VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KOM UT NU LILLE L!

Idag är vi i graviditetsvecka 40+0, dvs. BF var igår. Någon som vet varför BF skiljer sig åt mellan länder? I alla fall så är vår status att det nog är nära nu. Man kan ju inte riktigt veta (om inte vattnet gått) men kroppen signalerar om det extra tydligt idag ?✊?

 

Men det har lurats i en vecka nu. I en vecka (!!) har jag haft förvärkar nattetid. Det började natten mellan onsdag och torsdag förra veckan. De gjorde inte speciellt ont, men tillräckligt för att inte kunna sova. Spännande värre. Även natten därpå kändes spännande när det blev likadant – nu måste det väl hända snart? Nej då. Inte dags den natten heller. Fredagen var jag SÅ trött, rådfrågade förlossningen och fick komma in för undersökning och sovdos på kvällen. De där värkarna hade inte förberett något, tvärtom så hade värkarna inte gjort speciellt mycket alls. Sov i alla fall gott den natten (fredag-lördag) tack vare sovdosen med smärtstillande och sömntablett. Natten mellan lördag och söndag blev dock likadan – regelbundna småvärkar hela natten. In till förlossningen igen för ny undersökning och sovdos på kvällen. Men nej, inget hade hänt nu heller! Sov helt okej den natten med tack vare sovdosen men den här gången vaknade jag till och från ändå. Natten mellan måndag och tisdag blev utan sovdos och ännu lite ondare med regelbundna värkar igen. Vi snackar värkar ungefär var 4:e- 5:e minut och en minut långa hela nätterna). Var heeelt gråtfärdig då. Grät ungefär hela förmiddagen och fick en tredje tid för bedömning och ännu en sovdos på kvällen, på förlossningen. Det nämndes igångsättning MEN att det inte var aktuellt pga. fullt på förlossningen (vilket såklart gjorde att det på sätt och vis var bra att det INTE startade inatt för vill helst slippa åka till annan stad). Detta var alltså igår (BF). Och äntligen hade det börjat hända grejer! Öppen ynka 2 cm men ÄNDÅ, vetskapen om ATT de där onda förvärkarna ändå gav resultat äntligen var väldigt peppande. Fick en hinnsvepning också och vi var riktigt förväntansfulla inför natten. Meeen sovdosen hjälpte inte alls längre och förvärkarna kom lika regelbundet som de andra nätterna men gjorde ännu lite ondare och då alltså med både starka smärtlindrande tabletter och sömntablett i kroppen. Detta var tredje sovdosen men första natten de inte hjälpte alls, även om jag väl såklart hade haft ännu ondare utan den. Men även den här natten klingade värkarna av framåt morgonen. Detta var alltså i morse. Man kan väl säga att det kändes ganska hopplöst då, så jag grät en skvätt, duschade, somnade och vaknade med lite ny energi. Man blir ju smått knäpp av sömnbrist, och att ha ont sådär hela nätterna igenom ?

Jag ville hitta på något och föreslog hämtsallad till lunch uppe vid Utsikten, bara jag och M eftersom vi var barnfria. Sedan hämtade vi alla barnen och gjorde en familjeutflykt också – plockade jordgubbar! Lagom aktivitet och hur mysigt som helst. Nu håller vi tummarna för att det kanske är ikväll/inatt det faktiskt händer och vi får möta DIG där inne i magen ✊?❤️

28DA252C-34FC-4C03-8F15-7B1564681CA7 AF0C86CC-20A5-44A0-9AAF-FA3E124D969C EA1BD70F-5A13-4737-BBF1-9AC15CED0120


Kommentarer


 1. Elina 7 juli, 2021 on 19:46 Svara

  Fy fasiken! Det blir ju som en aplång förlossning att ha sådana där värkar så många nätter ? Men nu är du nära! Närmare än någonsin ❤️❤️❤️ Lycka till det sista nu och jag håller alla tummar och tår för att det sätter igång ordentligt nu så att han kommer ut ?

  • Evelina 7 juli, 2021 on 20:21 Svara

   Haha jaaa jättekonstigt att ha värkar enbart på nätterna?! Vill ju kunna njuta av dagarna med familjen så hoppas verkligen han kommer snaaaart ☺️?❤️ kram och tack för pepp! ??❤️

 2. Sandra 8 juli, 2021 on 00:16 Svara

  Jag läste rubriken som ”Och ut kom lille L” så jag trodde han var här 🙂

  Men eftersom han inte kommit än så gissar jag inatt eller imorgon. Lika kul gå in här och kolla hur det går. Det låter som du haft riktigt tuffa nätter, vad jobbigt. Man blir ju helt grinig och eländig av sömnbrist. Och värken gör allt ännu värre.

  Hoppas du får sova en stund (tills det är dags då som jag gissar).
  Kramar

  • Evelina 8 juli, 2021 on 16:32 Svara

   ❤️❤️❤️

 3. Anna 8 juli, 2021 on 15:02 Svara

  Åh låter tufft för dig ! Hoppas verkligen det är dags snart ! Kram !

  • Evelina 8 juli, 2021 on 16:32 Svara

   ❤️❤️❤️

 4. Marie 8 juli, 2021 on 16:06 Svara

  Fy så kämpigt! Sömnbrist gör ju sitt och att dessutom ha ont ?.

  Vad han busar och är envis med sin mamma. Kom ut nu istället baby L ❤️???

  • Evelina 8 juli, 2021 on 16:32 Svara

   ❤️❤️❤️

 5. Sandra 10 juli, 2021 on 18:54 Svara

  Hur går det? Hoppas att han är ute nu och att allt gått bra ?

 6. Linda 11 juli, 2021 on 13:03 Svara

  Usch så jobbigt du haft det. Kan bara tänka mig besvikelsen när värkarna avtar när du fått kämpa nätterna igenom. Men snart är han här ❤
  Kram

 7. Madelen 13 juli, 2021 on 21:19 Svara

  Jag åkte med barnen från Nässjö idag tillbaka till Norrköping där vi bor efter släktbesök. Tänkte på dig när vi körde genom småländska skogarna vid Eksjö.

 8. Hannas krypin 14 juli, 2021 on 10:17 Svara

  Det låter verkligen som tuffa nätter. Hoppas lille L är här nu och att allt har gått bra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna