VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VI SKA FLYTTA!

Det blir ingen renovering av vårt radhus, det får en annan familj ta hand om när vi säljer det vidare. För vi har köpt VÅRT drömhus!! En fristående villa i samma område där vi redan bor, 200 meter från radhuset och ännu lite närmre badstranden. Såklart fortfarande ett renoveringsobjekt, det behöver nog Mange för att må bra haha…


5440F2D4-82C6-46A7-95EA-FE8745E7095A

I söndags på min födelsedag berättade Mange om ett hus för mig, faktiskt på gatan där ett av de första husen vi tittade på (för kanske sex år sedan) ligger. Han hade sett det när det kom ut på Hemnet på fredagen, gått och tänkt på det under helgen och kunde inte släppa det. I måndags ringde vi mäklaren och frågade om köp innan visning (som skulle varit på söndag) och banken för lånelöfte. Många andra intressenter som ringt så mäklaren ordnade privata visningar i onsdags, för de som var beredda på att matcha säljarens krav för köp innan visning. Ingen coronavänlig visning precis, det kryllade av par men mäklaren gjorde ett bra jobb med att dela upp alla. Torsdags var en dag av väntan, mäklaren hade ledigt och skulle ringa runt igår fredag. Det var ren psykisk tortyr att vänta hela dagen! Klockan 16 när jag slutade jobbet ringde mäklaren igen, han och Mange hade haft kontakt under dagen och par efter par försvann från intressentlistan. För mycket att renovera för det priset antar jag många kände. Egentligen lika mycket som i radhuset, men med möjlighet att göra mer efterhand och därmed spara på både Manges kropp och vårt äktenskap. I alla fall, där vid kl. 16 sa mäklaren att det är ett annan par som fortfarande inte helt hade hoppat av men de ville fundera. Så de fick fram till 18 på sig. Och några minuter efter 18 ringde mäklaren och sa att huset är vårt! DEN känslan! 18.30 var vi hos mäklaren dit även säljaren kom och vi skrev på alla papper.


Vi har kollat på många objekt under åren och varit med i flera budgivningar. Detta är första huset efter det att vi köpte radhuset som vi kände att detta är ju vårt HEM!? Så att köpa vårt drömhus utan egentlig konkurrens (ingen annan la bud) känns nästan lite för bra. Det känns som meant to be på så många sätt.


EDDD96B4-1E80-4C35-8F6B-5571586402E4

Världens bästa fredagsmys! Family five och dream team. Vi var hemma närmre halv nio men ville såklart fira ordentligt med bubbel ?


Det bästa är att vi gör det här tillsammans. Radhuset har många minnen. Vi var i budgivning samtidigt som jag klockade värkar med Idun, Mange fick skriva på kontraktet med fullmakt för att jag låg på BB dagen efter när hon föddes. Eller att Aston blev till vår första natt i huset haha. Och så mycket mer än så. Första stegen av både Idun och Aston, Elions första tappade tand, vår bröllopsfest. Men. Det här huset köper vi tillsammans, alla är med på det. Alla tre barnen har varit med på idén från början, det har varit vår hemlighet. Vi berättade inte för någon, förutom Fredrik och några på våra jobb.


Med facit i hand var det ju såhär det skulle bli. It make sense att vi dragit oss för att renovera radhuset och fortsatt gå på visningar då och då. Jag tror att det egentligen aldrig har känts helt rätt att tänka med radhuset i vår framtid. Som att vi hela tiden väntat på detta hus. Vårt hus.

Kommentarer


 1. Tove 23 maj, 2020 on 08:38 Svara

  Så himla roligt, grattis till ert nya hus! Hoppas vi får följa med på den resan. Ha en trevlig helg. Kram från Halmstad

 2. Rebecca 23 maj, 2020 on 11:47 Svara

  Vad roligt! Stort grattis!

 3. Johanna 23 maj, 2020 on 12:09 Svara

  Men vad fint du skriver! Blir alldeles blödig ju ??❤Och det får mig att längta tills den dagen jag förhoppningsvis kommer köpa hus!

 4. Madeleine 23 maj, 2020 on 14:04 Svara

  Åh vad roligt! Stort grattis till nya huset! Hoppas hoppas att vi får följa med på ett litet hörn ?

 5. C 23 maj, 2020 on 14:29 Svara

  Stort Grattis ? Va härligt för er alla att det känns så bra ? ?

 6. Inne hos Ina 23 maj, 2020 on 14:56 Svara

  Så kul! Grattis till att ha hittat hem ❤

 7. Maja S 23 maj, 2020 on 18:16 Svara

  Grattis!!
  Ska bli roligt att följa flytten, renoveringar osv 🙂

  Soliga hälsningar från Halmstad?

 8. S 23 maj, 2020 on 19:24 Svara

  Wow, så coolt!

 9. Sofie 23 maj, 2020 on 20:35 Svara

  Grattis till nya huset! Skönt att kunna renovera lite i taget med, känner igen de där om att spara på äktenskapet ? , vi är inne på år 6 av renovering/tomtfix/bygge hehe. De tar liksom aldrig slut men samtidigt hade nog maken min blivit tokig om de gjorde det. Ha en fin kväll!

 10. Marie 23 maj, 2020 on 20:48 Svara

  Grattis igen!! Så glad för er!

 11. Felicia 23 maj, 2020 on 22:18 Svara

  Grattis!! Jag har läst din blogg så himla länge och det vore så kul att få följa med även på denna resa ?

 12. Therese 24 maj, 2020 on 10:21 Svara

  Men gud så roligt!! Vi köpte hus för 2 år sedan och flyttade också från radhus 200m. Bästa vi gjort! Hoppas vi får följa med även på denna resa ?

 13. Christel 24 maj, 2020 on 11:06 Svara

  Ett stort GRATTIS !!!
  När flyttar ni ?
  Måste vara en härlig känsla / Kram

 14. Elin 24 maj, 2020 on 11:43 Svara

  Åhl blir så himla glad för eran skull! Stort grattis!! ?? Vilken underbar känsla att känna att man köper ‘sitt hus’, den där självklara känslan att man är hemma på en gång liksom.
  Skulle vara så roligt om man fick följa med på planering inför flytt med tankar om inredning och renovering och sådär ? Har ni fått något inflyttningsdatum?
  Har ju själv gått och känt sedan vi köpte vårt hus att detta inte blev helt rätt. Har inte fått med mannen på några visningar än men dyker rätt hus upp så vill man ju slå till. Känner mig dock lite orolig för hur det fungerar med köp innan man sålt, får man köpa med villkor att man får sitt hus sålt under en viss tid? Är ju säkert olika beroende på vart man bor tänker jag.
  Stor kram och lycka till med försäljning och flytt ??

 15. Linda 26 maj, 2020 on 21:55 Svara

  Stort grattis till familjen. Så spännande med nytt hus. Blir ju helt galet nyfiken. Hoppas vi får följa med på er renoveringsresa. Vi har bott i vårt hus i 2,5 år och renoveringen görs i löpande takt i den mån vi orkar och hinner med två små också. Både invändigt och utvändigt med ständigt nya projekt och en lada med visst behov av uppfräschning. Vissa projekt är ju roligare att utföra och lägga pengar på än andra ?. Lycka till

 16. Martina 30 juni, 2020 on 20:31 Svara

  Grattis! Var med här på bloggen då när ni flyttade in i radhuset !
  Spännande och kul med flytt
  🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna