VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

IN SPAIN

3D8641AB-465D-4805-AD42-7AAFAF749C64

Idag steg vi på planet mot Spanien 🙌🏻


D146E7E8-97D5-4D8C-8E4B-8A20746CBC30

Hur vackert? Ovan molnen. Något magiskt över det tycker jag. En känsla av att sätta ribban högt och sikta mot stjärnorna?


0B6EA6CE-E50E-461F-9474-C1683307996F

Vi hade med spel och målar/pysselböcker. Jag fick läsa lite i en ny pocket också 😃


F9D21D34-3F8B-46CC-91D6-97775F8043D7

När vi landat och hämtat ut hyrbilen satt vi läänge i bilkö. Sviterna efter förra veckans storm var påtagliga om man säger så. Ser ni bilarna som nästan är helt under vatten? Det var bara en kort sträcka det såg ut så här men det stoppade upp rejält nästan hela vägen. Från flygplatsen är det vanligtvis 35 minuters bilväg, för oss tog det nästan 2 timmar (!).


D63B7643-3656-4A0B-B0D6-18F6DE0EE420 F89AF64C-BAEE-46B6-A902-685028E5D1EA

Farmor!!


Vi lämnade av resväskor i vårt lilla radhus vi hur för vår tid här nere och sen var barnen hos svärföräldrarna medan jag och Mange åkte och handlade. Vatten, annan dryck och frukost, mer än så orkade vi inte även om det lilla tog över en timme haha. Sen kom vi tillbaka tillagad mat och glada barn som fått springa av sig (och som fått presenter).


 56364FC4-469E-479E-AF77-50E3E7D006E8

På väg från ett radhus till ett annat och mot de finaste vi har ❤️


Sååå skön värme här, ska njuta och njuta lite till av det inför en kall höst i Sverige.


Puss & Kram


Kommentera (2)

Annons

RESEREDO!

Sådär, tror det mesta är i ordning inför avresa imorgon. Känns som att jag inte gjort något annat än att tvätta och packa den här helgen men det är ju såklart en hel del att ta med för fem personer. Vi kommer att bo i ett fullt utrustat hus, men jag vill ändå inte känna att vi behöver tvätta utan tar med så att det kan räcka hela vistelsen, om inget oväntat händer.
 
Husvakt är förberett och fixat, barnen är förväntansfulla och jag tror faktiskt att Idun har lite resfeber. Hon är den som precis som mig vill veta vad det är man ger sig in på, så jag tänkte ikväll när hon var lite (mycket) fnissig att hon nog under den ytan var nervös också. Jag var också väldigt nervös inför resor när jag var yngre även om jag nu knappt förstår att vi ska resa imorgon och inte ens är det minsta pirrig!? Elion och Aston är mer relaxed vad gäller sådant tror jag. Speciellt Elion, han är lugnet själv vad gäller det mesta. Sen har han rest ganska mycket också, mycket mer med sin pappa än med mig, efter de resorna när han var liten och jag och F reste ihop med honom.
 
IMG_2309

Tavelvägg på plats i ”nya” matdelen. SÅ nöjd med den grå färgen! Ska hitta rätt hylla att ha på väggen till vänster om denna också, och så ska två större tavlor upp på andra sidan fönstret. Pinnstolarna ska ut till stugan så nya matstolar blir det med! Har en modell jag funderar på och som det lutar åt…

 

Härligt med lite nytt även i radhuset. Det kom ut ett hus på hemnet som jag skulle kunna tänka mig, men så är visningen när vi är iväg. Och dessutom kan jag ju inte flytta ifrån mitt syrenträd nu heller haha… Nej då. Jag tror att detta huset blir mer än perfekt sen efter en total makeover.

 

Puss & Kram!

 

Kommentera

Annons

I DET ENKLA BOR DET VACKRA

Inlägget är i samarbete med Hörnan/thebagshop.se


Vilken mysig dag vi hade igår, jag och minisarna. Mange grejade med sitt och Elion var bollkalle till a-laget. Så jag, Idun och Aston gjorde en kombinerad utflykt och fixa-dona-tur. Det var några små to do’s kvar inför vår resa och de ääälskar att åka buss. Jag försöker att njuta in såna stunder lite extra, att liksom vara lycklig för det lilla. Det är för ofta man (jag) gärna rusar på i 110 och glömmer bort just det, att vara i stunden. Jag tycker att det är lättast att landa tillbaka i just det enkla och att det faktiskt är mer än tillräckligt när jag är med Idun och Aston, eftersom de är väldigt duktiga på att hitta glädjen i väldigt enkla ting (var likadant med Elion när han var liten men det tåget har passerat). Jag älskar det och försöker ha det som motto, att vara i stunden, vara mindful. Bara vara.


hornan i laholm thebagshop.se

Jag invigde en ny väska från Hörnan/thebagshop.se, kanske jordens mysigaste butik med väskor och accessoarer. Jag har ett samarbete med dem och kommer visa mina höstfavoriter i väskväg framöver. Denna är i märket Ulrika design. Crossover-väskor är min stora last!


Strosa på stan är något jag ska göra oftare i höst! Köpa något litet som behövs och ta en lunch eller fika. Det är ju det här jag har glömt av lite de senaste åren känner jag, när jag varit working study mum. Som jag sagt ofta det sistone – njuter för fullt av att ”bara” jobba igen. Även om jag tycker att nätshopping är guld värt är det väldigt mysigt att handla i fysiska butiker emellanåt också. Hörnan i Laholm skulle jag gärna besöka! Någon som varit där?


  F8BD68BA-B4F5-4A90-88B1-5B3D5DBA9019

Tillsammans – our favorite place to be.


6844692B-0BAF-4495-947A-F6823AA629AC

Det blåste rätt friskt men i solen var det härligt även om det är sådär krispigt i luften som det blir när hösten har knackat på. Vi handlade pysselböcker och nya pennor. Flygplansgodis från Go banana och ja det var nog det? Lunch åt vi också förstås. Apoteket hade jag på min lista med men det orkade jag inte (fixade idag) med så vi åkte bussen hemåt igen istället.


7C032EB4-DE0C-4674-B89F-3C4E6D0987E1

På tal om att uppskatta det enkla, till och med i väntan på bussen hittar de små något att sysselsätta sig med. Det roligaste som finns tycker mina barn är att vara på olika lekplatser och vi brukar försöka varva mellan olika. Är det bara mina barn som inte väljer leksaker i första hand utan hellre leker i naturen? Stenar, pinnar, jord, vatten är riktiga höjdare. Hink och spade är bra tillbehör, men leksaker är inte lika viktiga. Elion var också likadan, vet inte hur mycket onödiga leksaker han har haft i sitt rum? Sedan många år tillbaka är det endast och verkligen bara fotbollar som används.Kommentera (1)

Annons

SEMESTER IGEN!!

Idag har jag haft min absolut mest fullproppade jobbdag hittills tror jag. Jag har varit helt sjuk produktiv men jag ska erkänna att det gjorde mig negativt stressad på förmiddagen. Hade liksom scannat av det jag behövde göra innan jag gick hem, och bara det insåg jag skulle vara på gränsen att hinna. Så då är det inte jättehärligt när det dyker upp oväntade saker som också måste göras. Har dock världens bästa chef som lugnt sa att jag hinner det jag hinner och resten får jag lämna vidare. Och världens bästa kollegor som frågade om de kunde hjälpa mig med något. Så lite jobb gav jag motvilligt bort, för jag vill ju egentligen göra det jag ska i mina ärenden. Funderar lite på om det är för att jag vill ha kontroll, men tror också det har lite att göra med att jag vill finnas där för mina klienter. Helt klart något jag får träna på och jobba med, att utan dåligt samvete släppa på arbetsuppgifter. Men ändå, även efter en sån här dag känner jag bara hur mycket jag trivs med just det här jobbet! Det är lycka för mig. Jag behöver den stimulansen. Jag behöver kollegor runt om mig. Men jag behöver också få ha valmöjligheten att kunna stänga in mig på mitt kontor och skriva non stop om jag vill och behöver det. För mig är det så svårt att förstå alla dom i klassen som absolut inte vill jobba med myndighetsutövning (ganska många). Men jag tänker samma om vissa socionomyrken och det är väl det som är charmen, att det är ett så himla brett professionsfält. Min utbildning är den bästa investeringen jag gjort i mig själv tror jag, jag tror det är så otroligt viktigt att få jobba med något man brinner för.


Men nu alltså – S E M E S T E R ! ! ! 🏝☀️


A6EAEBCD-3809-4B4C-B024-8DEE54839F93 E404943D-6D5B-45F1-9A29-F0EA83581062

Har ju glömt att visa er vad vi gjorde dag två på vår barnfria helg förra helgen! Vi högg ner det gamla päronträdet på baksidan. Och vaddå då kanske du tänker nu? Men det speciella och minnesvärda i det hela är att jag i bröllopsdagspresent fick ett syrenträd! Alltså den lyckan. Symboliskt för blomsterbröllop sådär, och jag har velat ha syrener i trädgården sedan vi tog bort den felplacerade busken som stod i trädgården när vi flyttade in. Insåg dock att jag inte fotat mitt fina syremträd (som är vääldigt litet haha) så det får ni se en annan gång helt enkelt. Alltså jag är verkligen sämst på att fota nuförtiden?!


127BFEDB-93D4-406D-9B31-99F02F95139F

På kvällen cyklade vi som kvällen innan in till centrum och himlen längs Vättern var vacker som få. Nu är det verkligen höst på riktigt, vinden är kylig även om det fortfarande är varmt i solen och det är dags att ställa om mentalt till årets sista månader. Höstkängor och höstjackor. Men först tar den här familjen en tripp till Spanien!


Kram


Kommentera

Annons

PAPPAN SOM VABBAR PÅ MIN VECKA


73A09E34-E8F2-4139-9E70-4C03C266EF10

Ännu en dag på mitt älskade jobb avklarat (och jag fick till en lunchträning) 🙏🏻🙌🏻


Jag har haft en ganska lugn och skön start sedan jag började på heltid i juni, men nu känns det att det har klumpat ihop sig lite eftersom jag egentligen inte hinner med allt jag vill innan fredag. Men. Så kan det ju alltid vara att det dyker upp oväntade saker och jag får göra så gott jag kan helt enkelt. Meeen det är dålig tajming att jag missar en hel vanlig arbetsdag imorgon när det är utbildning hela dagen.


Elion stackaren blev sjuk idag. Jag satt i möte när hans lärare ringde så när jag kom tillbaka igen hade jag flera missade samtal från henne och Fredrik, samt meddelande från Fredrik. Han hade åkt och hämtat Elion och vabbar med honom idag och imorgon. Alltså så fantastisk är han! Jag behövde liksom inte ens fråga. Att han hämtar honom om inte jag går att få tag i är såklart rätt naturligt, men att ta vabbandet så självklart… Det är verkligen otroligt fint av honom. Jag hade tänkt fråga honom idag om han vill passa på att ha Elion några dagar den här veckan, eftersom det blir nästan tre veckor med mig annars (denna plus nästan två i Spanien). Hade väl inte tänkt det under såna här omständigheter i och för sig, men nu får de ju tid tillsammans. OCH risken att minisarna smittas minskar. Vi vill inte resa iväg sjuka på måndag så håll tummarna för att det går över snabbt för Elion och att ingen smittas.


Kommentera (6)


För att få de senaste uppdateringarna