vi kom i säng sent men det var så mysigt ute i uterummet med värmen på och vin i glasen), slumrade fram till 07 med gosig Aston brevid, frukost när M och Idun vaknade och sen tog jag en joggingrunda! Ska strax hoppa in i duschen (måste bara sluta eftersvettas) och sen väntar hemmaplugg fram till 17 då Nadja ska fota min nya headerbild. Är tanken :).

Igår firade vi vår ettåriga bröllopsdag / treårsdag med oxfilé och amarone till middag och bröllopstårta och bubbel till efterrätt. Som många av er säkert redan vet gifte vi oss i New York för ett år sen. Jag var gravid med Aston (vecka 14) så bubbel blev det inte och någon bröllopstårta blev det inte heller. Vi hade en bröllopsfest hemma efter några veckor men då vi hade delat upp det i familj / vänner blev det ingen bröllopstårta då heller!

Men igår blev det äntligen bubbel och bröllopstårta, dagen till ära:

  IMG_5189

IMG_5186

Det var en överraskning från mig till M eftersom han är den som mest älskar tårta. Kladdkakebotten med hallonmousse och vit chockladmousse runtom. Alltså den var så GOD! Beställde minsta möjliga vilket var 8-bitars så vi har efterrätt ett par gånger till. Elion och Idun måste ju få smaka också.

Ha BÄSTA dagen nu!

Stor kram/E


Kommentarer


  1. Elin 7 september, 2016 on 10:42 Svara

    Grattis på bröllopsdagen i efterskott! Vi firar bröllopsdag idag 🙂
    Måste bara fråga dig om hjälp i bilstolsdjungeln!! Vilken har ni till Idun? Ska man ha isofix eller inte?
    Vi har kvar en britax hiway eller vad den heter, men den köpte vi när dottern var närmare året och det är ju typ nio år sedan nu. Tänker att det borde väl ha gjort sitt, hur länge är det tänkt att de ska hålla egentligen? Tycker nog också att den var lite ‘kort’ i höjd/sittlängd om vi nu ska kika på en ny istället, men vaad ska man köpa istället är ju den stora frågan X)

    • Evelina 7 september, 2016 on 11:04 Svara

      Åh grattis till ER!
      Vi har en Maxi Cosi mobi XP nu, ska skriva mer om den i ett inlägg tänkte jag.
      Ja den måste ni byta! Man brukar säga att plasten har en livslängd på ca 8 år, sen är den förbrukad ÄVEN om man aldrig har krockat. Så man ska vara lite försiktig med att köpa begagnat av den anledningen tycker jag.
      Maxi cosin är utan isofix men fördel med det är att stolen är godkänd upp till 25 kg ist för isofixens 18. Men det är smaksak. Vi ska testa isofix nu till Aston när han byter. Är det nu ni ska köpa? Annars kan du ju vänta in mina recensioner 🙂
      Kram!

      • Anna 7 september, 2016 on 20:03 Svara

        Hej. Kan du inte skriva något om era bilbarnstolar? Hur ni placerat dem och hur ni får plats. Vi har precis vänt vår 5 åring och köpt en bältesstol, har en bakåtvänd 3 åring och en bebis i babyskydd. Men det är trångt.. ? Misstänker ni har något liknande vad gäller stolar, så vore kul att höra!

        • Evelina 7 september, 2016 on 23:07 Svara

          Jamen absolut! Vad bra med tips, tack snälla! Fler som frågat så det får jag försöka ordna snart 🙂
          Kram!

      • Elin 8 september, 2016 on 10:37 Svara

        Hade för mig att jag hört att de hade ett ‘bäst före datum’, sen märker man ju lite när de gjort sitt och behöver bytas. Jag tar gäärna emot tips så snart som möjligt 😉 Våran lilla skrutta är 11 månader nu men sitter fortfarande bra i babyskyddet, men det känns som det är dax ändå. Sen vet jag ju att de brukar uppskatta och byta då de ser bättre i nästa bilstol. De flesta verkar dock vara från 9 kilo och den vikten har hon inte riktigt kommit upp i än, men det kanske inte är någon fara när hon ändå är så pass ‘gammal’ nu?
        Är det så att alla med isofix räcker upp till typ 18 kilo? Tänker att man kanske inte kan sitta i dem lika länge då? Hur länge kunde Elion sitta bakåtvänd? Mina äldre barn har ränt iväg så på längden när de börjat bli 3-4 år och man vill ju att de ska sitta så bekvämt som det går såklart. Du får gärna maila om du har bra tips 😉
        Kram

        • Evelina 8 september, 2016 on 20:23 Svara

          Nä ni kan byta även om hon inte väger 9 kg, det viktigaste är att de är riktigt stabila i nacken och sitter själva! En del har vikt 0-18/25 kg och det är just för att man kan inte säga att ett barn är redo för barnstol nummer två bara för att de väger 9 kg – det finns det ju en del som gör vid bara nån månad! Ja isofix är bara godkända för 18 kg. Elion vägde 18 kg precis tror jag när han fyllde 4 men han hade en maxi cosi han med så den var ju till 25 kg… Men han är ju lång och kunde ändå sitta bakåtväd så länge utan problem. Det är inte farligt om de sitter trångt med benen, att åka bakåtvänt är 5 gånger så mer säkert än framåtvänd, och jag tror att vi alla hellre ser brutna ben än ja… Så kör bakåtvänt så länge det bara går!
          Kram

          • Elin 9 september, 2016 on 08:47

            Tack för svar 🙂 Det lutar åt att vi kör med isofix men väntar nog till du skrivit inlägget för lite mer kött på benen..haha, eller så får man googla runt lite på recensioner och så 🙂
            Ha en härlig fredag! Kram

  2. Malin - mamma till S,T och L 7 september, 2016 on 11:24 Svara

    Åh grattis på er stora dag!
    En tårta i min smak. De smakerna tillsammans är ju så ljuvliga.

    Ha en bra dag!
    Kram

  3. Diana 7 september, 2016 on 12:29 Svara

    Ser hur god och vacker (om en tårta nu kan vara det) somhelst. Jättesnygg tårta! Hoppas M blev överraskad och glad.

    Stort grattis i efterskott till er. 😀

  4. Maddo 7 september, 2016 on 12:46 Svara

    Mmmmm…. En tårta helt i min smak.
    Har funderar många gånger på att göra en botten av kladdkaka.
    Älskar verkligen choklad. Fin var den med ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna