VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

LÖRDAGSTORSDAG MED LEGOSTART

Varför är det alltid så, eller hos oss är det OFTA så, att barnen är som mest morgonpigga när vi alla är lediga tillsammans haha!? Aston började böka vid 05, åt vid 06 och sen vaknade Idun av Elion preciiis när vi hade lagt oss tillrätta för att sova vidare en stund. Kände att det var lika bra att gå upp då, kan nästan bli värre om man hinner vakna till ordentligt och sen somnar om tycker jag. Så pappan i huset fick sova vidare med Aston en stund, det förtjänar han efter att ha varit inne hos Idun flera gånger den senaste tiden.

 

Är det fler med 13-månaders som vaknar i nästan panikgråt på nätterna? Vet inte alls vad det är, men vi testar nattlampa nu i alla fall. Tänder ploppar upp hej vilt känns det som, men det har hon inte vaknat sådär ledsen av innan.

 

IMG_1884

 

IMG_1876

 

IMG_1890

 

Jag och de stora barnen satte oss och byggde lego, vi fick nämligen ett bud igår med ett set av senaste LEGO Duplo serien Around the world.

 

IMG_1906

 

IMG_1900

 

IMG_1911

 

IMG_1915

 

Resultatet!

 

IMG_1924

 

IMG_1939

 

IMG_1945

 

Sen fortsatte legolekandet parallellt med tofsfixande 😉

 

Garderobsrensning har stått på schemat efter frukosten och om en stund hämtas Elion av F för en weekend i Stockholm med farmor och farfar. Så kul han kommer ha! Och om två veckor är det med oss han åker iväg på en liten tripp, fast då till Göteborg. Älskade Göteborg, det är verkligen en favoritstad för mig. Var såå nära att flytta dit men jag är såklart jätteglad över att det blev Jönköping istället. Det är bra vackert här med med alla sjöar runtomkring!

KRAM till DIG!


Kommentarer


  1. Maddo - 1 år som mamma 5 maj, 2016 on 10:59 Svara

    Hej! Lite funderingar om Idun…. kan det vara så att hon kanske känner sig ensam/övergiven av att sova i eget rum? Och därför hon vaknar ledsen? Jag har förstått det som att ni inte får plats med hennes säng i ert rum, men M kanske kan sova inne hos henne eller nått liknande för att testa. Eller så kanske det är tänder som du säger…. Som en kan analyser när barnen inte sover! Samma sak här hemma och vi har testat 100 olika sovkonstellationer tror jag haha…
    Det är tufft när de har en dålig sovperiod, men då får en bara upprepa för sig själv att det bara är en fas.
    Ha en fin torsdag! Kramar

    • Evelina 5 maj, 2016 on 11:06 Svara

      Det tror jag inte, hon sov ju jättebra där tidigare där inne… Ja det är synd att de inte kan berätta själva vad det är haha, man vill ju inget hellre än veta! Detsamma till dig, kram!

  2. Anna 5 maj, 2016 on 12:47 Svara

    Jag och min pojkvän ska på weekend i Jönköping kan du rekommendera något man måste se, göra och äta? Välkommen till min stad Göreborg hoppas den visar sig från bästa sidan:) kram

    • Evelina 5 maj, 2016 on 13:18 Svara

      Välkomna hit! Ni måste ju äta på piren om det är öppet där ännu 🙂 är det soligt känns det som Medelhavet där typ. Eller bryggan, vid munksjön. Och ska ni shoppa välj centrum istället för A6! Annars vet jag inte vad man ska göra här haha. Har ni barn med? Isf är Stadsparken en kul utflykt. Ja annars också, fin utsikt över stan. Kram

  3. Anna 5 maj, 2016 on 14:17 Svara

    Kanske är nattskräck. Vet inte om de drabbar så små men…

    • Evelina 5 maj, 2016 on 14:24 Svara

      Nej tanken har slagit mig med, men vet inte riktigt vad det innebär. Kanske dags att googla det 😉

  4. Petra 5 maj, 2016 on 15:49 Svara

    Vår 16 mån har aldrig sovit så dåligt som nu (pågått sen hon var drygt 13mån). Vissa nätter vaknar hon pigg mitt i nätterna o vill inte alls somna om (kan då ta upp till 2timmar att söva om), andra super ledsen o svårt att sluta gråta. Vi har flyttat tillbaka henne till vårt sovrum (sovit i eget rum sen hon var 8mån) och nu sover hon bra varannan natt ibland två bra nätter irad. Hoppas verkligen det är en fas men den börjar kännas lång. Ni som har äldre barn får gärna komma med tips!

    • Evelina 5 maj, 2016 on 16:10 Svara

      Det är ungefär så det är här! Varannan natt är som vanligt när hon sover hela natten. Men när hon vaknar kan hon ibland vara ”pigg” och somnar om efter ca halvtimmen. Har iinga tips mer än att hålla på rutinerna med nattning och kanske reglera sovstunden på dagen om det kan vara det? Elion sov alltid hela nätterna från start. EN gång var jag vaken med honom minns jag, när han var jätteförkyld haha.
      Håller tummarna för att våra små snart är tillbaka till bättre nätter! Kram

      • Petra 5 maj, 2016 on 19:35 Svara

        Vi har redan dragit ner dagsovning från två tillfällen till ett vilket då gjort att hon nu sover jätte kort när hon väl sover. Förut sov hon ca 40min på fm och 1,5-2 på em men nu när hon bara sover em så snittar hon på 40min… Hon borde ju va skit slut o sova längre!?! Det här med sömn är verkligen en gåta som jag inte förstår mig på.
        Tack för dina tankar. Kram

  5. M 6 maj, 2016 on 09:41 Svara

    Kolla upp nattskräck. Min lilla dam som nu börjar bli stor (6 år) började runt 1-års ålder att strula.
    Hon skrek, hade panik, var pigg… Lite olika beteenden men regelbundet o under natten. Gick över när hon var 3-4 år.

  6. Karin 6 maj, 2016 on 10:51 Svara

    Har en 14 månaders som har varit bökig med sömnen frän och till. NU har det äntligen blivit bättre. (Peppar peppar) För oss eskalerade det när jag började jobba, alltså när det skedde en stor förändring i hennes lilla liv. Tänker att få syskon innebär något liknade och att det är därför hon är mer orolig?
    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna