VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

TRÄNINGSPEPP SÖKES

Jag har hittat DE bästa träningsbyxorna (finns på H&M):

 

 

På båda sidorna vid låren finns en inbyggd ficka till telefon exempelvis. Galet bra när man inte vill ha iphonearmband eller fickor på tröjan. Nu är det bara trådlöst headset som saknas mig känner jag…

 

…OCH en uppdatering av min träningslista. Kan ni inte snälla skriva era bästa träningslåtar? Gärna med mycket pepp, jag går typ bara på feelingen i låten och får energi av den till träningen.

 

 

Kommentera (1)

Annons

BÄR & BETT

Jag och minisarna har plockat massa bär i veckan! Vi har en liten runda ute vid stugan där vi hittar blåbär, smultron, hallon och körsbär. Så himla mysigt att strosa runt bland blåbärsriset! Minus myggbetten. Jag får alltid massa och Idun verkar ha samma ”problem”. Aston får inga myggbett, men däremot är han den som får getingbett stup i kvarten.

 

 

Så kul att Idun nu ber om att få gå på promenad. Jag älskar ju att promenera och att ha med de här två godingarna förgyller såklart rundan lite extra. Detta är bilder från vår första bärplockarrunda. Sedan dess har vi avancerat och har med muggar att lägga bären i, även om en hel del bär försvinner längs vägen… Perfekt sommarmellis! 😉

 

Kommentera (1)

Annons

WEEKENDHUS?

Det har blivit en hel del dagar och kvällar ute vid stugan. Eller ja, vi åker ju hem ganska tidigt eftersom de små ska sova så sena kvällar blir det ju inte. Detta året. Nästa år kommer projekt från koja till slott vara helt slutfört! Ja det blir det redan i höst (sensommar?), men nästa sommar blir första sommaren som det är FÄRDIGT.

 

Häromdagen kom Manges minstebror Danne och hans fru ut till stugan och hälsade på. Vi grillade hamburgare till middag och satt länge och pratade. Värmde banan med choklad på grillen till efterrätt (jag åt dock inte, gillar inte varm frukt). Därefter var det dags för en kvällspromenad för lilla Nova och vi hängde på allihop. På radion för ett tag sen var en fråga sommarmorgon eller sommarkväll. Jag säger sommarkväll alla gånger! För mig är det så självklart att jag först tänkte ”vem säger ens sommarmorgon?!” men såklart det finns många som väljer det också :)

 

 

 


 

Under ett av samtalen kom vi in på ordet stuga. Har vi verkligen en stuga? Det är ju ett litet hus men vi var osäkra på skillnaderna mellan vanligt hus och stuga. Fritidshus? Det ena ledde till det andra som ledde till google. Enligt wikipedia är definitionen av och historien om fritidshus följande:

 

Fritidshus, lantställe, semesterhus, sommarstuga eller sommartorp samt stuga kallas ett hus avsett att användas som tillfällig bostad under semester och annan fritid. Många svenska fritidshus har gått i arv i flera generationer, oftast är det från början enkla bondgårdar, stugor eller torp som en gång i tiden ägdes och drevs av tidigare släkt. Sommarstuga avsåg i äldre tider det på en gård belägna särskilda boningshus som var oisolerat och som alla eller vissa av gårdens invånare flyttade över till på sommaren. Vintertid lämnades sommarstugan oeldad och användes ofta för förrådsändamål. Eftersom industrialiseringen kom sent till Sverige fanns många av dessa små gårdar kvar i drift ända fram till 1940-1950-talen och omvandlades sedan för fritidsjordbruk. Industrialiseringen drev även fram en längtan till friluftsliv hos storstadsborna. Detta blev starten av en rörelse för s.k.sportstugor under början av 1900-talet. Ordet ”sportstuga” försvann under 1940-talet och ersattes då med ordet ”fritidshus”. Under senare år har ordet fritidshus sakta börjat ersättas med sommarhus, och nu senast även med weekendhus.

 

Sommarstuga är det ju inte, eftersom det inte är oisolerat utan snarare tvärtom mer isolerat än vårt radhus haha. Weekendhus låter ju fint och modernt. Fritidshus verkar i alla fall vara passande eftersom det inkluderar så många olika bostadsformer. Tillfälligt boende är det ju även om vi egentligen kanske tänker använda det lika mycket som radhuset framåt. Om vi bygger ut ännu mer i framtiden kanske det till och med kan kallas villa? Enligt den lagliga definitionen för villa skulle det redan kunna kallas det tror jag? Huset ska då vara friliggande, avsett för ett hushåll samt ha friköpt tomt. Men känns lite litet för att klassas som villa på ca 70 kvm hehe… Jaja, oavsett definition är det ett litet paradis precis utanför stadslivet! För mig som störs av för mycket ljud från bilvägar är detta ett lugnt och skönt ställe :)
 
 

Kommentera (8)

Annons

12 TIMMAR PÅ LISEBERG

Liseberg, den bästa nöjesparken jag vet är ett måste för oss varje sommar. Förra året var Aston lite liten och varken Idun eller Aston hade åkband, men detta året hade de båda det. Vi var lite risky som glömde vagnen hemma (kom på när vi satt i bilen på väg mot Göteborg haha) men det visade sig inte vara några konstigheter. Jag är fortfarande, såhär några dagar senare mäkta imponerad över att våra små orkade gå på Liseberg från öppning till stängning. Ja dagen innan gick vi ju ganska mycket också, i Slottsskogen.

 

Men först laddade vi upp med en stadig frukost på hotellet (Scandic Rubinen). Hela familjen älskar frukost och satt och drömde redan i bilen dagen innan om vad vi önskade skulle finnas med på frukostbuffén haha…

 

f282e2c4-984a-42eb-99b5-a156f48f2a0a.jpg

 

För mig är drycken viktig. Älskar när utbudet som här är lite utöver det vanliga! Och det fanns även bubbelvatten – många pluspoäng (vi är en familj som ääälskar bubbelvatten). Det enda jag saknade (och alltid saknar) var färskpressad apelsinjuice, men det har jag inte varit med om finns på något hotell i Sverige.

 

 


 

Annat jag brukar äta vid hotellfrukost är en croissant – MUMS. Hårdkokt ägg, bacon samt frukt (till exempel ananas, vattenmelon, vindruvor…) är annat jag alltid plockar på mig om det finns. Det gjorde det här, ananasen var såå mumsig. Vilka är dina favoriter på hotellfrukost?

 

 


 

Rubinen hade många godsaker och när vi gick ett bonusvarv för en ”efterrätt” tog Idun ett gäng vattenmelonskivor och sa ”det här kan vara min efterrätt”. Är det något jag brinner för så är det att ge mina barn sunda matvanor. Att frukt kan vara godis men att det inte finns några förbud. Jag önskar verkligen att de alla får hälsosamma inställningar till kost.

 

Sedan var det alltså dags för L I S E B E R G :

 

 

56114d14-d01d-493f-b107-c29c00e418f4
 

Vi var alltså där från öppning till stängning, och vi mötte upp Elions bästis vars familj också var i Göteborg på grund av Gothia Cup. Dessa två har mer eller mindre suttit ihop under hela vårterminen sedan Lowe började i Elions skola. Nu de senaste veckorna har de intensivt funderat på hur Lowe skulle kunna följa med Elion till Norrland haha… Tur att de fick en sån härlig dag på Liseberg som avslutning i alla fall!

 


 

När vi hade mött upp Lowes mamma och lämnat tillbaka honom smet jag och Elion in på godisaffären för lite bilgodis. Usch, redan här började de jobbiga känslorna komma kring att Elion skulle åka iväg morgonen därpå. Men precis som jag är glad för att Elion och Lowe fick en så fin dag som avslutning är jag lika glad för att vi också fick det.

 

stegräknare

Många steg blev det! Alltså 1,3 mil är rätt långt för en 3 och 4-åring!? Sjukt impad. Att glömma vagnen var helt klart det bästa misstaget på länge, så skönt att inte ha den att tänka på och barnen saknade inte den en enda gång utan gick själva hela tiden :)

 

Nu sover våra små och vi ska kolla på The Handsmaids tale, såg första avsnittet igår. SÅ många som tipsat om den så vi kunde liksom inte låta bli.

 

KRAM

 

Kommentera (10)

Annons

EVERY TIME WE SAY GOODBYE BABY IT HURTS

Så var dagen kommen, sommardagen då Elion har åkt norrut för några veckor. Vi har haft varannan vecka liv sedan han var nästa tre och det kan jag nog ändå säga att jag har ”vant” mig vid. Men det här med att skiljas åt för 3-4 veckor känns ända in i hjärtat varje gång. Kanske just för att det är så sällan att det inte går att vänja sig vid, varannan vecka-livet är ju vardag och så det är liksom. Bara att acceptera och gilla läget. Det gör jag ju med de här långa norrlandsresorna också, men det är svårare att vänja sig vid de känslorna som kommer då. Men Elion har de bästa farföräldrarna och jag unnar dom alla att få tid tillsammans. Och även om jag skulle vilja ha Elion här alltid alla dagar så hoppas jag att han kommer ha så roligt att han glömmer att höra av sig till mig. Jag vet att han kommer ha det helt underbart. Jag vet att han älskar att åka till sin farmor och farfar på somrarna, när de åker ut med båten och lever båtliv så mycket det går om vädret tillåter. Jag vet att han kommer att fyllas på med sommarminnen för livet, och det är jag både glad och tacksam för. Norrlandssomrar är de vackraste.

 

Vi har maxat de senaste dygnen tillsammans, därav min frånvaro! I söndags var vi bjudna hem till Cissi & Co, vår bästisfamilj. SOM vi trivs tillsammans med dom! Det enda negativa är att tiden alltid går för fort. Det bästa är att alla har någon att ”leka” med. Mammorna trivs ihop, papporna trivs ihop, de stora barnen trivs i ihop och de små likaså.

 

 

d095bdd3-31fa-4a44-a08a-986f40a2715e.jpg

När vi kom dit bjöds vi på goda drinkar! Här en alkoholfri Mojito, suveränt god. Frisk och somrig!

 

 

Blir lätt avundsjuk på deras fina altan, så ljus och fin. Vi lever ju mest i byggkaos och ett hus + altan som ska totalrenoveras inom kort, dvs. igen fröjd för ögat.

 
8f94010f-0dae-4427-9fbc-62f94cb421ca.jpg

Papporna grillade

 

 

Barnen busade

 

 

Galet god middag, godaste jag ätit på länge!

 

 

Vår ”lilla” barnaskara. Varje gång jag ser dom tillsammans slår det mig att hälftan av barnaskaran är ”min” och att jag har TRE barn #blessed

 

Idun skadade sig under kvällen. Eller, hon och Charlie krockade på studsmattan, hennes tänder i hans huvud. Han klarade sig dock bra, Idun fick ont i tänderna. Jag sa att om hon har ont även imorgon ringer vi till tandläkaren. Och hon hade ont inte bara dagen efter, utan även igår (två dagar efter). Så vi var hos tandläkaren idag (bokade tid i bilen på väg mot Göteborg) och hon såg att munnen hade påverkats av smällen. Det var som streck på tandköttet där benet liksom sitter ihop på sidorna om framtänderna, vilket hon sa tyder på att det varit en rejäl smäll. Att ”benplattorna” liksom har fått sig en törn och ruckats på. Förhoppningsvis ingenting som kommer påverka Idun, det syns inget på tänderna eller på röntgenbild men eftersom en röntgenbild är en ”platt” bild sa tandläkaren att det kan ha påverkat tänderna eller synas mer på insidan av benet. Men det kommer följas upp på kontroller och sådär så det känns ju bra. Det vi ska tänka på nu är att anpassa kosten för henne så hon får äta mat som är mer lätt att äta.

 

 

Kvällsaktivitet var armborst för barn och pappor, mammorna satt mest och pratade under en filt och med ett glas pepsi max. Ville aldrig att kvällen skulle ta slut, men vi skulle alla iväg morgondagen och därför såg vi till att ta oss hem innan midnatt i alla fall 😉

 

Måndag-tisdag hade vi nämligen två dagar i Göteborg inplanerat. Göteborg och Liseberg är en annan sommartradition hos oss, men nu var det några år sedan vi stannade över natten.

 

 

Vi åkte först efter lunch och började med att checka in på hotellet innan vi åkte vidare till Slottsskogen. Göteborgs motsvarighet till vår Stadspark och vi ÄLSKAR att hänga där. Rolig lekpark, skog att strosa i och massa djur att titta på. Vi hade faktiskt tänkt Naturhistoriska också, men det var visst stängt just på måndagar heheh… Med facit i hand gjorde det dock ingenting, tiden gick åt bra ändå. Barnen ville aldrig sluta leka och vi hade med oss picknick till middag.

 

Syskonen klätterapa 😉

 

 

Inser såhär i efterhand att jag nog kunde fotat mer på allt sevärt i Slottsskogen men jag tänkte inte så mycket blogg utan mer på barnen. Fick massa härliga syskonbilder på glada barn!

 

 

Ett favorithotell i Göteborg är Scandic Rubinen. Här har vi bott flera gånger och vi fullkomligt älskar både läge och hotellet. Vi hade egentligen bokat en natt för några veckor sedan, men den helgen var det regn, åska och storm i staden. Såå glad för att vi kunde boka om tills nu, detta var första lediga natten och den sista natten vi kunde byta till, eftersom Elion skulle iväg idag på morgonen.

 

 

Korridorerna doftade nyrenoverat och rummet var superfräscht! Gissar på att det också var nyrenoverat. Vi hade önskat ett rum med våningssäng och till barnens stora förtjusning var det en lite speciell våningssäng som man fällde ner från väggen haha. Älskar att Idun visade mig hur stegen skulle sitta… ”Mamma den ska sitta där i mitten”. Smart tjej det 😉

 

 

Jag och Elion tog oss en liten kvällspromenad för att köpa dricka och godis till kvällen.

 

 

Som sagt – läget på Scandic Rubinen!! Några steg åt ena hållet ligger mataffär och några steg åt andra hållet ligger systemet. Dit gick Mange precis innan stängning för att köpa en flaska vin åt oss till kvällen. Nu var vi ju inte där för att shoppa, men eftersom hotellet ligger mitt på Avenyn finns det ju även bra utbud för den som vill roa sig med det.

Det var så mysigt att strosa med bara Elion, jag blev sugen på att boka en tripp någonstans med bara honom framåt! Kanske årets julklapp? Hotell och någon aktivitet i götet? Vi brukar försöka ge honom upplevelser eftersom han aldrig riktigt har uppskattat leksaker (sant).

 

 

Det låter kanske konstigt, men varje gång jag är i Göteborg kan jag inte låta bli att känna att det är här jag egentligen skulle bo? Är det en önskan, dröm eller något som kommer att ske en dag? Är det ett minne från tiden då jag och Fredrik nästan flyttade dit?? Vi letade ny stad i storlek större och han fick jobberbjudande i Göteborg. Ändå valde vi bort det? Jag kan ju inte ångra det med tanke på att jag i så fall mest troligt aldrig hade haft Idun och Aston, men det är den där känslan. Känslan av att Göteborg är min stad. Konstigt. Kanske det bara är att jag verkligen, verkligen älskar staden? Men en sak är säker, om barnen en dag skulle flytta dit pga. studier/jobb eller vad det nu kan vara så flyttar jag helt klart efter! Inte så troligt kanske att alla skulle flytta dit, men om det skulle ske så finns alltså en plan hehe.

 

 

Resten av kvällen tittade vi på TV och myste på rummet. Inte såhär dock haha, men såg lite kul ut så var tvungen att föreviga på bild.

 

Den stora utmaningen för dagen var att få Aston att somna trots att vi var vakna. Lagon i-landsproblem för en semester ändå haha. Idun är så himla enkel av sig, hon la sig i sängen och hade lätt somnat om inte Aston hade stökat som han gjorde. De två sov för övrigt skavfötters i underslafen på sängen. Vi tänkte att det kan fungera och gör det inte det får någon av dom sova mellan oss i dubbelsängen. Men till slut sov båda små och vi andra fortsatte slappandet framför en film (Maria Waern på fyran). En bra uppladdning inför tisdagen och Liseberg! Mer om det i nästa inlägg :)

 
 

Kommentera (4)

För att få de senaste uppdateringarna