VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

EN BLÄCKFISK I MIN SÄNG

Imorse låg en mysig liten bläckfisk jämte mig i sängen! Nu somnar han i och för sig om i princip direkt när han kommer över, men det händer ju mer än en gång att han ligger och sprattlar (gärna med fötterna i mitt ansikte, lite som en bläckfisk?). Slog mig häromdagen att det nog till lika stor del är det som gör mig trött om dagarna och inte bara ”nytt” jobba haha.


Dagen har gått i ett och jag är stolt över mitt hembesök i eftermiddag som jag tycker gick riktigt bra. Det känns kul att själv märka att jag utvecklas av i princip varje möte. Något annat som känns kul är att vardagslyxa med barnvakt mitt i veckan! Minisarnas farfar är numera pensionär så för dom är ju alla dagar helg hehe. På onsdag lämnar vi de små efter jobb och förskola och hämtar dom efter jobb på torsdag. Även om jag saknar dom så fort vi inte är tillsammans så är det ändå skönt att 1. njuta lugn emellanåt och 2. låta deras relationer till andra viktiga vuxna får stärkas.


Måndagskram!Kommentera

Annons

SOVMORGON DELUXE

Jag trodde knappt att det var sant när Mange väckte mig i morse och sa att Idun fortfarande sov och att klockan var kvart över nio 😱

 

Dels så har jag fått sovmorgon även de andra två dagarna den här helgen så jag tänkte ju att Mange verkligen förtjänade att få sovmorgon idag… Men märkte inte ens att han gick upp med Aston haha. Sen har jag lite som gräns att sova till max halv nio för att inte känna att det har gått för mycket av dagen. Vi var i och för sig uppe länge igår – jag, Elion och Mange. Vi spelade Bondespelet till halv ett! Så Elion sov ännu längre än mig haha. Idun väcktes också strax efter mig för att kunna somna i tid ikväll, hon somnade i vanlig tid igår så förstår inte hur hon kunde vara så trött?! Känns som att hela familjen redan har gått in i semestermood 😎

 
 

 

Vi lät barnen välja aktivitet för dagen, eller de fick välja mellan ännu en cykeltur eller åka till någon vandringsled. Det blev cyklarna (med önskemålet lekpark som destination). Vi köpte plocksallad på vägen innan vi pausade en längre stund vid en av stadens bästa lekparker i friaredalen.

 
 

 

Och därefter, efter massa lek, cyklade vi till piren för glasspaus innan den slutgiltiga cykelturen hemåt. När vi cyklade förbi piren tidigare på dagen, in mot stan, var det fullt med utryckningspersonal och dykare där som gjorde sig redo för att söka efter något i Vättern antar jag? Usch så obehagligt… Blev alldeles kall i magen.

 
 

 

Vilken toppenhelg vi har haft! Energiboost till max. Det enda som drar ner betyget var känslan jag fick av att se högtalarna Mange satt i taket i stugan, i köket/vardagsrummet. Alltså jag har alltid varit anti idén om att de sitter i taket men jag tänkte att hur farligt kan det va? Men jag blev visst alldeles gråtig för jag tyckte att det förstörde harmonin i rummet. Feng shuin antar jag? Det är ett så litet rum att det störs av fyra stora (i alla fall enligt mig stora) runda högtalare i taket. Man tittar inte på taket säger Mange men hallå – kanske man inte gör för det brukar ju inte finnas mer än lampor där. Hoppas att det är min pms som får mig att överreagera och att det känns bättre nästa gång jag ser det 🙈

 

Både jag och Mange har avslutat veckan med varsin springtur och nu är det bara 8 jobbdagar kvar till semestern 🤩
 

Kommentera (4)

Annons

MIDSOMMARMYS

Eftersom det var längesen vi var lediga tillsammans en hel dag alla fem var det precis vad vi kände att vi ville fokusera på idag. Tid tillsammans. Elion som haft fotbollsskola fyra heldagar plus två fotbollsmatcher kvällstid nu i veckan behövde nog en lugn dag han med även om han aldrig skulle erkänna det. Han och Lowe har sovit över hos varandra varje natt sedan skolavslutningen förra torsdagen dessutom, så tror de behövde en liten paus ifrån varandra med haha. Men de två är så söta, planerar hur de liksom ska klara sig de tre veckorna Elion åker med sin pappa till norra Norrland. Ett förslag var att Lowe skulle åka med Elion och Fredrik upp för att sen flyga ner efter en vecka igen (jag sa ju till Lowe att hans mamma och pappa väl kommer sakna honom om han är borta i tre veckor). Han är rolig Lowe, förra helgen skulle han gissa hur gammal jag är och han gissade på 23 (!) haha. Jag frågade om inte det blir lite tokigt om jag är 23 med tanke på att Elion fyller 10, och då kom han på att det inte riktigt gick ihop. Men man tackar 😂👍🏻

 

Dagens outfit blev mitt klänningsfynd från Gekås.

 
 

För att ha någon aktivitet cyklade vi in till centrum för att köpa lite godis på go bananas. Blir en mil tur/retur, kanske så man skulle göra alls lördagar egentligen 😉

 
 

Vi stannade till vid en lekpark också. Tycker just cykelutflykter är väldigt mysiga, bara vädret tillåter förstås. Usch jag blir fortfarande åksjuk bara av att tänka på ”karusellen” jag åkte många varv med barnen, urk. Blir man mer åksjuk med åren?! När jag var yngre älskade jag snurriga karuseller!

 
 

Väl hemma igen slappade vi i soffan ett tag innan det blev dags för att ordna grillmiddag. Vi åt sill och potatis till lunch, det skulle jag aldrig vilja hoppa över på midsommar, men kvällen tycker jag är lila med grillat. Barnen fick stekta korvbitar istället för sill, men jag tycker de var modiga som vågade smaka på sillen i alla fall.

 
 

There is always HOPE

 

Hur firar du midsommar?

Hoppas dagen blir precis som du önskar! Midsommarkram till dig 🇸🇪🍓🌸

 
 

 

Kommentera (2)

Annons

FRI MEN TRÖTT

Jag tror att även om jag känner en enorm (!) frihetskänsla efter att ha blivit klar med studierna blir ganska trött av att jobba. Jag är van vid att jobba 40 % ungefär, så att jobba 100 % gör såklart att jag kan gå in i mina arbetsuppgifter på ett annat sätt. Och då är det väl inte konstigt att varje jobbdag såhär i början gör mig lite extra trött tänker jag.

 

Jag unnade mig en träningsstund nu när minisarna somnade, för att råda bot på min trötthet. Var såhåå trött när jag började, stod nästan och gäspade. Men någonstans inom mig vet jag att träning på något snett vis ger energi istället för att ta. Mycket riktigt blev jag piggare och piggare. Får se till att komma igång mer nu igen helt enkelt! Lättare när kroppen börjar bli helt återhämtad från ryggskott och stukad fot. Har jag ens berättat om min stukade fot förresten!? Jag tror kanske inte jag gjorde det haha. När vi var på SPA helgen efter examen skulle vi springa ut och doppa oss i havet. Bara det att jag springer på någon ojämnhet på havsbotten precis i början vid vattenkanten och trampar toksnett! Typiskt min otur. Kunde inte riktigt gå på kvällen eller dagen efter, men det blev snabbt bättre. Det hjälpte massor att bada i varma pooler, mjukade upp foten! Så när vi åkte hemåt ett dygn senare kändes det mycket bättre igen. Dock är foten fortfarande lite svullen fortfarande, så tar det lugnt och anpassar träning tills den är helt fri från symptom. Tänk att det SPA-dygnet var så magiskt trots stukad fot, att det liksom inte tog fokus från braigheten 😉

 


 

Här är också braighet deluxe! Idun cyklar numera till förskolan. Kanske inte så avancerat i de flesta fyraåringars världar och inte med tanke på hur nära vi bor förskolan hehe, men detta är en väldigt försiktig tjej så att hon blir modigare för varje dag med cykeln är stora framsteg. Tror dock hon ärvt min klumpighet för hon ramlade för ett tag sen (trots stödhjul!) och blev såklart räddare igen efter det. Verkligen typiskt att det skulle hända just henne som är försiktig.

 

 


 

Älska sommar!! Redan innan 08 idag var det väldigt varmt. Att jag inte har jacka eller kofta på mig är stadigt tecken på att det är varmt 😉 Här var det 28 grader innan när Mange åkte till stugan efter middagstid, och i stugan var det bara 17 grader!? Vilken skillnad i temperatur, sådär 1,5 mil mellan!

 

 


 

Läskande pioner i mataffären på lunchen… Längtar tills vi kan ha pionbuskar som jag drömt om länge i vår trädgård. Vill gärna ha syrenbuske också men Mange säger nej till det. Men med tanke på att den (trädgården) ska grävas upp om ungefär två år (när vi ska göra en ny entré) känns det som att vi väntar med plantering haha. Nu på midsommar har vi bott i vårt radhus i 4 år! Det tycker jag att jag ska ha cred för, att ha ”stått ut” med att veta att en megastor renovering måste ske men faktiskt inte ens tyckt det varit jobbigt att vänta. Kan väl i och för sig ha att göra med att vi under dessa 4 åren har haft två bebisar, gift oss i New York, byggt en stuga och färdigställt en universitetsutbildning. NU siktar vi in oss på renoveringen!! Fast fas 1 blir först nästa vår 😉

 

 


 

Det finns nog ingen som kan kramas som Aston. Han liksom kramar om ordentligt och borrar in sig i famnen. Underbara, fantastiska kille som gör oss gråhåriga i förtid med dina bus!!

 

Kram på DIG!

 

 

Kommentera (7)

Annons

VI HAR VATTEN!

Usch jag sover helt krasst när jag är förkyld, fler som är likadana? Hatar verkligen att ha täppt näsa, och ja förkylningen stör mig på alla vis på natten. Har varit förkyld sedan i helgen men är glad så länge det bara rör sig om småförkylningar i familjen såklart!

 

Igår var Mange i stugan och som han uttryckte det var det nästan lite av ett historiskt ögonblick. Han kopplade nämligen in vattnet! Ett stort steg närmre att faktiskt kunna bo där haha.

 

dc7457d6-0242-4a11-b31c-eb7e6ee40504.jpg64c5fb97-a45d-499f-9bd5-d76a86ba2811.jpg

Hur glad blir man inte av den här buketten? Jag blir tokglad!

 

Fick så otroligt många fina buketter på min examensdag, men när de började bli hängiga rensade jag bort de vissna blommorna och satte ihop till en ny bukett. Här skymtas även mina fina ljusstakar jag fick från Mange i examenspresent.

 

Eftersom utbildningen är klar och vi måste få registrerat kursbetyg innan vi kan ansöka om examensbevis har vi fått veta sista betygen snabbare än vanligt. Jag fick högsta betyg, även i näst sista kursen som också registrerades nyligen. Det trodde jag faktiskt inte, med tanke på min bristande motivation och att jag jobbade mer än 40 % haha.

 

Ha BÄSTA dagen finisar!

 

Kommentera (9)

För att få de senaste uppdateringarna