VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MASSA SVAR!

Jag tänker på detta att börja från början. Vända blad å ha ett ”nytt vitt papper” framför sig. Funderar du någonsin på att göra/starta en helt ny blogg (utan gamla inlägg å annat.) under samma eller ny adress? Nej, det kommer jag inte göra (så länge jag bloggar finns jag på happilyeverafter.se) men det är nog därför jag kände att jag ville göra alla äldre inlägg privata. Innan var arkivet från 2008 men nu finns bara 2011 och framåt. Kanske tar bort mer men just nu känns det lagom så här.

 

Har du någon gång varit påväg att sluta blogga? Kanske har du dom tankarna nu? Ja lite fanns de tankarna i höstas men det var mest för att det enda, verkligen det enda jag orkade fokusera på var att överleva dagen typ. Ta hand om Elion, jobba och ANDAS tog all energi och bloggen var sista prio. Och då hade vi ändå en väldigt enkel seperation, jag kan inte ens tänka på hur man mår om man bråkar och är ovänner!

 

Vad skulle du vilja plugga till om du skulle sätta dig i skolbänken igen? Åh, det funderar jag på lite då och då! Jag vill gärna jobba ungefär som jag gör nu. Administrativt med blandade uppgifter. Försäljning till viss del. Skulle jag plugga skulle det nog vara något med ekonomi eller marknadsföring (gick samhäll ekonomi med inriktning marknadsföring på gymnasiet för övrigt så det var nog ett bra val)


Om du skulle få ett till barn, vad skulle det heta? Svara gärna ett kill och ett tjejnamn Jag har faktiskt ett pojknamn som jag nog alltid kommer ha som förslag för det är så fint tillsammans med Elion… Men precis som Elion så är det inte speciellt vanligt (vanligare än Elion dock) så jag tänker hålla det för mig själv haha. Däremot kan jag säga att andra namn som var på tal innan vi fick veta att det var en pojke i magen (som genast fick namnet Elion) var Hailey och Isabelle och innan Elion var det även Vincent och Tristan. Men när jag hittade Elion var det verkligen PANG, det var ”the” name.

 

Kan du tappa sugen på att blogga när du får många kommentarer som är för privata, trots att du skrivit på bloggen och bett om att få ha en viss del av livet i fred? Jag kan absolut bli irriterad av att någon skriver att de har rätt att få veta varför vi skiljer oss etc. Det har ni inte! Som tur är förstår ju de flesta det och det är jag tacksam för! Men eftersom jag aldrig bloggat för någon annan utan bara för mig själv och när motivationen finns påverkar det mig inte så att jag tappar lusten. Dessutom är jag på sätt och vis glad att jag inte haft motivationen till att blogga på ett par månader nu, för det har gett mig rätt bra perspektiv på hela den här bloggvärlden. Innan kunde jag ”tänka i inlägg” och det gör jag inte nu. Nu kan det gå en hel dag där jag glömmer att blogga, vilket har varit rätt hälsosamt ändå haha.

 

Har du eller F träffat någon ny? Vi har varit separerade i ungefär 4 månader nu och jag tror att vi båda börjar känna att det är dags att dejta andra.

 

Var det helt igenom ett gemensamt beslut att gå isär eller var det någon som ville det mer än den andre? Det var ändå gemensamt måste jag säga. Vi kände båda att nånting behövde hända. Självklart var det här absolut sista utvägen.


Märker ni någon skillnad på Elion? Nej inte mer än att han ibland spelar ut oss mot varandra. När han är här och inte får som han vill säger han att jag inte får komma och hälsa på i huset och att han vill till pappa. Och så säger han tvärtom när han är hos F 😉

 

Hur har din bitvis otrygga uppväxt påverkat dig tror du? Oj, den har nog påverkat mig massor såklart! Jag skulle inte vilja säga bitvis otrygg utan otrygg rakt av. Så det har nog med all sannolikhet gjort att det nu är väldigt viktigt med trygghet för mig. Och framför allt att ge Elion en trygghet som jag aldrig fick. Sen kanske jag aldrig hade gift mig så ung heller eller så hade jag det (hopplös och spontan romantiker)… Who knows!


Hann ni prata om ”barn nr 2″ innan ni separerade? Fanns den önskan innan? Ja vi pratade om fler barn och nu i efterhand var det kanske lite ”tur” att vi aldrig kom dit. Men samtidigt tycker jag det känns lite tråkigt att Elion aldrig kommer få helsyskon.


Äger du och Fredrik fortfarande radhuset tillsammans och varför isåfall? Yes, det gör vi. Tills dess att skilsmässan går igenom på riktigt i april.

 

Vad är din favoritmat att laga hemma? Jag gillar ”fräsch” (och enkel) mat. Lax och kyckling med grönsaker. Sallader. Eller kött och sallad och bea, mmmmm!!

 

Hur snygg tycker du att du är på en skala 1-10? Haha KUL fråga!! Beror på vilken tid i månaden typ. Innan mens (eller nu när jag är snorförkyld) typ 4. Är jag mitt bästa jag tycker jag nog 8 kanske? 9 om det är en riiiktigt bra dag haha..

 

Vad ska du göra i sommar? Har inte hunnit planera någonting men vi delar väl upp semestern på något vis med Elion. Kanske gör några utflykter tillsammans med Karro och Kalle. Sen ser jag fram emot att hitta på roliga saker med mina vänner! Skulle väldigt, väldigt gärna komma iväg på en utlandssemester och en weekend i alla fall.


Vilket är ditt favorit te? Gillar hallon- eller citronte. Fast jag dricker nästan bara te på jobbet på frukost när de andra dricker kaffe ;)…

 

Saknar du din och fredriks kärleksrelation eller känns separationen helt rätt fortfarande? Det känns helt rätt men visst kan jag sakna det som finns när man delar vardagen med någon.

 

Hur känns de att inte längre ha ett aktivt sexliv som man har med sin partner? Hm… Haha detta kommer jag inte svara på meeen… Vad är det som säger att man har ett aktivt sexliv när man är tillsammans med någon och vad är det som säger att man inte har det bara för att man är singel? 😉 Som sagt, just saying och absolut inget svar från mig! Jag skulle aldrig svara på sexfrågor här inne.


Vill du ha fler barn i framtiden? Väldigt gärna. Jag är så otroligt bebiskär och älskar att vara gravid och allt det där… Hoppas verkligen att jag får bli mamma fler gånger!


Hur länge tror du att du kommer fortsätta blogga? Oj, inte en aning. På sistone har blogglusten inte riktigt funnits där som ni ju har märkt men jag tror faktiskt att den är på väg tillbaka ändå! Kommer kanske med våren och sommaren nu, då mår jag alltid bäst!

 

Vad är dina drömmar för 2013? Att hitta till MIG. Inte bara vara mamma Evelina även om det alltid kommer vara min absolut viktigaste roll i livet. Göra val som jag mår bra av. Komma tillbaka i en fungerande vardag och stå på stadiga ben igen!

 

Vad är din favorit..
maträtt? Måste vara kött eller lax med sallad (avokado, rödlök, fetaost, soltorkade tomater)
färg? Vit eller rosa!
vin? Är så dålig på vinsorter men gärna något med bubblor i 🙂
artist? Oh så svårt att bara välja en! Just nu lyssnar jag väldigt blandat (spotify)


Vad har varit det jobbigaste med att genom gå en separation? Att mista tryggheten och falla pladask typ. Jag ÄR ingen singeltjej. Punkt. Att resa sig upp från det fallet har varit det svåraste jag någonsin gjort men nu efteråt känner jag mig starkare än någonsin. Det stämmer rätt bra, what doesn’t kill you makes you stronger!


Hur många kvd är din lägenhet? Har du någon balkong? Det är en trea på 80kvm och den har balkong.

Om du var tvungen att välja aldrig mer få färga håret eller aldrig mer få göra en tatuering? Jag har ju faktiskt slutat färga håret sen ett tag tillbaka och det fungerar fint (även om jag skulle vilja bli blond nån gång i framtiden igen så jätteroligt att få era fina kommentarer till bilden i frågestundsinlägget! Måste bara ta hand om mitt hår ett tag så det mår bättre igen). MEN, jag skulle inte vilja sätta stopp för fler tatueringar! Ska ta bort den på handleden (haft paus ett tag nu) innan jag gör fler dock. Ryggen nästa?

 

Vilket är ditt bästa minne från 2012? Oj… Det tråkiga är ju att det är så mycket mer dåliga minnen än bra, så de bra hamnar lite i skymundan. Men när jag efter flera intervjuer fick erbjudande om det där jobbet som liksom bara var ”mitt”, DÅ blev jag sjukt glad! Och Grekland är också ett väldigt fint minne. Ett fint avslut liksom.


Vad gör dig löjligt glad? förutom Elion då Jag blir riktigt, riktigt glad av att en redan toppendag köra bil och lyssna på en riktigt bra låt på högsta volym. Underbart!


Om du inte hade Elion hade du velat flytta till någon annan stad då? isåfall vilken? Jag älskar Göteborg! Men samtidigt trivs jag bra här, där jag kan lukta på… skogen. Haha… Nej men småland är ju hemma ändå. Fast jag vill absolut inte bo i en mindre stad än vad jag gör nu. Älskar stadslivet men bor gärna i utkanten nära naturen.

 

Hur många syskon har du? Jag har en helsyster och sen tre halvsyskon på mammas sida och två halvsyskon på pappas sida. Ett härligt gäng alltså :).


Jag undrar vad du har studerat/arbetat med innan som har tagit dig till din nuvarande arbetsplats? Inget mer än gymnasiet (samhäll/ekonomi). Mina bra betyg och mina ”bloggkunskaper” och rätt personkemi med de som arbetar där gav mig jobbet som nog är det absolut bästa man kan få utan utbildning. Det är otroligt varierande och man är lite sin egen chef där man får lägga upp sina arbetsdagar själv. Så det är både roligt och utmanande. Det blir vad jag gör det till!


Hur känner du om F skulle träffa nån ny o bli E´s plastmamma? Det känns ju jättekonstigt att tänka den tanken, men då tänker jag bara att det såklart kommer kännas lika konstigt för F. Det är bara så det är, och det är bara att leva med det liksom. Precis som att killarna kommer åka upp till Norrland ofta och långa perioder i taget. Det är klart att de ska få göra det och det är bara för mig att acceptera. När det kommer till en eventuell plastmamma litar på att Fredrik kommer göra bra val och jag tror att det är ömsesidigt :). Jag som själv är skilsmässobarn, med en väldigt komplicerad relation till min mamma brukar även tänka, när jag en nanosekund hinner tänka att Elion skulle gilla sin ”plastmamma” mer än mig, att jag aldrig gillade nån mer än min mamma. Trots allt hon gjorde, så kom hon alltid först. Mamma är alltid mamma men det utestluter såklart inte att man kan ha andra kvinnor (eller män) i sitt liv som får ta stor plats i ens liv.


Hur går det att leva utan kissarna? Det är faktiskt ganska jobbigt. Tomt. Försöker att inte tänka på det för mycket om jag ska vara ärlig.

Ska Fredrik bo kvar i huset? Yes

Hur bestämdes det vem som skulle få bo kvar i huset? Olika anledningar men framför allt för att han är den som har råd att bo där själv :).

Har du något bra tips på hur man kommer ur och går vidare efter ngt så stort och jobbigt som denna livsförändring? Tillåt dig själv att känna och vara ledsen, det måste man för att bearbeta och kunna gå vidare. Ta hjälp av vänner, prata och gråt och kramas. Inse att det får ta den tid det tar, det måste det få göra. Fokusera på det som varit bra och ta med dig det som härliga minnen. Lär dig något av det som blev fel. Det är erfarenheter som formar dig till den du är och kan göra dig till en bättre människa! Tänk på att det blir inte alltid som man tänkt sig men det blir alltid bra ändå!

Har du några tips för dem i ett förhållande, hur ska man få det att hålla? Haha nej tydligen inte… Skämt åsido! Jag tror att det allra viktigaste är att inte glömma bort att vara ett par. Viktigt i alla kärleksrelationer, men framför allt när man har barn. Använd barnvakt och res iväg tillsammans eller bara sov hemma utan barn. Fortsätt dejta även om ni varit tillsammans hur länge som helst och kanske tycker att ni inte ”behöver” det. Det gör ni!! Prata mycket, skratta mycket. Dejta med varandra som sagt men tillåt varandra att göra saker på olika håll. Det är viktigt med balans i livet och relationer. Var inte bara mamma, sambo eller vän. Det ena utesluter inte det andra. Du mår bäst i dig själv och varje enskild relation om du är lite av varje, i en bra balans :).


Kan du lägga ut en video om hur du lockar ditt hår? Jaaa… Har ju lovat det men att det ska vara så svårt att få till!? TUR att det finns modigare tjejer än mig!! Fast jag brukar locka utåt och inte inåt som hon gör. Tycker det blir finast speciellt framtill.


Vad gör fredrik nu för tiden? Han jobbar som vanligt, tränar väldigt mycket och hänger med vänner. Åker snart till Japan igen och han har även en skidresa planerad tillsammans med sin familj och Elion, till deras stuga i Tärnaby.

Får man se bilder på hela din lägenhet? Jag känner fortfarande att det är väldigt halvfärdigt överallt men det kommer nog lite bilder allt eftersom :).

Hur har du gjort för att gå ner i vikt och fått platt mage? Tjaa… Jag blev ju gravid och tjock, födde barn och gick miljoner mil med barnvagnen! Då var jag nere på samma vikt som innan jag blev gravid. Sen började jag må dåligt förra hösten och gick ner typ 7 kg på en månad… Inte ett bra sätt! Nu har jag plussat på nåt kilo igen men jag väger fortfarande några kilon mindre än när jag blev gravid. Vardagsmotion är mitt bästa tips för att gå ner i vikt/hålla vikten och må bra! Platt mage…. Hm… Den var platt och fin innan graviditeten, absolut. Nu är den platt igen men inte alls lika fin ;). Märker direkt skillnad när jag gör plankan, det är nog mitt bästa tips för att träna just magen!

Tips på hur du äter? Frukost blir ofta någonting med ägg! Mättar bra. Måste äta bra frukost annars vet jag att jag kommer bli jättehungrig och godissugen framåt kvällen. Lunch är matlåda från gårdagen oftast och middag är oftast något lättlagat eller ibland bara toast eller något annat litet. Är duktig på att ta frukstunder på jobbet :).


Var hittar du all inspiration till din inredning? Hm, lite här och där. Tar till mig det jag gillar i olika butiker, bloggar, tidningar, i andras hem. Och gör det till mitt eget!

Sparar du mycket pengar i månaden? Har du något spartips? Just nu ingenting. Har alltid varit duktig på att spara pengar och vi har inget lån förrutom på huset men det har varit tuffa månader även ekonomiskt. Det är dyrt att flytta, få bilproblem och extrakostnader med huset på en och samma gång.

Har du ångrat er separation någon gång? Nej. Man ska aldrig ångra någonting!

 

Är du pedantisk eller fixar man till bloggbilder lite extra när man tar dem? Att det ser städat ut menar jag?:) Haha jag gillar att ha ordning och reda runt mig så faktiskt är det inte tillfixat bara för att jag ska ta bild till bloggen. Hemligheten är att inte ha så mycket smågrejer överallt. Då är det lättare att hålla det prydligt ;). Och till barnfamiljer! Bästa tipset är lådor med hjul eller liknande så man bara kan slänga ner alla leksaker när det är färdiglekt. För leksaker måste såklart få finnas lite överallt :).

 

hur kan du jämt se så fräsch ut? Skönhetsknep? Hmm, jag känner ju mig allt annat än fräsch emellanåt men ja… Jag är inte en sån som struntar i hur jag ser ut om jag säger så. Även om jag går hemma en hel dag gillar jag att göra mig fin, om det så bara är lite mascara och läppstift. Däremot så kan jag säga att sen jag började träna och dricka mycket vatten mår hela jag bättre, har bättre hy och så vidare! Borde sova mer också för det om något har varit en bristvara det senaste året och jag ser på bilder att jag ofta ser trött ut. Mitt bästa tips för att se fräsch ut är att vara lycklig och le mycket :).

Äter och lever du alltid hälsosamt och tänker på vad du äter? Oh no haha! Fast jag äter hellre god mat än godis. Försöker att äta mestadels proteiner för det gör mig mättare (och är godare) och mindre sugen på socker. Är annars lite svag för just godis men som sagt. Mycket proteiner, träning och frukt gör att suget försvinner. Förrutom när jag har pms, ibland känns det som att jag skulle kunna döda för godis då hehe…


Vad är det för soffa du har, namn? Friday, finns på MIO!

Vilka bloggar läser du själv? Jag har blivit så sjukt dålig på att läsa bloggar på sistone men läser mina vänners bloggar (Karros, Johannas, Jimmys) och min lillasysters blogg. Finns länkar till dom i vänsterspalten. Sen läser jag även Moas (spiderchick), Josefines (prinsessansdagbok), Englas (englasshowroom) och Sofies (frusofie). Härliga tjejer som jag träffat och som efter många års kontakt också känns som vänner :).


Vad har du för stl på fotona som du hade bakom soffan (ialla fall i huset)? Har du 6 foton? Vad framkallar du dom? Har du tagit dom i svartvit eller ”gjort” dom svartvita? Det är A4-format, IKEA:s ramar som heter Ribba. Hm, ja.. Har ju haft lite olika fotoväggar genom tiderna men 6 st är nog det vanligaste. Fujifilm brukade jag använda, var länge sen nu. Jag gör fotona svartvita i iphoto!

Hur länge har dina föräldrar varit skilda? Hur mycket kontakt har du med dina olika syskon? Hos vem har du vuxit upp med? Sen jag var 4 år. Jag har växt upp hos min mamma. Tyvärr skulle jag vilja skriva men jag tror verkligen inte på att man ska ångra något, för då skulle du inte vara där du är idag, eller inte vara där du kommer vara om några år. Everything happens for a reason. Jag har tyvärr inte så bra kontakt med mina syskon som jag skulle vilja. Avstånd är den största anledningen men egentligen inte en tillräckligt bra anledning.

 

Precis som du, är jag en grubblare. Har du något bra tips på hur man tar sig vidare, och inte fastnar i tankar? Att inte fastna i samma tänk och grubbla halvt ihjäl sig har jag fått träna på otroligt mycket! Lite tror jag att man får perspektiv på saker och ting när man är med om svåra saker. Till exempel nu med seperationen. Jag väljer att tro att det blir bäst om jag följer min magkänsla, och det lönar sig inte någonting att tänka what if. Det som har varit har varit, det är viktigare att trivas precis där du är för att ha bästa förutsättningarna för att trivas och må bra även imorgon, nästa vecka, nästa år.

 

En fråga till! Din kompis Karro, verkar vara kanon, men samtidigt väldigt olik dina andra vänner? Är det så? Jag tänker då exempelvis på Veronica, som du skrev om mycket tidigare. Njae, jag skulle nog säga att de faktiskt är väldigt lika! Ni ”känner” ju inte Veronica på samma vis kanske eftersom hon aldrig har bloggat. Fast jo samtidigt är Karro one of a kind och det säger jag BARA på ett bra sätt. Här har vi verkligen bra kvinna reder sig själv! Hon har nog världens största hjärta och en så vacker insida att det bara lyser genom ögonen på henne. Haha värsta kärleksförklaringen här, igen! Men jag lovar, vi är inte lesbiska ;)…

 

Tips på hur man hanterar trotsigt barn på snart 3 år? Har ni provat time out-metoden? Vi har precis börjat m den o den verkar fungera bra. Vi brukar bära in honom på hans rum när det blir som värst och där får han vara tills han lugnar sig. Det brukar fungera bra. HELP vad tålamodstestande det är med en treåring!! Jag trodde på riktigt att det var ett påhitt med treårstrots hahah…


Hur mycket pengar budgeterar du till mat varje månad? Ingen koll alls tyvärr! Lär väl få det nu som ensamstående kan jag tänka mig.

Vad äter du till lunch på jobbet? Tar du med matlåda? Matlåda it is! I 99 % av fallen. Skulle nog inte vara lika hög procent om jag arbetade i stan för då skulle restaurangerna locka lite mer ;)…


[ja kanske för privat] Kan du beskriva vad som är problemet med din relation till din mamma lite mer? Kanske typ bara nyckelord? Det handlar om att hon inte alls är en mamma utan bara förstör för sina barn genom kränkning på olika vis.

Vill du gifta dig igen? Hehe hade du frågat för tre månader sen skulle jag sagt NO!! Men jag är en hopplös romantiker och måste nog ändå svara ja nu…

Vilken är din största rädsla? (Förutom självklart att någonting dåligt ska hända Elion) Oj, jag vet inte… Förr kunde jag säga att jag var livrädd för spindlar och hissar men nu vet jag inte om jag kan säga att det är riktiga rädslor längre. Jag är nog faktiskt bara rädd för att mista de jag älskar.

 

Hur många barn tror du att du vill ha om du får välja helt fritt? Jag är som sagt väldigt barnkär och om jag får önska vill jag ha två barn till.

Vill du bo kvar där du bor nu för alltid? Ja! Det här är hemma, så har det känts hela tiden och även om både jag och F egentligen ville till västkusten tror jag vi båda är glada att vi hamnade här. Det är en bra stad, lagom stor och det mesta finns på nära avstånd. Framför allt känns det som en bra stad för Elion att växa upp i!

 

Var resan till Grekland ett försök till att rädda ert förhållande? Försök och försök… Som sagt så var skilsmässan inget hastigt beslut utan något som växt fram under lång tid men självklart ville vi leva under tiden och samtidigt försöka så bra vi bara kunde. Och det gjorde vi också, även om det nu inte räckte..

 

Jag undrar egentligen bara hur du orkar med alla intima, privata frågor och kommentarer som kommit sen separationen? Hm, alltså grejen är ju att jag förstår att ni som läser är nyfikna. En del har hängt med sen 2007! Så lite kan jag ta av just den anledningen, men sen är det klart att när det blir krävande frågor är det inte kul och då blir jag ledsen över att dessa personer inte har större empatiförmåga än så.

 

var har du köpt dina fina kuddar? Lite här och där! Den med rosor är från H&M, den med text i form av hjärta är från Gripsholm, ”think happy be happy” är från en lågprisaffär likt gekås, den med fjärilar är från Lagerhouse och den silvriga är från Zara home. Jag har en liten fetisch för att hitta fina kuddar till soffan ;).

 

Jag undrar vad den där boken som du nämnde ofta då elion var mindre heter, handlade mycket om utvecklingsfaser har jag för mig! Har du något tips på andra bra gravid/ bebisböcker? Denna boken är det. BIBEL. Jag tyckte det var så häftigt, Elion var världens enklaste och snällaste bebis men så fort han kom i en gnällig period, sov dåligt eller liknande så kollade jag i boken och då var det ALLTID dags för en ny utvecklingsfas. Har ju bara honom att jämföra med, men han följde den till punkt och pricka och det var väldigt intressant att läsa vilken typ av utveckling som var på G. I övrigt tycker jag att gravidböcker är överskattade. Använd nätet istället!!

 

Väntar en liten grabb i vår så därför undrar jag vilka dina finaste killnamn är förutom elion såklart Har som sagt ett killnamn jag kommer hålla för mig själv men andra fina killnamn är Dante, Tristan, Levi, Texas, Julian, Vincent, Adrian, Teodor…

 

Vilken årstid gillar du bäst? Vår OCH sommar! Vår för att sommaren ligger framför och sommaren för att den är underbar. Så försommaren är kanske det rätta svaret :).

 

 

 

 

 

Nu i det privata arkivet – Evelina som fru. Tänk att en del av er har hängt med sen 2007 och bröllopsplanering!! Och sen genom bröllop, graviditet, flytt, jobbyten, resor…

 

 

 

 

 

Evelina som höggravid

 

 

 

 

 

 

 

Evelina mitt i familjelivet som fru och mamma…

 

 

 

 

 

 

Nu får ni fortsätta följa mig som Evelina – mamma och bara jag 🙂

 

 

 

KRAM & TACK för allt pepp och stöd genom åren!

 


Kommentarer


  1. AJ 24 januari, 2013 on 17:44 Svara

    Ja här har du en läsare som hängt med sedan du började blogga. Kram och tack för allt du skrivit och allt du visat! 🙂

  2. Mrs Demarkey 24 januari, 2013 on 18:07 Svara

    Vilka super frågor och tusen tusen tack för dina svar Evelina. Du är en kanon tjej som jag verkligen gillar trots att jag verkligen inte känner dig. Hoppas att dina år framöver blir kanon!!
    Kram

  3. C 24 januari, 2013 on 18:23 Svara

    Du är helt fantastisk! Fortsätt kämpa, kram!

  4. Ina 24 januari, 2013 on 18:27 Svara

    Kramar till dig! Jag har sagt det förr, men jag blir nästan rädd när jag tänker på att jag har följt dig sen hösten 2008. Tiden går så sjukt fort. Kram igen.

  5. Carro 24 januari, 2013 on 18:29 Svara

    Jag vill bara få uttrycka hur tacksam jag är att du finns, för du har via din blogg nu under flera år verkligen gett ljus och livsgnista till mig när livet känts tungt. Du verkar verkligen vara en underbar, klok tjej. Världen har tur som har dig!

  6. Anne 24 januari, 2013 on 18:33 Svara

    Ååh, vilka bra svar! Moget och schysst av dig att även svara på de de jobbiga/konstiga/dumma frågorna.. Säga ifrån när det blir för privat (självklart!), men ändå ge ett svar så gott det går.. Riktigt grymt 🙂

    Jag har läst din blogg sen 2007, och precis som du säger så känns det som att man känner dig, och därför kommer väl dessa privata och konstiga frågorna från många av oss.. Det är en konstig situation. För dig är vi främlingar, men för oss är du nästan som vilken av våra vänner som helst!

    Jag kom in på din blogg för att jag googlade på brudbuketter. Kom då in i ett inlägg där du skrev om kallorna som du först tänkte ha i buketten. Efter det var jag fast!

    Ps: Vi har fortfarande inte gift oss 😛

  7. Marie 24 januari, 2013 on 18:35 Svara

    När man ser bilderna inser man vilken resa du gjort! Det måste kännas som att det hänt hur mycket som helst. 🙂 Härligt att läsa att du ändå mår bättre nu än i höstas! Det är nog bra att låta tiden läka såren och acceptera att det är OK att må skit ett tag. Kram

  8. Hanna 24 januari, 2013 on 19:01 Svara

    Du är så fin & klok!

    Verkligen en inspiration! All the way!

  9. Hanna 24 januari, 2013 on 19:03 Svara

    Heej! 🙂

    Har följt dig lite till och från sen bröllopsplaneringen men kommenterar dåligt 😉

    Stå på dig och var som du är. 🙂

    Kram

  10. ellenojag 24 januari, 2013 on 19:05 Svara

    Vilka otroligt bra och ärliga svar!

  11. Nettan 24 januari, 2013 on 19:26 Svara

    Ställde ingen fråga till dig, men du har svarat väldigt bra o schysst på de du fick tycker jag! Kanonbra!
    Smålog lite åt frågan ”om att inte ha något sexliv nu som singel”…. som sagt vad tror folk om det????????? För det första att du skulle svara på det eller? O som du säger vad säger att man har ett sexliv för att man bor ihop? O vad säger att man som singel inte skulle kunna ha ett sexliv med någon?….
    Men en liten fråga kom jag på nu; hur många år hade ni tillsammans F o du?
    Kram fina du!
    Nettan

  12. Anna 24 januari, 2013 on 19:32 Svara

    Håller med Anne, ”schysst att svara även på dom jobbiga/konstiga/dumma frågorna” Verkligen moget!
    Kram!

  13. Junitjej 24 januari, 2013 on 19:50 Svara

    Så skitigt att förhållandet sprack!

  14. Frida 24 januari, 2013 on 20:14 Svara

    Har missat din fr

  15. Frida 24 januari, 2013 on 20:16 Svara

    Har missat din frågestund.. Men undrar Om det hände nått mellan Fredriks föräldrar och dig? Ni verkAde stå varandra nära å sen helt plötsligt följde du inte m till Norrland å träffade dem inte så mycket.. Älskar din blogg å läser den varje dag sen 2008:) du är en stark tjej!!!

  16. Cissi 24 januari, 2013 on 20:19 Svara

    Toppen svar:) Du verkar så tillfreds med dig själv trots allt som hänt! Nu känns det på något konstigt vis att vi läsare med kan gå vidare och önska den ”nya” Evelina lycka till och jag är glad att jag får fortsätta följa dig och ditt liv 🙂

    Hoppas du mår bättre o bättre nu:) När jag ställde frågor innan så glömde jag fråga en sak 😛
    Om man kan få se bilder på dina tatueringar? Vet du visat det tidigare men skulle gärna vilja se bättre bilder.
    Sen är jag även nyfiken på hur det gått med att ta bort din tatuering på handleden.

    Massor med kramar. Haha det känns ju nästan lite som man rensat luften här inne nu på bloggen 😉

  17. Tessan 24 januari, 2013 on 20:41 Svara

    Tack för fina svar, när började ni prata om skiljsmässan? Du skrev att radhuset är erat tills skiljsmässan går igenom i april, men tar de inte 1 år innan den går igenom? Sökte ni skiljsmässa i april 2012 då?

  18. Therese 24 januari, 2013 on 20:45 Svara

    Åh vad tråkigt med separationer, speciellt när barn är med i bilden. Men en glad mamma o pappa ger glada barn! 🙂 all lycka till er!

    Och du, Bibeln med utvecklingsstegen.. Vill du sälja den? Maila mig isf! 🙂

  19. Isabelle- mamma till Elysia och Adrian 24 januari, 2013 on 20:48 Svara

    Hej evelina!

    Nu ställde jag ingen fråga, kände inte riktigt att det som händer i ditt liv är min ensak, det du skriver i bloggen känner jag mig nöjd med. du gör helt rätt i att inte berätta för någon, för hela sverige om varför ni skiljde er.
    Men man blir ändå glad av att du svarat på alla frågor, och man får lite mer klarhet i det hela. 🙂

    Jag har följt dig sedan första starten och du är min favvo bloggare, sluta aldirg, ska bli kul och följa dig och ditt nya liv. Jag önskar dig all lycka!!

    Kul att du gillar namnet adrian förresten, min lille pojke fick det namnet hihi 😉

    kram!

  20. spiderchick 24 januari, 2013 on 20:54 Svara

    Jag har hängt här sedan 2010 tror jag… Minns att du skrev en kommentar på min blogg och då trillade jag in här och fastnade med en gång!

    kram!

  21. Sandra 24 januari, 2013 on 21:00 Svara

    Grymma svar på alla frågor, även dom väldigt privata! Jag har två frågor såhär i efterhand om det går bra=) Funderade du någonsin på att tatuera in Fredriks namn någonstans och har du någon tanke om att skriva Elion någonstans? Jag ska själv tatuera in mina barns namn på handleden om två veckor, börjar bli nervös. Har följt dig sen Elion var en liiiiten prick i din mage. Kram!!!

  22. Tilda 24 januari, 2013 on 21:05 Svara

    Härligt att läsa dina svar och vilka fina bilder du delade med dig utav. Har läst din blogg sen typ 2010. Det var ju efter bröllopsplanering, bröllop och graviditet och fastnade direkt jag var inne för du har en skön blanding av allt. Stor kram

  23. Sophie 24 januari, 2013 on 21:40 Svara

    Har läst dig blogg i snart två år, lämnar inte ofta en kommentar men är här inne varje dag. Tycker verkligen om din fina blogg, du verkar vara en sån fin, härlig och ärlig person. Du har verkligen svarat fint på alla frågor. Du delar med dig av ditt liv, både när det går upp och ner. Tack! Kram

  24. Karolin 24 januari, 2013 on 21:42 Svara

    Men sötnos! Love you!!

  25. Natalia 24 januari, 2013 on 21:49 Svara

    Hej
    Tyvärr fick jag ej något svar..

  26. Linnéa 24 januari, 2013 on 21:54 Svara

    Din blogg är ju favoriten! Jag snubblade in någon gång under din graviditet och föll direkt för din ärliga (och positiva!) syn på saker och ting, så trots att jag inte egentligen är så mycket av en barnmänniska är din fina mammablogg höjdpunkten på min bloggrunda. Du har en fantastisk personlighet, så jag vill passa på och tacka dig för att du delar med dig av den till oss läsare varje dag. <3 Kram!

  27. emma 24 januari, 2013 on 21:56 Svara

    Kändes bra att du fick sagt ditt nu, rensa luften och ”avsluta” och börja på nytt 🙂 Jag har varit med sen bröllopsplaneringen, och måste erkänna att det känns riktigt spännande att följa dig i ditt nya liv.
    Alla tampas med berg och dal banor i sitt liv.. men man kan alltid trösta sig med att det blir bättre. Det blir alltid bättre.

    Puss och kram 😉

  28. Sofia 24 januari, 2013 on 22:11 Svara

    Åh vad skoj att läsa alla svar på mer eller mindre seriösa frågor 🙂

    Ville bara säga att jag hängt med dig och bloggen sedan bröllopsplaneringen och har tyckt att det var så underbart att få följa er genom bröllop, graviditet och Elions första år. Nu ska det bli underbart att få fortsätta följa dig på dina nya vägar i livet (och vilken fin lägenhet du verkar ha fått!) 🙂

    Kram och tack för en fin blogg!

  29. Karin 24 januari, 2013 on 22:27 Svara

    Så fina och kloka svar. Du är ärlig, rak och äkta. Heja Evelina.

    Stor kram till dig.

  30. EMELIECATRINE 24 januari, 2013 on 22:36 Svara

    Åh, du är så himla härlig. Älskar din blogg, men är så sjukt dålig på att kommentera.. Har ju följt dig sen du blev gravid och du känns verkligen som en riktigt bra tjej! Hur söt som helst, klok och en grym mamma till världens sötaste unge.

  31. malou 24 januari, 2013 on 22:53 Svara

    gillar dig och du kãnns som en trygg vãn som jag kãnt i flera âr! en inspirationskãlla!
    kramis

  32. linda 24 januari, 2013 on 22:59 Svara

    Åh Evelina, älskar din blogg, har hängt med länge länge och älskar att följa ditt liv! 🙂 Kram

  33. sandra 25 januari, 2013 on 00:07 Svara

    Jag har också hängt med sen dess. Läst så gott som varje dag.

    Måste bara fråga om du inte blir ledsen av att se bilderna? Jag som inte ens känner er blir ledsen av att se bilderna, det är liksom sorgligt att det blev sådär. Det där med att e inte kommer få några helsyskon, som den romantiker jag är så hoppas jag ändå att ni en dag hittar tillbaka till varann.

  34. Maddi 25 januari, 2013 on 11:00 Svara

    07? Kom nästan son en liten chock när jag tänkte på hur länge jag följt dig och din blogg! Min sambo kallade mig för staker när jag berättade hur många år jag läst din blogg 🙂 men jag är helt ofarlig, jag lovar 🙂 tack för en jättetrevlig blogg och lycka till med allt i ditt nya liv, hoppas du hittar det du söker!

  35. Tina 25 januari, 2013 on 11:17 Svara

    Att ni har framtill April innan skilsmässan är fullbordad men inte kämparär ju galet!! Snacka om att ta allt lätt.

    Ska bli kul o se hur du hoppar från man till man. Har man aldrig lärt sig kämpa i ett förhållande blir det såhär.

    Teagiskt och att du SKOJAR om det hela är helt ja jag vet inte vad, finner inga ord.

    En gång i tiden var du en ödmjuk go tjej, men man blir ju som man umgås och sättet du är på nu är mycket mer KARRO

  36. Miranda 25 januari, 2013 on 12:33 Svara

    Tack Evelina för fina svar! Undrade själv inget i kommentarsfältet men tyckte om många av frågorna som ställdes av andra. Särskilt om hur man gör för att gå vidare som inte är så lätt om man fastnat i det som varit. Ska verkligen ta till mig att inte ångra något (vilket är en enorm utmaning) för det får en verkligen att se mörkt. Men nu mot ljusare tider!:)

    Tina: Kan du inte sluta projicera och börja med att se inåt, så kanske du kan låta bli att skriva nedlåtande ord till en medmänniska.

  37. Liza 25 januari, 2013 on 14:42 Svara

    Vilken fin människa du är!

  38. Emma | Tillvaron 25 januari, 2013 on 16:16 Svara

    Har ju läst din blogg sen 2007-2008 tror jag. Herregud va länge! Jag gillar dig så himla mycket och du verkar vara en otroligt varm och härlig person. Ser fram emot att följa dig under 2013, jag tror verkligen att det blir ditt år. Många kramar!

    • Evelina 25 januari, 2013 on 21:15 Svara

      Åh vad ni är söta!! Några av er känns ju faktiskt som riktiga vänner trots att vi aldrig träffats. Bra det där internetet ;)… Kramar i massor till er!!

  39. Sofia - mamma till Amanda och Olivia 26 januari, 2013 on 02:17 Svara

    Vilka fina och kloka svar du har tagit dig tid att skriva Evelina. Kram på dig, du verkar vara en fantastisk tjej!

  40. FruSofie 26 januari, 2013 on 07:40 Svara

    Vilka bra svar du ger Evelina.
    Och jag löser din blogg med såklart hihi.
    Hoppas vi får träffas snart igen, så trist att årets Mammablogg gala inte blir av men kommer väl andra tillfällen =)

    KRAM och trevlig helg!

  41. Sofia 26 januari, 2013 on 10:28 Svara

    Var bara tvungen att kommentera, har hängt med i din blogg sen innan brölloppet, vet inte ens när jag började läsa, en hel del år sedan 🙂 Men jag förstår inte att folk tror att de har någon ”rättighet” till ert liv, ni gör vad ni vill och jag är bara glad så länge jag får vara med och läsa av det DU vill dela med dig av.

    Ha en bra helg!

  42. sandra 26 januari, 2013 on 11:00 Svara

    Jag är så dålig på att kommentera men jag har läst sen 2007 och tycker du verkar vara en så härlig person. Blev verkligen ledsen när du skrev om seprationen men jag tycker du verkar må helt okej ändå och jag är så glad för din skull. Fortsätt blogga och var härlga du! STOR KRAM

  43. Helena - mamma till storA och lillA 26 januari, 2013 on 12:56 Svara

    Du är så himla bra Evelina! Kloka svar på många nyfikna frågor. Har ju följt dig ett antal år nu och det är klart jag fortsätter följa dig nu som ”bara” Evelina och mamma Evelina. Stor kram till dig!

  44. Alexandra 27 januari, 2013 on 21:49 Svara

    Ville bara skriva en liten rad och säga att jag fortfarande läser, och har gjort sedan Elion (och Neija) låg i magen och var beräknade med bara några dagars mellanrum. Minns att våra liv verkade så lika, varsin Fredrik, samma ålder, barn i samma ålder.

    Och så förra året när ni valde att separera så hade vi vårt värsta år också. Var nog inte långt ifrån att vi separerade heller men på nåt sätt tog vi oss igenom det. Jag förstår att det måste vara tungt, samtidigt som jag förstår att du samtidigt längtar efter att få ”börja om” med livet.

    Sen ville jag återigen berömma er för hur ni hanterar hela situationen med Elion. Precis så här vill jag att det ska gå till om vi någon gång separerar.

    Lycka till! Det här är ditt år!

  45. Carro 30 januari, 2013 on 21:14 Svara

    hej hej
    har du pratat med någon psykolog eller nåt för att bearbeta reletionen med din mamma? Jag är själv i samma sist men har även dålig relation till pappa och syskon och känner att jag borde ta tag i det men vet inte hur jag ska börja. Har försökt lösa det genom att prata med dom men det går bara tillbaka till samma enegikrävande (näst intill mobbing) relation.

    • Evelina 30 januari, 2013 on 22:09 Svara

      Hej fina du! Nej, inte mer än när jag gick i skolan, på högstadiet och gymnasiet. Men visst hade det nog varit bra att fortsätta prata med någon utomstånde även efter skolan! Hur gammal är du? Tycker absolut då ska prata med någon för att bearbeta om du tror det hjälper. Det är en tung börda att bära på sina axlar, ens föräldrar är ju dom som borde finnas och stötta underifrån – inte trycka ner! Massa kramar till dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna