VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

VÄNTAN OCH LÄNGTAN

Godmorgon ljuvliga dag! Jag känner mig som en helt ny människa. Overkligt att nu bara ha några få kurser kvar på hela utbildningen!? Men vi får se hur det känns när de startar på måndag hehe. Nästa steg är två kurser parallellt under tio veckor och på avancerad nivå. Har läst studieguiderna men hoppas att det kommer kännas hanterbart när vi väl är igång. Det bästa är ändå att i princip allt är på distans. Disciplinen har jag ju och det är väldigt skönt att återigen bara ha sig själv att tänka på för ett tag. Grupparbeten i all ära, men skolarbete gör jag nog ändå helst själv faktiskt. Älskar att kunna styra helt själv och kombinera jobb/plugg som det passar mig.

Idag blev det en lugn start framför Nyhetsmorgon, i repris. Ville gärna se klippet med Kenza där hon berättar om deras kamp att bli gravida. Usch, jag kan såklart inte förstå helt, men jag känner liiite igen känslan av att försöka bli gravid men inte veta när eller om. Ovissheten är värst, hade man bara vetat att okej, om x antal månader eller år kommer du bli gravid, ja då hade man nog inte påverkats riktigt lika negativt av ovissheten. Men som sagt, jag vill inte på något sätt påstå att jag vet hur det känns att vara ofrivilligt barnlös. Trots allt så var det bara med Elion jag fick vänta ett tag (blev gravid på åttonde försöket vilket inte alls är något konstigt eller speciellt länge) och det hade nog till viss del sina förklaringar. Typ att jag och Fredrik inte bodde ihop under flera månader (han gjorde exjobbet i annan stad). Men, när man vill något väldigt, väldigt mycket blir de flesta nog lätt otåliga.

 

 

 

Fick upp dessa två bilder i min Timehop idag. 4 år sedan Idun låg i magen. Detta var dagen innan terminens (första terminens) sista tenta och sen skulle jag gå hem och vänta på henne. Det blev en lång väntan det också, 11 dagar efter BF kom hon. Så med facit i hand hade jag ju lätt hunnit läsa en eller två kurser till haha…

Kommentera

Annons

RESPONDERING AVKLARAD!

Och det hade inte kunnat gå bättre. SÅ glad 🙌🏻🙏🏻

 

Tidig morgon (behövde lämna på förskolan 07.15, det är väldigt tidigt för oss hehe) för att vara på skolan och opponera (ett annat examensarbete) vid 8.00. Vid 9.00 var det vår tur att få vårt examensarbete granskat och det hade verkligen inte kunnat gå bättre. Somnar mycket nöjd efter idag! 🤩

 
 

Kommentera

Annons

STATUS: VÄLBALANSERAT LIVSPUSSEL

Måndag och ny vecka!

 

Jag tycker att just precis nu är en väldigt bra tid. Examensarbetet är inskickat och visst är det lite smågrejer att fixa med inför opponering osv. Men överlag känns det som att det finns mer tid över till allt. Hinner jobba, hinner vara med familjen, hinner träna, hinner träffa vänner, hinner städa hemma. Ja alla de där delarna som man liksom vill ha i sitt livspussel men som ibland får trängas eller helt enkelt utebli. Balans kan man väl kalla det.

 

 

Ett citat som är så fint. I mitt jobb får man höra och se mycket som gör ont i hjärtat och då kan det faktiskt hjälpa att påminna om att det är det lilla som kan vara mest betydelsefullt i ett barns liv.

 

När jag började socionomprogrammet trodde jag verkligen inte att jag ville arbeta med barn och ungdomar, eftersom det på något sätt kändes för nära det jag själv varit med om. Men nu är det så självklart att det är just där jag vill kunna göra skillnad. Eller, kurator har jag kunnat tänka mig sedan tidernas begynnelse ungefär, säkert med tanke på att den kurator jag hade på högstadiet var den enda professionella vuxna som trodde på mig. Socialtjänsten gjorde det ju inte. Det tycker jag fortfarande är helt galet med tanke på vad jag hade att berätta. men jag väljer att tänka att jag nu faktiskt kan vara den som tror på barnets berättelse. Vilken viktig roll! Det är väl inte konstigt att färgas av sina negativa och positiva erfarenheter och det är väl också därför jag inte alls hade trott att jag skulle vilja arbeta inom socialtjänsten. Men att göra skillnad för barn och unga, det har jag alltid velat. Och nu är jag där jag inte trodde att jag ville vara, men trivs hur bra som helst. Livet blir inte alltid som man tänkt sig men det blir ofta bra ändå. Oftast blir det till och med ännu bättre, så länge man vågar chansa och följa sin inre röst.

 

 

Kommentera (1)

Annons

DATE DAY


 

Invigning av ett par nya örhängen – check!

 

 

Maffig pizza intogs under vår promenad till och från stan. Haha blev lite nostalgi! Jag beställde en Caruso som jag alltid åt när jag var tonåring och Mange en Africana på samma grunder. Vår middagsdejt med vänner ställdes in i sista stund eftersom deras minsta fått feber, så vi styrde om lite. Långpromenad (1 mil) och ja, pizza. Behöver inte vara svårare än så.

 

Därefter åkte vi till Manges minstebror för att spela några rundor biljard och förstås hälsa på deras hundvalp. En liten japansk spets på snart nio veckor. Alltså HUR söt? Som ett litet gosedjur.

 

Sen var vi uppe ännu lite till när vi kom hem. Kollade sista avsnittet på You som vi plöjt i veckan innan vi somnade gott. Vaknade inte till på riktigt förrän framåt 9. Sen gick Mange till affären (såå skönt att bo nära mataffär!) för att köpa varma baguetter, gott pålägg och färskpressad apelsinjuice. Och sen blev det film i soffan IGEN haha. Alltså är det något vi njuter av så är det lugnet att kunna göra just det mitt på dagen. Speciellt lugn och ro på morgonen är extra lyxigt. Ibland! Nu kommer våra tre små troll hem vilken minut som helst och det ska bli underbart med en hel eftermiddag tillsammans som avslutning på helgen.

 

 

Kommentera (1)


Annons

LEDIG ELLER FRI?

Hej barnledigt dygn! Säger man så, barnledigt? Barnfritt? Det känns i alla fall som lite ledigt haha, för vi har tre intensiva barn just nu (brukar vara 1-2 busungar men julmaten gjorde något med även Idun hihi). De ska i alla fall sova hos ”mormor” och morfar. Första gången de sover över tillsammans någonstans, det såg de alla fram emot. Ja pappa och Maria också. De är underbara med småttingarna så jag vet att de kommer ha det hur bra som helst.

 

Vi åkte neråt efter frukost och en lugn morgon. Kom tillbaka till stan och tog en sallad på köpcentret, strosade i affärer. Så mysigt verkligen, hålla hand och få prata utan att bli avbrutna heela tiden. Samtidigt kan jag känna att jag saknar dom hur mycket som helst redan! Beror säkert på den långa julledigheten när vi har umgåtts mycket alla tillsammans. Älskar ju familjetid, men det är rätt bra fint med stunder på tu man hand också.

 

 


 

Inskaffade tre par nya örhängen på Ur&Penn, alla nedsänkt pris så 100 rikdsdaler totalt. Vilket fynd! Älskar att ha lite mer ”piffiga” örhängen eftersom jag ofta har rätt enkla kläder. Eller ja, förr använde jag väldigt mycket olika örhängen alltid (och mönstrade/färgglada kläder också för den delen) men jag har nog kommit ifrån det. Bättring på det, känner mig verkligen urtrist vad gäller smycken och kläder för tillfället (och har gjort länge!).

 

Hoppas du har en mysig helg framför  ♡

 

Nu ska vi krypa ner i soffan och kolla film. Mitt på dan liksom! 😉

 

Kommentera

För att få de senaste uppdateringarna