VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SEMESTER

Vilken rivstart det blev på min semester och barnens sommarlov (Mange jobbar den här veckan med). I fredags när jag, Idun och Aston hade vår sista dag innan långt sommarlov var det 35 grader och jag höll på riktigt på att smälta bort. Tidigare har jag varit gravid feb-nov och 2 x juni-mars. Att vara höggravid på sommaren tycker jag inte är härligt kan jag konstatera med den här nya graviditetserfarenheten.


Hur som, vi firade in sommarlovet med att köpa gelato och polkagrisar i Gränna och sen gjorde vi det enda rätta och köpte med pizzamiddag till stranden där vi lekte fram tills det var läggdags. Men på riktigt! Två gånger fick jag be människor att hålla coronaavstånd. Jag FATTAR INTE hur svårt det ska vara???? Jag håller mig från folk så gott det går, men nästan varje gång när jag är det blir jag chockad över att folk verkar ha SÅ svårt för en SÅ enkel rekommendation som det faktiskt är… ?


A1420AA0-58E7-4D28-A28C-161043FC98F0 A49FCA35-20AF-4BD0-AA79-123B11CF0741

I lördags byggde Mange lite på altanen men vi åkte upp till stugan innan lunch för att vara där till söndagen. Blåste helt galet men det behövdes när det var nästan lika varmt som dagen innan. Vi satt mest i skuggan på stranden och bara gottade oss. Det känns ljuvligt att ha stämplat ut från jobbet för en väldigt lång tid, och redan i lördags kände jag att jag började bli mer redo för en förlossning och att möta lillebror!? Var nog det som saknades, att tryck på pausknappen för jobbet. Att jobba heltid har minst sagt varit lite kämpigt emellanåt ?


B16B8464-0139-4CE0-AB8B-47AB53B68572 9895BA0D-AC9B-4DFD-ABD2-5BC6C8A19DEC

I söndags vaknade jag upp på soffan – först av alla i familjen så jag låg till och med och läste innan gänget började vakna en efter en. Jag har sovit i vardagsrum med AC i tre nätter nu och det har varit såååå härligt ??


Idag är det dock svalare igen så jag längtar efter att få somna jämte min älskade man ikväll igen. Nätterna är överlag en plåga just nu med väldigt många uppvak och sammandragningar/förvärvar, men svalt rum underlättar MASSOR ☺️Kommentarer


 1. Johanna 21 juni, 2021 on 19:15 Svara

  Jag har slutat handla på den matbutik där jag alltid handlade innan corona pga att dom inte håller avstånd. Får panik på folk ?

  • Evelina 21 juni, 2021 on 21:20 Svara

   ???‍♀️

 2. Marie 21 juni, 2021 on 20:48 Svara

  Men håller med!
  Häromveckan sa jag vänligt till en äldre man att jag inte ville ha sällskap i en trång hiss. Varpå han sa: det får du ändå! Känner mig mer utsatt som gravid så klev ut från hissen bara men känslan i en ?. Blir tyvärr många möten med okända iom att barnen lämnas/hämtas med hjälp av t-banan. Vet inte hur många ggr jag suttit ner men att en person väljer att sätta sig nära (dessutom utan munskydd). Jaha liksom, då får denna gravida ställa sig upp då. Nämen alltså usch, pandemin ställer ju verkligen allt på sin spets.

  Kram ❤️

  • Evelina 21 juni, 2021 on 21:20 Svara

   Men ahhhh!!! Blir galen på sånt! All styrka till dig som tar smällen och får stå ut med sån tröghet (jamen alltså rent ut sagt!!)
   När jag var hos barnmorskan förra veckan och skulle ta hissen ner, en liten hiss dessutom, kom en annan gravid och frågade om hon fick åka med. Jag svarade att jag gärna åker själv, blev helt chockad över att hon som också är gravid ens tänkte tanken på att tränga in sig i samma lilla hiss?? Eller när jag skulle gå på en smal stig som är mellan vårt område och grannområdet i helgen. Står en man där med en hund, mitt på stigen och bara står (det är liksom passage där så absolut inget ställe man ”hänger på”. Ropar till honom och frågar vilket håll han ska gå åt? Det är ingen fara ropar han tillbaka, hunden är snäll. Jag tänker inte på hunden sa jag, jag vill ha Coronaavstånd… ???‍♀️
   Kram tillbaks ❤️❤️❤️

 3. Lina 21 juni, 2021 on 21:45 Svara

  Kan du ge en liten recension på soffan ni köpte till stugan? Både för och nackdelar 🙂 skulle du rekommendera den? Tycker den är så snygg men har hört att den är obekväm?

  • Evelina 21 juni, 2021 on 22:36 Svara

   Åh det kan jag absolut göra! Men det första jag tänker på är att den är skön inte minst pga så djup tycker jag! Jag menar, jag sov ju till och med jättebra i den trots höggravid ? säger rätt mkt ändå! Mange tycker att den är för låg men tror mest han är van vid den andra, och jag har hellre djup och gosig än hög och att man sitter som i en stol typ ? kan inte komma på något negativt på rak arm faktiskt, det skulle väl vara att det blir som en lite hård kant vid hörndelen (om man vill ha det) där de delarna sätts ihop. Så rekommenderar verkligen att ha så hela delar som möjligt! Vi hade tex kunnat bygga ihop den med två ensitsar även på den raka långa delen, men då hade det blivit som en hård skarv i mitten på den långa biten där. Vi valde EN lång del och det är jag glad för, det gör att man till och med kan sova skönt visade det ju sig ? Em nackdel skulle väl också vara att det tar tid att sätta ihop den med alla tyger och så, miosoffan var ju mer bara ställa på plats… men alla gånger denna soffan, är så glad över att den är som den ska vara liksom (sa det senast i helgen att jag är så glad för att jag stod på mig och faktiskt fick häva köpet för att slippa störa mig på att den ser ut som en 15 år gammal soffa trots ny) och sen är den väldigt snygg som sagt ?

 4. Marie 21 juni, 2021 on 21:47 Svara

  Men oj, ja en gravid borde ju veta? Är det att en del som tagit vaccin nu lutar sig tillbaka kanske? Ahh ? Man blir så less! Sen så blir jag lite ledsen (speciellt nu när hormonerna är på topp liksom) att bemötandet är så illa. Även om man ber vänligt så får man skit tillbaka ofta.
  Phuuu, hoppas ju nånstans att folk ändå får en tänkare efteråt hur de bemöter andra?! Men inser att det kanske är önsketänkande ❤️

  • Evelina 21 juni, 2021 on 22:28 Svara

   Eller huuur?! Tänker också att vaccinationerna ger falsk trygghet (en vaccinerad kan fortfarande bli smittad och även smitta andra) i kombination med lättade restriktioner. I min mening HELT GALET att göra det redan nu, när deltavarianten hotar och midsommarfirande är på ingång…. ?
   Tror tyvärr att många är väldigt själviska i det hela och hellre lever på som vanligt än hjälper till in i det sista att ja typ, hålla avstånd och undvika att träffa för många. Men det har väl säkert att göra med att Sverige hela pandemin varit rätt ”slappa” när man från början skulle gjort som många länder och varit lite tuffare men framför allt TYDLIGARE. Jag menar, om det nu, 1,5 år senare är SÅ MÅNGA som inte ens kan hålla avstånd?? Det om något borde liksom sitta i ryggraden och komma automatiskt tycker jag. Men men. Glad att få vara föräldraledig snart och kunna hålla mig från folk ännu längre utan att behöva anstränga mig eller ifrågasättas ??

   • Marie 22 juni, 2021 on 07:33 Svara

    Ja det blir mysigt! ?

   • Sandra 22 juni, 2021 on 09:41 Svara

    Håller verkligen med att det är idiotiskt och nonchalant att inte respektera avstånd. Och att det var alldeles för tidigt att släppa på minsta restriktion. Har varit upprörd sedan dag ett hur detta skötts i Sverige, det borde varit lätt att lyfta blicken och sett hur andra gjort. Eller tagit lärdom av andra länders misstag. Men nejdå här kör de sitt eget race. Nu kommer de verkligen inte ändra nåt trots indiska mutationen som kommer sprida sig mer och mer.
    De lär sig verkligen inte, och mest patetiskt är väl uttalanden av Tegnell två dagar efter att skolan börjat efter olika lov ”Vi ser ingen ökad smittspridning efter lovet”. Som att det skulle hunnit märkas på så kort tid. Trots det är det konstaterat i flera län (bla mitt) att smittan ökat efter lov.
    Nu menar jag såklart inte att barnen inte ska ha lov, men att hårdare restriktioner ska införts innan lov och ligga kvar längre. Ett tag hade vi i Övik värst smittspridning i Europa, var kaos på sjukhuset här. Folk som skulle behövts läggas in blev hemskickade. Men inga hårdare restriktioner infördes förrän efter påsklovet (då fick vi reseavrådan och rekommendation av munskydd), trots att smittan hade ökat konstant sen efter jul. Allt handlar väl om pengar, människoliv verkar inte vara lika viktigt.
    Haha det blev en novell men jag blir bara så upprörd. Kan tillägga att jag inte skyller allt på regeringen/fhm utan alla människor utan eget förstånd också. Hade alla verkligen ansträngt sig och inte bara tänkt på vad de själva vill hade vi varit i ett bättre läge det senaste året. Eller nåt så enkel som ”Handla ensam”. Alla kan inte vara i behov en av stödperson på mataffären. Jag hade skämts att strunta i det gång på gång.

    Hur är det på bb hos dig? Kommer Mange få vara med hela tiden? Tänkte det har väl varit olika regler där också?

    Kramar och jag hoppas att vi håller oss friska ?

    • Evelina 22 juni, 2021 on 09:56 Svara

     Helt enig med dig! Jag tappade tilltron till tegnell och Co helt när det lättades på restriktioner här SAMTIDIGT som vi i Sverige tillsammans med Indien och Sydamerika hade värst smittspridning i VÄRLDEN!??? Då är det ju helt galet knasigt resonemang att skaka på axlarna och säga åt befolkningen att det är okej att inte vara lika noggranna längre… ??‍♀️?

     Angående BB ändrades det 24 juni till att partnern får vara med på BB men jag tänker att det lika gärna kan hinna ändras igen ? sen är jag beredd på att det lika gärna kan vara fullt och han inte kan vara med pga det, så var det när Aston föddes, att Mange fick åka hem när jag och Aston åkte upp till BB eftersom han inte fick plats. Så det kan ju bli så igen trots att han får tänker jag ☺️

     Kram och verkligen!! ❤️

     • Sandra 22 juni, 2021 on 13:23

      Ja precis, det med. Hur man kan lätta då. Helst när vi knappt haft några restriktioner att tala om. Jag håller med, man har noll förtroende för dom.

      Jag hoppas verkligen att det inte ändras på bb och att Mange får vara med dig hela tiden. Och att det finns plats.

      Kram

     • Evelina 22 juni, 2021 on 16:36

      ❤️❤️❤️

 5. Hanna 22 juni, 2021 on 07:11 Svara

  Vilken soffa blev det istället? Jag minns dina problem med MIO men har helt missat vad det blev istället… Är själv på jakt efter ny.

  • Evelina 22 juni, 2021 on 09:10 Svara

   Vi kände BARA IKEA framöver med soffor för de är SÅ smidiga vid eventuella reklamationer… Så det blev en Söderhamn från IKEA nu, som vi spanade lite på redan då innan vi köpte men tänkte att MIO säkert är lite mer soffa för pengarna…

 6. Elina 22 juni, 2021 on 19:09 Svara

  Jag tycker att det märks speciellt i mataffärer, att folk står så nära i kön igen ? måste ha att göra med vaccineringen. Har mött så många femtio-plussare som inte längre är ”rädda”, men hallå jag då?! Jag är fortfarande oskyddad och många fler med mig! Vi kan ju fortfarande bli sjuka och smitta vidare. ?

  • Evelina 22 juni, 2021 on 20:45 Svara

   Håller med, även om mataffären varit riktigt katastrof hela tiden kan jag känna ??

 7. Annika 23 juni, 2021 on 18:30 Svara

  Oj så många hårda ord : Nonchalans, dumhet, respektlöst mm
  Oerhört tråkigt att änvända sådana uttryck om folk som inte tycker som er kring detta . Undrar om ni hade vågat säga det face to face , troligen inte .
  Slutläst på denna bloggen för min del. Vill inte läsa något som faktisk påminner lite om mobbing från er sida , framförallt som objekten för er ilska inte kan försvara sig och ge sin version av det inträffade .

  Hälsningar en ssk som jobbar med covid patienter och aldrig någonsin skulle döma folk som är av annan åsikt kring covid på det sättet som ni gör !

  • Evelina 23 juni, 2021 on 19:57 Svara

   Man får såklart tycka olika och jag respekterar din åsikt men jag önskar att alla kunde respektera restriktioner och att det finns många som vill följa att hålla avstånd etc. Det är ju det absolut enklaste sättet att minska smittspridning, så varför inte bara göra det? Trots alla påminnelser överallt och under så lång tid. Vill dom göra så i sina bekantskapskretsar fine, men tycker inte det är schysst att agera likadant bland andra människor. Finns så många i riskgrupper etc, eller dom som inte vågar säga ifrån att man vill ha avstånd… Skulle inte kalla det mobbning att kalla folk respektlösa för att de inte följer restriktioner men det är så jag tänker.

   • Annika 24 juni, 2021 on 07:53 Svara

    Det jag reagerade på var tonen och språket i inlägget och även i kommentarerna.
    Att hålla på restriktionerna hade varit önskvärt men det ser inte ut så i verkligheten. Framförallt verkat folk tro att vaccinet är ett mirakel och glömmer av att man både kan var smittbärare och även själv bli allvarligt sjuk, precis som du skrev.
    Tycker det är ganska viktigt att hålla diskussionen nyanserad och inte bara svart/vit.

    • Evelina 24 juni, 2021 on 09:13 Svara

     Absolut! ??

   • Annika 24 juni, 2021 on 07:54 Svara

    Tack för att du tog dig tid att svara och inte bra duckade kommentaren 🙂

  • Elina 23 juni, 2021 on 21:41 Svara

   Om du jobbar som ssk med covid-patienter, hur kan du inte tycka att folk borde ha respekt för Corona? Blir faktiskt mörkrädd om du som ssk inte tycker att det är viktigt med restriktoner. Om folk gör som de vill och ”ingen ska dömas”-attityd kommer från sjukvårdspersonal ger det ju fritt spelrum för fortsatt smittspridning och ja, då är vi fan illa ute… Tycker snarare att sjukvårdspersonal ska vara i framkant och påminna resten om hur viktigt det är med avstånd. Typ att ni har ett ansvar att faktiskt sprida fakta kring smittspridning!

   • Annika 24 juni, 2021 on 07:48 Svara

    Elina
    Vart läser du att jag inte tycker restriktionerna är viktiga ?
    Såklart kan och ska jag som sjukvårdspersonal inte döma, hur tänkte du att det skulle se ut ? Vilket samhälle skulle vi få då, ett samhälle där bara de som ”skött sig” får vård eller hur tänker du ?

    • Evelina 24 juni, 2021 on 09:13 Svara

     Men DET har varken jag eller någon annan sagt! SJÄLVKLART tycker jag att alla har lika rätt till vård!! Det är ju inte likvärdigt med att tycka att det är respektlöst att strunta i rekommendationer som faktiskt kan rädda liv! Jämför (lite hårt men ändå ett exempel) personer med HIV som struntar i att skydda sig vid sex – det är väl respektlöst? Precis som att strunta i att göra det man kan för att minska smittspridningen i en pandemi som faktiskt är livsfarlig för många.

     • Annika 24 juni, 2021 on 09:42

      Kommentaren var till Elina inte till dig Evelina… skrev Elina längst upp : )

    • Elina 24 juni, 2021 on 16:24 Svara

     Annika – Var läser du att folk inte ska ha rätt till vård om de inte har följt restriktionerna? Det är din tolkning av min kommentar. Likaså är min tolkning av din kommentar att du tycker att folk kan göra lite som de vill… utan att någon ska be dem ta ansvar.

   • Sandra 25 juni, 2021 on 01:15 Svara

    Håller med dig Elina. Det är ju extra dumt att en som jobbar med Coronapatienter resonerar sådär.
    Och jo vi är många som kan stå för att säga sånt på riktigt (som Annika påstår att vi inte hade). Det är ren nonchalans hur folk betett sig redan från start. Att inte ta hänsyn till andra, det är riktigt idiotiskt och det är ju tack vare såna egoister som Corona har spridits så mycket.
    Mobbing? Vad pratar du om Annika? Mobbing för att man inte tycker det är vettigt att folk skiter i de enklaste rekommendationer. Det handlar om sunt förnuft. Det är bara att följa råd och rekommendationer. Till och med yngre barn har ju lärt sig det, varför skulle inte vuxna människor klara av det?? Känns som vi trampade på en öm tå med tanke på Annikas kommentar. Det är ju inte så det är några nyheter vad som gäller/har gällt.

 8. Marie 24 juni, 2021 on 11:09 Svara

  Absolut hålla restriktioner, men senaste forskningen visar ändå på att sannolikheten att smittas av någon förbipasserande ute (på kort avstånd) är typ obefintlig! För hur stor är sannolikheten att den som passerar dig skulle vara smittad och dessutom hosta rakt på dig när ni passerar varandra?!
  Man måste ju fortfarande tänka logiskt och rationellt och inte bara agera utifrån en helt orimlig rekommendation! Sen så är det för mig HELT oförståeligt hur folk kan vara tokrädda för ett virus, men gladeligen stoppa i sig (och ge det till sina barn) både det ena och det andra (läs: skitmat och annan processad mat) som i det långa perspektivet kan leda till att de själva eller barnen i 60-års åldern hamnar på iva i nästa pandemi! Senaste är att endast 10% (!) av barn i Sverige äter hälsosamt och dessutom rör sig tillräckligt mycket (se Generation Pep). Hur kommer de att må vid nästa pandemi?! Sen förstår jag om man är extra försiktig som gravid, det säger jag inget om!!
  Lycka till med förlossningen, det kommer gå kanon!

  • Elina 24 juni, 2021 on 16:29 Svara

   Fast du Marie, då har du också missat en sak. Det handlar ju inte bara om att skydda sig själv eller sina barn som sannolikt kommer att klara sig bra om de blir sjuka. Det handlar ju om att minska smittspridningen, dvs blir barnen eller du själv sjuk och knappt märker det kan ni i exempelvis en kassakö stå och andas, hosta eller nysa mot en person som kan vara äldre eller i riskgrupp eller som i sin tur sprider viruset vidare. Varje person på Iva har ju en kedja av smittade personer bakom sig.

   • Sandra 25 juni, 2021 on 01:20 Svara

    Elina
    Ja inte konstigt Corona spridit sig med tanke på en del personers inställningar.
    Hur folk kan vara rädda skriver den för Marie. Ja fullt friska normaltviktiga personer har dött. Fullt friska personer har fått långtidscovid osv
    Nästan 15000 har dött i Sverige.
    Fy så osympatiskt uttalande av Marie för anhöriga som förlorat nån.

    • Elina 25 juni, 2021 on 08:41 Svara

     Håller med! Och är man inte rädd själv kan man väl åtminstone tänka på andra ❤️

     • Marie 25 juni, 2021 on 17:58

      Fast jag skriver väl inte någonstans att jag inte följer rekommendationerna?! Men att utomhus inte våga passera någon på kort avstånd, där tror jag att det någonstans gått till överdrift!
      Vi har dessutom inte ens varit sjuka trots att vi i stort sett levt som ”vanligt”. Dvs åkt till jobb, skola, rest etc. men alltid enligt alla rekommendationer!

 9. Annika 26 juni, 2021 on 11:37 Svara

  Marie , håller med dig till 100% .
  Tycker det är sorgligt att man ska få så mkt skit för att man tänker annorlunda. Rädsla är det absolut mest effektiva vapnet för att få Folk att vända sig mot varann.

 10. Hannas krypin 29 juni, 2021 on 16:03 Svara

  Marie, jag håller också med dig! Jag är ärligt talat mer rädd för hur denna pandemi visar människors rätta sidor än vad jag är rädd för själva viruset. 15000 människor är från ett individuellt perspektiv otroligt sorgligt. Men sett till hur många som blivit smittade och att mörkertalet är otroligt stort så är riskfaktorn ytterst liten att få corona och dessutom dö av det. Nej, media har blåst upp en hysteri som jag baxnar inför varje gång jag tänker på det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna