VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NOVEMBER

 Solig måndag och november! Ja det blev det ju redan igår men nu är det novembervecka. Vilket för mig betyder mycket känslor och minnen från den första novemberveckan för nu sex år sen. Den 6 november 2009 föddes Elion och gjorde samtidigt mig till mamma. En dag som är så speciell på alla sätt och vis och på fredag ska han firas för att han funnits hos oss i 6 år!

 

Elion var beräknad den 3 november, den fjärde gick vattnet på kvällen hemma men det var alltså inte förrän morgonen den sjätte som han ville göra entré, efter 8 timmar på förlossningen. Jag undrar hur lång tid nästa förlossning tar? Har hört att tiden halveras för varje barn och mellan Elion och Idun stämde det då vi var inne på förlossningen i 4 timmar med henne. Vid båda inskrivningarna var jag öppen 4 cm vilket innebär aktiv förlossning. Kan man hoppas på 2 timmar nu? 😉 Huvudsaken är såklart att allt går BRA. Hur är era förlossningsupplevelser med bebis nummer tre?

 

 

 

img_6015-0

 

Elion och Idun är väldigt lika som bebisar men det var kul att se dessa bilder som min syster hittade för man ser ju faktiskt att dom också är väldigt lika mig som bebis (fast Idun med sin fars vackra ögon). När Elion såg dessa bilder sa han åh där är Idun och han trodde inte riktigt på mig när jag sa att nä det ju var mamma som bebis haha.

 

Nu vaknade min tjej här och det är dags för lunch!


Kommentarer


 1. Anna-Karin 2 november, 2015 on 11:09 Svara

  Idun är verkligen lik dig på bilderna! Min tredje förlossning började ganska segt, gick över 4 dagar (med nr 1 gick jag över 12 dagar och nummer 2 kom på bf), kände mig sjuk dagen innan det började och hade kännbara sammandragningar hela dagen det satte igång, men var osäker på att det skulle ske då. Vid 18 tiden på kvällen började de kännas mer och vid midnatt tog min man beslutet om att vi skulle åka in, jag tyckte gott att vi kunde vänta (var övertygad om att det inte skulle komma något barn) kommer in och 4 h senare är han född. Han kom ut på två krystvärkar (tom barnmorskan var överraskad över att han kom så fort, hon var inte beredd). Så med alla tre har jag varit inne 4h på förlossningen innan de kommit ut. Det är svårt att veta hur det ska gå med tredje, jag hade hört innan att just tredje förlossningen är helt olik de andra, och på ett sätt kan jag väl hålla med om det, men samtidigt inte. Alla förlossningar är ju olika och unika 🙂
  Kram

 2. Trebarnsmamma 2 november, 2015 on 11:13 Svara

  Barn nummer ett: 8 timmar på förlossningen (öppen typ fem cm har jag för mig). 28 timmar efter första värken.
  Barn nummer två (igångsättning): 2 timmar på förlossningen. 3 timmar efter första värken. (Och fyra timmar efter igångsättning)
  Barn nummer tre: 17 minuter på förlossningen. Inte öppen alls när jag kom in. Oregelbundna, svaga värkar några timmar tidigare.

  Eftersom tvåan gick så snabbt blev jag tillsagd att åka in på en gång när jag kände någonting med trean. Och det var tur. Jag han inte få av mig kläderna (barnmorskan lirkade loss mina jeans samtidigt som krystvärkarna), barnmorskan han precis in i rummet och jag blev inskriven efter att lillen var född. Vi har alltså haft mer än halvering mellan våra barn. Om en fyra blir aktuellt får jag kanske campa utanför förlossningsavdelningen om jag skall hinna.

 3. Monika 2 november, 2015 on 12:06 Svara

  För mig var barn nummer 2 & 3 väldigt lika när det kommer till förlossningen. Med tredje så fick jag värkar vid 20 på lördag kväll. Dessa ökade under natten. Förstod att jag öppnades snabbt då det var kraftiga värkar. Valde att kämpa och hålla ut hemma och vid 07 väckte jag familjen. Värkarna kom med 5 min mellanrum och när det var 3 min mellan ringde jag förlossningen. Klockan var då 10. Beställde taxi eftersom pappan inte hade körkort och den kunde inte komma förens kl 11. Väl vid BB var klockan 11.55 och barnmorskan ville mäta värkarna och sa att hon skulle återkomma om 20 min. Direkt när hon lämnat rummet kände jag att nu kommer bebisen. Larmade på barnmorskan som undersökte och kunde överraskat konstatera att jag var öppen 10 cm, vilket jag misstänkte innan. Några kraftiga krystvärkar så föddes sonen 12:13! Liten på 2800g. Hans storasyster föddes 14 år tidigare lika snabbt, men hon vägde hela 4600 g. Ändå kändes de så lika. Skulle göra om förlossningen nu om jag fick! Var så med och även om det gjorde ont var det ingen smärta jag är rädd för. Sen hade jag skött mycket jobb hemma och detta för mig är toppen.

  Kram

 4. Carolina 2 november, 2015 on 12:30 Svara

  Jag hoppas inte det stämmer, isåfall kommer jag inte hinna in till förlossningen innan vår nummer 3 kommer! ,-) Kram

 5. Elina 2 november, 2015 on 12:49 Svara

  Ettan tog ca 12-13 timmar från att jag fick en liten blödning och sedan mensvärk. Därefter kom värkarna enligt boken, svaga först för att bli allt starkare. Tvåan startade med pangvärkar (hade dock haft förvärkar kvällen innan som var ganska regelbundna) kl.7 på morgonen och hon föddes kl.10.15 efter en timme på sjukhuset. När nummer tre skulle födas var jag rädd att inte hinna in, har ca 40 min till närmsta förlossning när det inte är köer… Ändå fick jag inte komma in när jag hade oregelbundna värkar och var tvungen att vänta tills de blev etablerade… De riktiga värkarna startade nångång vid niotiden på kvällen och var riktigt starka. Tog oss bara ut till bilen och åkte in på en gång. Vi blev dock hänvisade till ett annat sjukhus när vi satt i bilen då det sjukhuset som vi skulle åka till var fullt helt plötsligt. Hann in till förlossningen 20 min innan hon föddes 22.20! Snabb förlossning och jättehäftig att vara med om, kunde verkligen känna att min kropp visste vad den gjorde 🙂 men jobbig väg in då jag kände mig väldigt övergiven av förlossningsvården….

 6. Annika 2 november, 2015 on 13:34 Svara

  Spännande med ett tredje barn. Jag beundrar dig utan att känna dig. Har läst din blogg varje dag sen innan E. Kommenterar sällan men tycker att din blogg är väldigt fin. Det jag beundrar med dig är hur du lever livet aktivt, du vågar gå din egen väg, flytta, skilja dig, byta jobb, plugga, skaffa barn tätt, dejta, bli bränd men komma igen. Tack för en otroligt bra blogg. Följer dig & hejar på dig, om än lite anonymt 🙂

 7. Sandra 2 november, 2015 on 13:46 Svara

  Jag blev igångsatt med nr 1 och 2, och det gick väldigt fort andra gången. Värkarna var riktigt intensiva och det var över på 3 timmar. Så när det var dags för tredje så hoppades jag innerligt att jag skulle få föda naturligt och kanske få ett lugnare tempo.
  Jag vaknade på morgonen vid sjutiden och upptäckte att slemproppen gått.. Värkarna började komma igång och runt 13 var värkarna regelbundna. Vid fyra ringde jag förlossningen efter ”skäll” från min mamma. När jag kom in till förlossningen blev värkarna helt plötsligt oregelbundna så jag var bombsäker på att jag skulle få åka hem. Tror barnmorskan var inställd på det också, för när hon kände på mig och upptäckte att jag var öppen 7 cm så såg hon väldigt överraskad ut. Så in på förlossningssal och kl. 18.12 föddes lillgrabben efter en väldigt enkel förlossning.

  Eftersom jag är igångsatt tidigare så kan jag inte avgöra om det gick fortare. Men det var helt klart min lättaste förlossning och jag är så glad över hur det gick 🙂

 8. Marre 2 november, 2015 on 20:00 Svara

  Jag har haft rätt bra förlossningar. Med första så blev jag igångsatt för havandeskapsförgiftning (mindre kul) och han kom ut efter 7 timmar. Med dottern gick vattnet och från det till dess att hon var ute tog det 5 timmar, 3 på förlossningen. Var 4cm öppen när jag skrevs in. Med sista sonen så var allt bara som ett enda stort frågetecken! Jag vaknade på morgonen med en konstig känsla i magen. Skickade iväg sambo och barn till jobb och dagis. Fick en liten pluttig värk. La mig. Fick en till. Kände att nä, det kanske är bra om vi åker in och kollar läget. Sambon kom hem och vi åkte in. Jag fick en dundervärk på förlossningsparkeringen, men inte mer än så. Skuttade glatt in på förlossningen och bad om en undersökning. Sköterskan tittade frågande på mig och undrade om det var på G? Nä det tror jag inte, svarade jag. Men jag har en knasig känsla i magen som säger att jag ska föda barn idag. Nu, ikväll, inatt… det vet jag inte. Men idag kommer han. Hon skrattade och började undersöka mig. Sambon suckade något om att det inte alls är på G och att vi kommer att behöva åka hem. (Han hade inte ens tagit med sig BB väskan då jag bara haft 3 värkar varav en ond!) Men sköterskan tittade på honom och sa ”Nädu, här blir det ingen hemgång inte. Hon är öppen 7 cm”! Snacka om att vi båda fick en chock! Jag utbrast direkt ”men jag har ju inte ens haft ont?!”. 2 timmar senare satte förlossningen igång, precis enligt min magkänsla. Från det att smärtan uppstod till att han var ute tog det 40 min. Magkänsla är rätt häftig trots allt! Hade vi inte åkt in pga den så hade jag förmodligen inte hunnit in i tid. Det var en toppen förlossning! Även om smärtan nästan var värre under de 40 minuterna än med de andra som tog flera timmar på sig. Ibland är det inte roligt när det går FÖR snabbt! 😉

 9. Emelie 2 november, 2015 on 20:06 Svara

  Nej, det är inte sant. Tiden halveras inte. Att andra förlossningen går snabbare än första gör den i regel alltid. Men tredje behöver inte gå snabbare än andra. Många gånger tar den till och med lite mer tid än andra, inte ovanligt att det ”hakar upp sig” lite. Dock ganska betydelselöst. Men lika gärna går det lika fort eller kanske fortare? Alltså, finns inga regler. Jag jobbar som barnmorska. Man ska inte lyssna så mycket på vad andra säger för det stämmer på just dem men inte på ALLA. Kram

 10. Malin - mamma till Sam Tim och Liam 2 november, 2015 on 21:18 Svara

  Första barnet 8h på förlossningen.
  Andra barnet igångsättning. Totalt 5h på förlossningen. Men ute på en timme när allt startade.
  Tredje barnet. Hade ugångsättning samma dag men kom igång naturligt. På förlossningen 5h innan han föddes. Tre bra förlossningar!?

 11. Maddo -nybliven mamma 2 november, 2015 on 21:24 Svara

  Oj Idun var verkligen jättelik dig, kul att se! Alla säger att min lilla stjärna är lik mig.
  ang. förlossningsfrågan så har jag inget svar då jag bara har ett barn.
  🙂

 12. Christel 2 november, 2015 on 22:24 Svara

  Jag räknar tiden från första tecknet på att förlossningen är igång 1:a barnet 12 timmar 2:a barnet 14 timmar och 3:dje barnet 16 timmar med navelsträngen 2 varv runt halsen därav lite kritiskt ett tag men slutade lyckligt och det är det viktigaste för mig 🙂

 13. Annika K 3 november, 2015 on 10:18 Svara

  3 barn med 2 år mellan varje. Alla tog 4-5 h från första värk till att barnet är ute.

 14. Emma 19 november, 2015 on 21:13 Svara

  Spännande! Min första tog 11 timmar. Andra tog 2 timmar varav endast 30 min på förlossningen? Jag hoppades inte på en halvering tredje gången haha! Men jag var inställd på en snabb förlossning och var nervös för en eventuell hemförlossning. Men när det väl var dags blev det en förlossning som var mycket seg i starten. Aktiv förlossning 4,5 timme. Mycket intensivt och en betydligt värre förlossning än andra. Men väldigt häftig eftersom jag kände igen förloppet och själv kunde säga hur pass öppen jag var. Vill du läsa mer så skrev jag en kort förlossningsberättelse i veckan☺ Hoppas allt går bra för dig när det är dags. Min barnmorska sa att tredje gången ofta blir annorlunda än vad man tänkt sig. Vet inte om det är sant men det stämde ju för mig. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna