VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MATKASSE À LA BARNFAMILJ

//

Idag har vi gjort något vi har funderat på länge – vi har beställt en matkasse! Ni vet en sån där när man får hem grejer till dörren, tillsammans med recept för veckans middagar?

 

Bamses matkasse City Gross

 

Vi valde Bamses Matkasse från City Gross (ni kan beställa den här) med 4 middagar.

 

Det vi gillar mest med den är framför allt att recepten är anpassade till barn. Viktigt viktigt för en barnfamilj. Vi vill ha mer gemenskap kring middagen och tänker att Elion nu kommer bjudas in till att vara delaktig på ett helt annat sätt (han är jätteduktig på att hjälpa till, när han väl gör det haha).  Just precis pga att vi är en barnfamilj ska middagen också såklart helst gå snabbt att tillaga under vardagarna och dessa recept leder till färdig middag inom 30 minuter! Sen är vi också väldigt noga med varifrån råvarorna kommer och i denna matkassen är det svenskt färskt kött, säsongens bästa frukt och grönt samt en stor andel ekologiska råvaror. Ska bli så roligt att testa!

 

Nu är det dags för några timmars jobb för den här mamman! Fick sovmorgon så kan ju inte skylla tröttheten på för lite sömn direkt, men trött är jag. Graviditetsvecka 22 idag, hurra! Och jag känner lille A mer och mer för varje dag vilket är alldeles fantastiskt mysigt. Jag tänker mycket på hur han ser ut och tänker fortfarande mig en liten miniM, med massa långt mörkt hår när han kommer ut. Nu efter alla (åtta!) ultraljud som visar att allt är ok börjar även lusten att fixa inför hans ankomst komma. Vagn beställde vi ju nu i veckan men det är först nu efter tillväxtultraljudet i fredags som jag faktiskt känner att jag kan slappna av mer och längtar efter att få inhandla saker till honom. Vågar längta efter honom på riktigt. Lilla lillebror som var så oväntad men direkt så efterlängtad.

 

Bästa söndagen till dig!

 

(Inlägget är i samarbete med City Gross)

 


Kommentarer


 1. Elina 1 november, 2015 on 17:17 Svara

  Hej! Jag har en fråga som inte har med inlägget att göra, men eftersom du jobbar i en babybutik så tänkte jag passa på :) Vi har en dotter som är lika gammal som Idun och nu börjar babyskyddet snart kännas för litet (tror att vinteroverallen gör sitt till..). Vad är nästa steg? Våra andra barn är 6 och 8 så jag kommer faktiskt inte ihåg och tror också att det kanske har ändrats? Vad tror du är mest ekonomiskt att köpa nu (alltså maximal säkerhet men något hon kan använda länge?). Tackar på förhand! :) Och stort grattis igen till bebisen i magen, jag hoppas själv på en till liten, så att vår minsting får en ”kompis” hon också :)

  • Tilda 2 november, 2015 on 09:21 Svara

   Vi använder ”maxi cosi mobi” till vår dotter som är jämngammal med Idun, vi började använda den för någon månad sedan, i inrådan från personal på Big Baby i Stockholm som menade att bilbarnstolen som man använder efter babyskyddet är bättre rent säkerhetsmässigt och när barnet sitter bra i stolen så är det fritt fram att byta. Den kan barnet sitta i upp till ca 4-5 års ålder beroende på längd osv. Finns även en grupp på Facebook som heter bilbarnstolar där kan du få massor av råd och tips av pålästa hobbyproffs :)

   • Evelina 2 november, 2015 on 10:31 Svara

    Mobin är underbar! Hade den till Elion men den tar ju tyvärr lite för mkt plats i vissa bilar, som vår, med tre bilstolar ;)… Han kunde iaf ha den tills han var fyra utan problem. Nu inväntar vi mest att Idun ska väga 9 kg innan vi byter till vår nästa stol som blir en Axkid minikid.

   • Elina 2 november, 2015 on 12:24 Svara

    Tack för tipsen! :)

  • Evelina 2 november, 2015 on 10:34 Svara

   Babyskyddet är inte för litet förrän huvudet går ända upp i babyskyddet eller bebisen väger över 13 kg, men klart det gör sitt med stora vinterkläder! Är din dotter stadig i nacken och sitter, väger ungefär 9 kg så tycker jag också att det är fritt fram att byta. Vi brukar kalla stolarna efter babyskyddet ”stol 2” och den stolen behöver man liksom matcha med sin bil för att det ska bli bäst. Den stolen ska hon sen ha tills hon blir minst 4 år och ni kan börja kika på framåtvända stolar :). Tack snälla! Håller tummarna för en minikompis hos er med snart då!! Kramar

   • Elina 2 november, 2015 on 12:22 Svara

    Tack för hjälpen! Vi får nog åka till en baby-affär och testa vilket som blir bäst i bilen… :)

 2. Nathalia 2 november, 2015 on 10:51 Svara

  Hej!
  Undrar varför kan ni inte använta vagnen Idun hade som bebis?

  • Evelina 2 november, 2015 on 10:55 Svara

   Till nästa bebis? För att hon också måste ha vagn då hon bara blir ett år när lillebror kommer. En syskonvagn är ett måste 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna