VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

PÅ TRE ÅR

Midsommar för tre år sen flyttade vi in i vårt lilla radhus. Det var en regnig sommar full av renovering. Det har inte hänt så mycket om man tänker till allt som kommer ske, men visst har det ändå hänt en hel del. Även om det som har hänt, hände i stort sett den sommaren för tre år sen haha. Herregud vad vi höll på egentligen. Vi hade ändå en tremånadersbebis och jag var redan gravid igen. Med ett bröllop tre månader bort. Som jag sa i reportaget om vår kärlekshistoria tyckte jag aldrig då att saker och ting hände snabbt, men när man tittar tillbaka gjorde det ju verkligen det haha. Vill ni förresten se hela reportaget, ni som inte hade tillgång till tidningen?

 

 

Kommentera (5)

Annons

DINNER & A MOVIE

Godmorgon torsdag! Hjälp vilken natt vi har haft. Tror jag har vaknat tio gånger, Aston har sovit oroligt. Det skulle inte förvåna mig om det har att göra med att det inte var jag eller Mange som nattade igår, han är en väldigt känslig själ den killen och ogillar starkt förändringar. MEN han älskar farmor och farfar, så det var absolut inga problem under kvällen.


Igår när Mange kom hem från jobbet och innan svärföräldrarna kom försökte vi fixa körkortskort på Trafikverket. Vi har ju båda bytt namn så därför vi byter körkort samtidigt. Känns skönt att bli av med min förra körkortsbild, har aldrig gillat den hehe. Tyvärr var det något strul med deras tekniköverföring från fotoautomaten så de visste inte om våra foton och underskrifter sparades. Suck. Får veta idag, de skulle ringa och meddela. Sen väntade alltså barnvakt med nattning! Vi bestämde oss för middag och bio. Allt bestämdes kvällen innan så det blev spontant men var väldigt välbehövligt! Vi behövde partid på bortaplan.


Eftersom vi hade en timme mellan middag och film valde vi en smidig restaurang i närheten av bion. Det blev Jensens och deras ribs med sötpotatispommes, mums!


Vi såg ”Den blomster tid nu kommer”. Oj. Vet inte vad jag förväntade mig, men inte det. Det var en mycket speciell film. Obehaglig, vacker, sorglig, hemsk och på ett sätt förutsägbar men ändå inte. Inte som någon annan film jag sett. Och inte direkt någon midsommarpepp heh… När den var slut kände jag bara jahaa… Var detta allt?


 Vi avslutade vår romantiska dejt med storhandling på Willys, inför midsommar. Man vet for sure att man är småbarnsföräldrar när man ser det som vardagslyx att handla i fred haha… 😂


Idag väntar jobb även för mig, det ser ut att bli en spännande dag om man tittar i kalendern. Tusen tack för alla härliga tips ni har gett mig de senaste dagarna förresten! Både om sluta med napp och torrschampo. Ja även att få höra era tankar om den tröttsamma utseendehetsen. Det är nog det jag älskar mest med att blogga förutom att få skriva. Att ha så många ”vänner” att ”prata” med. Ni är verkligen bäst att rådfråga och det känns kul när även ni vill dela med er.


Puss & Kram


Kommentera

Annons

TORRSCHAMPO + DOFTA GOTT = SANT?

Okej det här med torrschampo har aldrig riktigt varit min grej. Gillar inte känslan av att ha produkter i håret, alltså jag vill verkligen inte känna någonting förutom rent hår. Men så har jag insett att det kan vara värt lite torrschampo, för att kunna tvätta håret var tredje dag och ändå inte låta håret se fett ut.


MEN, jag efterlyser ett torrschampo som doftar gott! Typ blommor, vanilj, lätt, friskt… Inte som herrdeo eller billig tvål hehe. Har testat AUSSIE Wash + blow in a can och tycker den är ganska grym. Men gillar inte doften.


img_2553.jpg


Tips någon? :)


Kommentera (12)

Annons

SPARLÅGA & LÄNGTAN

Jag går på sparlåga just nu. Är så trött! Säkert pga. nytt jobb tänker jag? Men å andra sidan har jag känt mig trött länge. Den där Italienresan om två månader kommer sitta fint :)


Något annat jag längtar till är lillasysters förlossning!!! Inte bara för att jag då blir moster igen, utan för att jag ska vara med. Längtar verkligen så jag nästan inte orkar med den längtan haha. Längtar även efter Manges lillebrors bröllop! Bebisar och bröllop är bland det bästa jag vet. Juli blir en fantastisk månad!


Här gifte VI oss, Central Park den 6 september 2015. Har ringat in var Ladies pavilion ligger med ett hjärta, det ligger precis vid The Lake. Manhattan är riktigt häftigt! Längtar även tills vi åker dit igen.


Oh, längtar förstås även till kvällens dejt med min man! Svärisarna ska natta minisarna. Det är över tre månader sen vi hade en dejt utanför hemmet och i min värld är det alldeles för länge!


Puss & Kram


Kommentera (2)

Annons

UTSEENDEHETSEN I SOCIALA MEDIER

Jag är trött på utseendehetsen som finns överallt och ingenstans. Den har väl alltid funnits i precis alla tider, men i vårt samhälle med anorektiska modeller, lättillgängligheten till plastikoperationer och botoxpartyn känns det som att det ändå har spårat? Det är i alla fall min känsla, och något som har fått mig att fundera ordentligt. På hur jag vill bemöta min dotter och rusta henne inför vuxenvärlden. Jag vill aldrig att hon ska behöva känna att hon måste ändra på sitt utseende för att duga. Gäller självklart även mina söner som också utsätts för olika ideal, men tjejer och kvinnor har ändå en extra stor press på sig. Jag kommer aldrig svara (för jag antar att hon kommer fråga) att jag sminkar mig för att bli fin, utan att jag tycker det är roligt att förstärka mina drag. Ett pucko jag dejtade sa ofta att jag såg trött ut när jag var utan smink, vilket jag såklart vaknade upp utan på morgnarna. Mange säger att jag är minst lika vacker utan smink. Vilket är bäst för självkänslan och självförtroendet? Självklart ord som får en att känna sig fin som man ÄR. Inte att man behöver smink för att bli bättre eller finare på något vis.

 

img_1667.jpg

Så vad är detta för reklam jag såg hos LYKO? Hon har glömt att hämta sina barn på förskolan men det är okej eftersom håret är perfekt?? Måste en mamma vara sitt snyggaste jag för att hämta på förskolan? Brukar handla hos LYKO men detta gör faktiskt att jag inte nödvändigtvis kommer att handla hos dom längre. LYKO är självklart inte ensam bov i dramat, långt ifrån. Men ändå ett exempel värt att lyfta.

 
 

På väg till middag på stan med möhippegänget igår. Utan filter, utan retuschering. Men med smink.

 

Blogg- och instagramvärldens utveckling vad gäller att pusha för förändring av sitt utseende gör mig illa till mods. Både vad gäller att photoshopa bilder men också all botox och skönhetsoperationer. Och där blir det dubbelmoral. Precis som jag sminkar mig för att ”förfina mina drag” är det väl lika okej att förfina mer permanent också? Det är ju hur länge det sitter som skiljer. Men det är det där när någon förändrar sitt utseende till något som egentligen inte är ens egna, eller samarbetar med plastikkliniker, följarrabatt på ingrepp… En del av mig är absolut för att man ska få välja att göra ingrepp som kan förändra sitt utseende om det är något man mår dåligt över. Men att göra en livsstil av det och normalisera det till att bli en del av ens vardag tycker jag är lite skrämmande. När jag pratade med min blivande svägerska kände hon inte alls såhär, men hon är å andra sidan inte aktiv i sociala medier… Så är det vi som är i sociala medier som får en extra dos med utseendehets om att man alltid kan bli lite bättre? Det är många som lever på sitt utseende och lägger mycket tid på det inte minst av den anledningen. Men hur påverkar det unga tjejer och killar som följer dessa profiler och tror att det är verkligheten och normen? Jag menar, jag påverkas också och inte alltid positivt även om det finns många konton som ger hälsosam inspiration också. Men min hjärna är färdigutvecklad och jag tänker att jag inte är lika mottaglig för det som jag skulle ha varit som osäker tonåring? Jag önskar att vi alla som har en kanal där vi visar oss själva och vår omgivning – absolut även jag – skulle bli bättre på att visa bilder som kanske inte alltid är de bästa eller ser ”perfekta” ut. Det behövs som motvikt till det som ser perfekt ut.

 
 

Kommentera (30)

För att få de senaste uppdateringarna