VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FARMOR & FARFARHÄNG

Vilken dag! Idag igen. Vättern var sådär alldeles spegelblank och helt fantastiskt vacker.

Vi gick till farmor och farfar / svärmor och svärfar efter lunchen, som blev något sen med tanke på att barnen vaknade kring 9.

Det var SÅ mysigt att träffas och dom som inte sett barnen på en månad blev helt chockade över hur mycket som har hänt sen sist. Aston växer såklart massa och Idun tyckte dom också hade växt men förmodligen mest i sättet. Hon har ju blivit så ”stor” nu. Pratar och skojar och är världens härligaste på alla vis. Charmar farfar så det inte är klokt. Farmor har varit helt såld från dag 1 men farfar har nog tyckt det varit lite läskigt med småbebisar. Att de är så ömtåliga alltså haha. Vilket de ju på sätt och vis inte alls är. Minns på föräldrautbildningen jag var på innan Elion föddes. Då var det en pappa som frågade om just det, hur han skulle veta om han gör ”rätt” när han håller bebisen. Barnmorskan svarade något i stil med tääänk vad de går igenom för att komma ut – så himla ömtåliga är de ju inte. Aston är dessutom så himlans stadig i nacken vilket nog gör att ovana bebishållare tycker det är lättare att hantera. Själv börjar jag redan sakna det där alldeles nyfödda, otroligt vilken kort period det är, såhär i efterhand.

 

Nyvakan tjej med sötaste tofsarna precis innan vi kom fram.

 

Sen blev vi visst kvar där hela eftermiddagen. Pappa kom efter jobbet och hämtade släpet för att köpa brädor. Kom tillbaka efter igen och hängde en stund han med innan han och Idun åkte bilen hem.

Kramar

 


Kommentarer


 1. Iiinas 10 maj, 2016 on 19:40 Svara

  Jag rekommendera Olga Rönnberg, finns ingen som slår henne när det gäller mammaträning- speciellt inte för nyförlösta. Köp hennes bok- Träning för nyblivna mammor. Och läs på mamma.fit
  Hon är även benhård på ca 6 månader efter förlossningen är det ok att springa/jogga. OM du tränat innan. Orden be fit to run not run to be fit kan man säga.
  Jag kan inte lovorda boken nog! Kommer vara dina bästa och billigaste ”PT” pengar du någonsin spenderat ?
  Och om man vill börja men inte orkar vänta till man köpt/fått hem boken gillar jag mammamage appen, också super för att börja.
  Skada inte dig, man kan göra så fel även om det känns ”bra”. Ta kunskap från någon som faktiskt vet.
  Olga har även en sida på Facebook.
  Så, löp o köp -löp ??

  • Evelina 11 maj, 2016 on 09:45 Svara

   Mammaövningar kör jag såklart också! Men verkar som att det är några månader bort även med att jogga väldigt lugnt. Ska prata med barnmorskan på efterkontrollen också :) Håller med om att det är ett måste att bygga upp kroppen FÖRST för att klara av belastningen löpning innebär så jag tänker absolut inte stressa igång någonting men är ändå imponerad över hur olika kroppen kan reagera. Nu är jag mest redo i kroppen trots att det är tredje barnet, och det tackar jag träning under graviditeten för och att aldrig riktigt ha slutat med promenader och knipövningar.

   Tack snälla för alla tips här i inlägget!

 2. Linda 10 maj, 2016 on 19:52 Svara

  Jag började springa 3 mån efter förlossningen och det fick jag på näsan om av barnmorskan på efterkontrollen. De brukar rekommendera 6 mån OM ”knipet” är bra. Man kan få framfall (heter det så?) fick jag höra. Nu har jag inte fått det men jag kände faktiskt obehag 1 år efter förlossningen när jag hoppade studsmatta med storebror. Det kändes som att något höll på att komma ut typ. Jätteobehagligt! Inga problem vid löpningen dock. Jag är ingen expert och jag sprang ju tidigt (och har ju idag inga problem av det heller) men jag rekommenderar ändå till andra att vänta. Fokusera mer på att hitta tillbaka de inre musklerna i bål och bäcken.

 3. Paulina D 10 maj, 2016 on 20:34 Svara

  Jag var på en workshop på mamatummyday på ”mitt” gym. PT:N som höll i det och är inriktad på mammaträning sa att man ska vänta med löpning i 9 månader OM man är van vid att springa. Men alla är ju olika. Jag skulle rekommendera Lofsans mammaträningsbok! Gillar hennes filosofi bättre än Olgas ?

  • Iiinas 10 maj, 2016 on 22:03 Svara

   Nu blev jag nyfiken?
   Jag har inte koll på Lofsan, vet vem det är men inte mer.
   Vad skiljer sig åt i filosofi, tänker inte på det stora hela utan just efter en förlossning?
   Gick lite snabbt in på hennes sida och där skriver hon själv att hennes träningsbok för mammor ska vara en inspirationsbok inte en träningsmanual. Det senare är ju det Olgas är. Så deras syfte verkar ju skilja sig åt redan där. Man kan aldrig ha för många förebilder och inspiratörer så nu ska jag kolla lite vem Lofsan är ?

 4. Elina 10 maj, 2016 on 21:14 Svara

  Jag väntade ca 8 mån och joggade sedan tre km på ett löpband. Sen testade jag nu igen när lilltjejen är ett år. Det gick ganska bra, men konditionen är inte vad den var. Joggade två gånger, första gången orkade jag typ 3 km, andra 4,5. Har inte känt av några bäckenbottenproblem alls, men ville ändå komma igång sakta. Kan tipsa om en superbra blogg som handlar mycket om träning postgravid! Bakingbabies.se ? Den har hjälpt mig mycket när jag har haft funderingar.

  • Elina 10 maj, 2016 on 21:17 Svara

   Kom på att jag ju även nyligen har varit gravid (men blev missfall) så jag har kanske ytterligare anledning att ta det försiktigt även om jag inte var gravid så länge sist.

 5. Emelie 10 maj, 2016 on 21:20 Svara

  Min faster är läkare och när jag började prata om att springa ganska snabbt efter förlossning sa hon att det ska man absolut inte göra. Utan vänta typ 8 månader. Annars kunde man bli inkontinent och få framfall typ.

 6. Annie 11 maj, 2016 on 08:24 Svara

  Hej allihop! Ang. Framfall kan detta komma lååååångt senare. Nu är inte jag någon träningsexpert men tror absolut att det är säkrast att ta det så lugnt man bara kan. Jobba med lätta vikter länge och bygg upp muskulatur (du skrev ju om det tidigare har jag för mig). Min mormor har berättat för mig om att hon fick framfall för ett par år sen och det låter verkligen INTE kul. Hon jobbade hårt med kroppen både före och efter hon fick min mamma och det är mycket möjligt att det på påverkade även om det säkert är genetiskt också. Förstår absolut din längtan efter att springa Evelina, jag hade också den efter två täta graviditeter men du kanske kan cykla bredvid familjen? Tänker också att skelettet så länge man ammar, nu gör väl inte du det men även efter en förlossning kan det vara mjukt länge, detsamma med bäckenbotten vilket utsätts för ganska mycket belastning vid löpträning då sätesmuskulaturen är försvagad. rekommenderar också Olgas bok :) ha det så fint!

 7. Evelina W 11 maj, 2016 on 15:09 Svara

  Jag kan verkligen rekommendera Mamma Boot camp om det finns nära dig. Är framtaget av Olga Rönnberg tror jag och instruktörerna har stor kunskap i att träna efter graviditet.

 8. Emma 11 maj, 2016 on 20:24 Svara

  Testade att springa dagen jag varit på efterkontroll. Kände hur något sa pang. Foglossningarna kom för att stanna. Första året ett helvete, saaaakta bättre.. Vid varje ägglossning alltid ont.. Idag fyller hon 3 år. Nu känner jag av det kanske varannan månad, senaste halvåret.. Äntligen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna