VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DEN ROLIGA RENOVERINGEN

Detta inlägg är ett betalt samarbete med Golvshop

 

Jag önskar att vi hade ett stort hus i skogen, dit vi kunde åka nu när vi ändå inte kan vara på jobb och förskola/skola. För att leka utomhus framför allt, vi har ju vår lilla stuga men den ligger i ett litet ”stugsamhälle”, även om det mest är permanentboenden och nybyggda hus där nu. Jag vill ha skog runt husknuten. Och sen är det ju den där lilla detaljen att stugan inte ens är helt klar haha. Och liten = rimmar inte alls med fem familjemedlemmar + mycket inomhustid.

 

MEN, mycket tankar om renovering är det. Och som ni vet är vi inne på den roliga delen av renoveringsarbetet nu – detaljer, kulörer, material osv. Jag är den som är mest drivande där, om Mange får välja blir det vitt överallt ungefär hehe. För mig är det viktigt med liv och känsla i ett hem, och då blir väggfärg och tapeter en viktig fråga.

 
 

Golvshop boråstapeter falsterbo

Hos Golvshop finns mängder av just vackra tapeter, den här från Boråstapeter heter Falsterbo III birds 7681. Jag tycker nog att tapeter på något sätt känns mer lantligt och sådär mysigt som bara ett hus på landet kan vara?

 
 

tapet-borastapeter-borosan-17-decor-33527__cfa05afd-cea4-43ab-af72-2860efdf5b9d

Denna tapet (Borosan 17 Décor 33527 från Boråstapeter) känns tidlös, jag hade faktiskt den i sovrummet i lägenheten jag bodde i för sju år sedan och jag skulle lätt välja den idag också.

 

Anledningen till att vi mest har färg hemma, är för att jag gillar att förnya och min man hatar att tapetsera haha. Men jag kanske ska lära mig att tapetsera själv helt enkelt, för jag tycker ju att tapeteter här och där tillför en mysighetsfaktor som är svår att få med enbart färg. Lite som konst, steget längre än tavlor på väggarna liksom.

 
 

tapet-borastapeter-inbloom-peony-7226__d211d2a1-6754-4a55-83d6-48f36987d4a6

Tänk att ha ett sovrum med pioner på väggarna!? Denna (InBloom Peony 7226 från Boråstapeter) tycker jag är riktigt läcker och helt klart en tapet jag ska spara i bildbanken tills vår radhusrenovering.

 

Stormönstrat på en fondtapet vid sänggaveln tror jag skulle vara en bra kompromiss för oss. Dels för att en fondtapet är lättare att förändra än ett helt rum (man behöver inte krångla med fönster, dörröppningar och sådär) och sen tror jag att det är mer lättövertalat hos M än vad denna tapet i ett helt rum skulle vara.

 

Den där drömmen om ett hus i skogen har för övrigt förstorats av att vi varje kväll kollar på Husdrömmar på SVT play. Fler som kollar? Alltså ibland blir jag såå sugen på att köpa en fastighet till. Om det skulle bli det tror jag vi båda är överens om att det blir ett hus i skogen (min dröm) med tillhörande mark (min kära mans dröm för att kunna jaga mer).

 

tapet-borastapeter-inbloom-peony-7226__8d58b4c3-f457-4b38-a796-d5cae547e4de

Ännu en dröm – att ha ett bibliotek i det där huset på landet. Ser ju att min nya favorittapet skulle passa på väggarna även där hehe. Oh well, drömma bör man, även i dessa oroliga Coronatider (kanske till och med extra viktigt nu?) 🙂

 


Kommentarer


 1. Emma 30 mars, 2020 on 12:10 Svara

  Kan rekommendera dej att testa tapetsera. Inte så svårt och väldigt roligt. Bara underlaget med spackling och slipandet är bra gjort går det som en dans. Perfekt ”egentid” ☺

  • Evelina 30 mars, 2020 on 12:55 Svara

   Tack för pepp! En fondvägg kan ju bara inte vara så krångligt tänker jag, lite värre om det är ett helt rum med dörrar och fönster på väggarna som ska tapetseras. Hjälpte min mamma och hans fru att tapetsera mycket när de köpte sitt hus, då var jag liksom tonåring och tyckte det var både kul och inte speciellt svårt… Så kanske dags att ta tag i de kunskaperna i samband med nästa renovering då helt enkelt 🙂

 2. C 30 mars, 2020 on 16:50 Svara

  Piontapeten är jättefin ! Kan förresten tala om att när vi renoverade vårat hus som vi köpte hösten 2013 så blev det en rostapet på en vägg . Jag hade sett den på din blogg när ni renoverade ( det var väl du och Fredrik tror jag ) ni hade rosa om jag inte minns fel men vi har den i vit . Jag Sa till min man att den här fototapeten MÅSTE vi ha ? Beställde den och den sitter där än . Först blev jag jättebesviken när jag såg den uppsatt första gången , tyckte den var suddig , jag blev så arg o ledsen och sa att den här kan vi ju inte ha , måste vara nåt fel ! Jag ska ta ett kort på den och skicka till dom som gjort fototapeten och kräva pengarna tillbaka . Jag tog ett kort med min mobil och tittade på kortet , men vad är det här ? Bilden var inte suddig , rosorna var hur klara och hur fina som helst
  Jag insåg då att jag kan ju inte skicka in den här bilden och klaga , dom skulle ju inte fatta nånting. Säga att rosorna och tapeten är suddiga och skicka en bild På en hur fin tapet som helst som inte är det minsta suddig ? Fattar fortfarande inte hur det hänger ihop . Brukar berätta den storyn för gästerna och be dom titta på tapeten och sen ta ett kort och visa . Helt annorlunda ser det ut ?!
  Nu gillar jag min tapet jättemycket ändå , som vi har tack vare dig ?

  • Evelina 30 mars, 2020 on 16:55 Svara

   Åh jamen det stämmer, den fototapeten fick Fredrik upp i vårt radhus (mitt direktiv såklart men ändå ?). Såå fin ? vi hade också den i vit!! Kul att den kunde inspirera! Kramar ?❤️

   • C 30 mars, 2020 on 17:02 Svara

    Okej , ni hade den också i vitt ?

    • Evelina 30 mars, 2020 on 17:18 Svara

     Jajamen, lättast att matcha till övrig inredning ???
     Var tvungen att leta upp en bild bara så jag inte ljuger för dig, men vita rosor it was:

     http://happilyeverafter.se/2013/01/24/massa-svar/

     • Lina 31 mars, 2020 on 21:43

      Läste igenom det där inlägget som du länkade till och blev såklart väldigt nyfiken på ifall Aston va det namn du önskade till nästa son om du skulle få en? 🙂

     • Evelina 31 mars, 2020 on 22:23

      JA det var det ?❤️ Elion blev Elion direkt och sen fick jag höra Aston lite längre fram under graviditeten och blev lika kär i det namnet ?

 3. Milla 31 mars, 2020 on 06:51 Svara

  Tror intr någon kommer lägga onödig tid på diskussioner efter denna period,M kan nog övertalas haha. Verkligen extra viktigt att drömma just nu så kör hårt

 4. Natalie 31 mars, 2020 on 11:13 Svara

  Åh så fina tapeterna är i sovrummet!

  • Evelina 31 mars, 2020 on 11:21 Svara

   Eller hur!? ?

 5. Emelie 1 april, 2020 on 15:53 Svara

  Den med pioner har vi i vårt sovrum, snart suttit där i 3år.. och vi ÄLSKAR DEN! Valde dock att ha den i hela rummet då en vägg fylld av är gaderober (vita), det är snedtak i stor del av rummet samt 2 fönster så en fondvägg hade varit lite för klent.. 🙂

 6. Klara 3 april, 2020 on 11:10 Svara

  Vilket fint färgtema det är i sovrummet.

 7. Sanne 7 april, 2020 on 12:09 Svara

  Själv bor vi i en trerummare med en uttråkad 2-åring. En stuga vore underbart!

  • Evelina 7 april, 2020 on 12:41 Svara

   Ja det ska bli fantastiskt att kunna bo där! Önskar att den redan hade varit beboelig som läget är nu och man behöver komma bort från stan ☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna