VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

SLINGA ELLER LÅTA BLI?

En solig lönefredag kan väl inte vara annat än bra? Att både jag och Mange varit uppe med Idun inatt och sen vaknade Aston halv sex kanske inte gör det till den piggaste dagen men jag tycker att solskenet hjälper hur mycket som helst. Blir så glad av det. Sen att jag sitter inne vid datorn mest hela tiden är en annan sak haha. Ska bli såååå härligt att skicka in den här examiationsuppgiften, siktar på att bli klar idag även om deadline är måndag kl. 08.


Imorgon ser jag fram emot en tid hos frisören, ska toppa håret. Men funderar seriöst på att boka tid för att lägga i lite slingor. Jag saknar slingeffekten och att det blir mer ”liv” i håret. Hårstråna blir ju även mer porösa av att blekas och jag gillar den känslan av extra volym. Just nu känner jag mig så. himla. grå. Kanske är jag bara sliten? Men att sitta och bli ompysslad i frisörstolen brukar ju hjälpa då hehe.


4e7be58d-3b31-463d-b138-b0ac6c120824.jpg

För två år sedan såg jag ut såhär. Vad tycker du, slinga eller låta bli? 😉


På tal om lön. Känns nästan overkligt att jag from nu kommer börja tjäna mer pengar igen, eller ja det blir första heltidslönen i juli. I augusti är det 5 år sedan jag började plugga och jag inte längre hade ett ”riktigt” jobb. Förstå vilken skillnad det kommer bli för oss ekonomiskt. Nu har vi klarat oss mer än bra under dessa år som student/föräldralediga med en huvudinkomst (vi har ändå under den tiden köpt ett radhus, byggt en stuga, gift oss i New york, åkt på två solresor, inte snålat med mat och dryck osv.), men jag har ju inte tjänat speciellt mycket i jämförelse med Mange. En del på bloggen (såå tacksam över att ha DET bästa extrajobbet), extrajobb i butik första terminen och nu som timanställd socialsekreterare sista året. Men vi längtar efter att ha två bra helttidslöner för att kunna börja renoverandet av radhuset och vi kan hitta på fler roliga saker tillsammans :)Kommentera

Annons

SOMMARMÅL!

Vad märkligt det känns att redan vara mitt i veckan! Våren är ju rätt härlig inte bara för vädrets skull utan även för alla helgdagar och klämdagar :)


Igår var jag på jobbet heldag och därefter väntade utvecklingssamtal för Idun. Eller ja, Mange gick på det. Han brukar ta dem eftersom barnen vill att jag ska vara hemma hehe. Perfekt efter jobbdagen, var ganska trött i huvudet så att stanna hemma och laga middag kändes mest lockande.


IMG_1702 IMG_1709

I måndags njöt vi den sista påskdagen för i år och jag tror att jag och Aston gjorde ett riktigt bra köp i den här dryckbehållaren med kran från Rusta. Så smidigt att barnen kan fylla på dryck till sig själva!


IMG_1711  IMG_1717 IMG_1725

Något annat som kommer vara poppis i sommar är den här picknickbordet från Jollyroom / Woodlii. Ser att det är slut för tillfället i webshopen men det finns andra liknande och några med tillhörande parasoll. Eller med inbyggd sandlåda. Vi köpte ett sånt här både till stugan och hem till radhuset!


IMG_1726 IMG_1736

Dags att såga till kanten på altanen älskling! 😉 Utefixet pausade för innefixet, men ännu är det en del jobb kvar på altanen. Jämna till kanterna, bygga trapp, bygga klart staketet….


IMG_1744

Här har ni en som badade flera gånger trots kanske 10 grader i vattnet. Det var över 20 grader i skuggan så han mådde bra hela tiden haha. Vet ingen som gillar att bada mer än honom! På somrarna är han den som badar tills man tvingar upp honom, även om kompisarna sitter och huttrar med blå läppar invirade i handdukar. Tror han var en delfin eller något i ett tidigare liv 😉


 IMG_1750 IMG_1753 IMG_1754

Ja mycket lek blev det vid stugan under påsken. Ser fram emot sommaren när vi faktiskt kommer få en stuga som vi kan BO i. Nu börjar snart de kostnaderna jag tycker är roligare – köpa möbler och inreda! Brädor, gipsskivor och isolering är ju inte lika kul…… Perfekt att jag börjar jobba nu i sommar så vi kan köpa lite varje månad :)


IMG_1755

Jag stod på altanen när jag fotade lekande barnen vid stranden. När jag vände mig inåt såg jag istället Mange sätta upp köksfläkten. På semestern ska vi sätta in köket, så innan dess är målet att väggarna ska vara målade och golven lagda.Kommentera (5)

Annons

BÄSTA PÅSKEN?!

Idag åkte vi till stugan för tredje dagen i rad, men först var Mange och Idun och köpte köksfläkt och jag och Aston köpte lite sommarblommor. Mysigt att få tid med bara honom, vi bestämde i förgår Aston och jag att vi ska göra saker mer bara han och jag. Viktigt med kvalitetstid i alla relationer tror jag!

 

I stugan blev det lite bygg för Mange och barnen lekte. Elion hade med sin övernattningskompis. Galningarna badade 😂 Och jag fick njuta en hel del med en bok idag också, även om det blir en del spring såklart. Men alltså vilken batteriladdning att få vara så mkt lediga tillsammans! Att Mange grejar på gör inte att det känns mindre ledigt, vi är ju tillsammans och han är närvarande trots att han snickrar mest. Han hjälper också barnen (och mig med för den delen om det är något 😆) och emellanåt vill han ha hjälp av mig (på den nivån att han undrar vad jag tycker om ditten och datten hehe).

 

När vi kom hem började Mange med maten och jag tog hör och häpna på mig träningskläder för en springtur. Tycker det är så motigt och tråkigt att springa men efteråt är det väldigt behagligt i kroppen. Satte mig vid sandbankarna en stund innan jag gick hemåt. Att få bo såhär vackert! Läget är verkligen nummer ett till varför vi köpte vårt lilla radhus.

 

Tack påsken 2019 – kan ha varit den bästa påsken någonsin. Lugnet, solskenet och all familjetid var precis vad jag behövde 💛

 

Kommentera (3)

Annons

WHAT A DAY!!

IDAG behövde jag. Hela dagen ute vid stugan. Frisk luft, sol, doppa fötterna i sjön, läsa, grilla till lunch, lugnet som är där…

Ja Mange har jobbat på med att gipsa i barnens blivande sovrum men det är ju hans hobby… 😆😅😂 Vi var i alla fall väldigt nöjda alla fyra med dagen där! Åkte hemåt framåt middag eftersom Elion skulle komma hem då. Känner mig som en ny människa! Nattens sömn och sovmorgon kan ha bidragit också. Och att ha lördagskänsla en söndag, hur härligt är inte det?! Elion har övernattningskompis så jag och Mange ska fortsätta njuta sommarfeelingen på tu man hand nu.

Kommentera (1)

Annons

GLAD PÅSK!

Idag var jag och de små uppe med tuppen och letade påskägg. Pappan mådde inte så bra efter gårdagskvällen 🙈


Men solen sken och det var en sån där jobbigt lång natt i bagaget (inte pga barnen dock), när det faktiskt nästan bara är skönt att få gå upp även om sömnen egentligen inte varit tillräcklig.Idun var den som hittade bådas påskägg, men inte Aston emot 🐣I Iduns påskägg låg en ”klocka”, med Elsa på. Klockren (haha) present till henne!Aston fick en jojo. Kanske inte riktigt lika lyckat 😂 men påhittig, det är han minsann!Sen när pappan vaknat och vi ätit frukost packade vi in oss i bilen för att åka till ridskolan där Elin går. Hennes första hopptävling så vi ville självklart heja på henne!


Tror vi får åka dit fler lördagar, vilket lugn! Och massa djur att titta på/gosa med. Höll på att tappa hakan när vi gick på ett får som strosade omkring helt fritt haha. Jag har börjar fundera på att börja rida igen och jag blev ju inte direkt mindre sugen av att få klappa och lukta på jordens vackraste djurart. När jag var tonåring var hästar något som tog upp nästan all min tid.Vid lunchdags åkte vi vidare till stugan, vi hade förberett med mat och dryck redan på morgonen. Bjöd med Karro, Elin och Johannes helt spontant och de hängde på, superkul! Och mysigt att fortsätta hänga på ännu ett lugnt ställe i härliga vårvärmen.

Nu väntar vi på Elion, hans pappa och Elions farbror. Det blir påskmiddag (ett litet påskbord) hos oss 🐣


Kommentera (2)

För att få de senaste uppdateringarna