VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NÄSTA KÖKSPROJEKT

Vi står inför nästa stora renovering. Till våren påbörjas det stora ”skilsmässoprojektet” i form av att egentligen bygga om HELA radhuset samt även bygga ut cirka 25 kvm. Skilsmässoprojekt skriver jag delvis med glimten i ögat men jag är medveten om att det kommer bli tufft i några år framöver. Det är mycket arbete, mycket pengar och för att vi ska orka och klara av det måste vi planera noga. Leja bort en del men även dela upp renoveringen i några etapper. Tyvärr är etapp två (planerad till våren 2021) den största och tyvärr omöjlig att dela upp, eftersom den innefattar att byta ut grunden i hela huset eller vad man ska säga. Alla golv och allt därunder – alla avloppsrör, alla ledningar, all el och vad det nu kan vara. Etapp två innebär även hela taket, utbygget med nya köket och badrum. Massivt minst sagt. Blir matt bara av att tänka på det hehe. Planen är att bo i stugan ett halvår ungefär under etapp två, så vi slipper bo i den katastrofala byggarbetsplats det kommer vara i precis hela radhuset. Det enda som kan ”sparas” till etapp tre är egentligen att vänta med ett av badrummen tror jag, som Mange kan ha som ett litet sidoprojekt sedan ?

 

Idag var vi på IKEA och fick hjälp med att rita upp köket i 3D. Vi hade kört fast lite hemma och kände att vi behövde ett par nya ögon. Vi fick fantastisk hjälp men det landade nog ändå i den versionen vi först hade tänkt, även om han vi fick hjälp av verkligen gav oss nya perspektiv. Framför allt behövde vi se ritningen i 3D, och det hjälpte såå mycket.

 

8AE64685-F13D-47F2-886B-87329D7F3E83 C8B6B2E0-3EC6-4971-A758-979E783519BC

Såhär önskar vi bygga ut, fast man ser bara halva utbygget ungefär. På andra sidan och den andra halvan av utbygget, bakom spishäll och diskho finns den nya hallen och ett badrum också.

 

13AE2B79-0EF0-4432-B6BA-F672216880DD 0557E4BC-BBC9-4563-8377-DD666BBA8600

Det är säkert svårt för er att få en helhetsbild, men man kan säga att där köket är idag, mittöver där det nya är tänkt att bli, blir ett nytt sovrum istället. Vi vill ha fyra sovrum och behålla kontoret. Idag har vi tre sovrum och kontor. Idag står kaminen längst till vänster i det som är tänkt att bli den nya matplatsen (idag har vi matbordet precis utanför där köksön är tänkt att stå) men den tänker vi ska stå vid hörnet mellan vardagsrum och matplats, så man ser den både från soffa, matbord och kök.

 


Kommentarer


 1. Sandra 29 december, 2019 on 18:16 Svara

  Måste ni göra en sådan stor renovering? Låter hemskt tycker jag som tycker att det är nog att tapetsera ett rum! Alltså är det ett måste att byta rör under golven och därför gör ni även mer?

  • Evelina 29 december, 2019 on 18:35 Svara

   Haha ja tyvärr måste vi ? avlopp, rör etc och allt annat under huset är från 1960, dvs går på övertid och kan innebära akutrenovering om det skulle bli en vattenläcka nu innan renovering. Taket måste också byts helst igår.
   Så eftersom golven måste rivas ut för att åtgärda det som verkligen måste fixas, blir det automatiskt en helrenovering. Bygga ut måste vi såklart inte, men vi vill göra det och då är det förstås bättre att göra det samtidigt som det andra, än att behöva riva upp golv en gång till för att flytta avlopp etc. ☺️?
   Men detta är anledningen till att vi också velat mellan att bo kvar och renovera/bygga ut vs köpa ett annat hus som innebär mindre renovering. Ska vi göra det, så måste vi vara säkra på saken (att vi vill bo kvar här länge, länge).

 2. Elica 29 december, 2019 on 20:30 Svara

  Jag rekommenderar det inte, vi är uppe i en liknande renovering nu och hade jag vetat att det skulle slita så på förhållande men även på psyke och fysiskt hade vi köpt nytt.

  • Evelina 29 december, 2019 on 20:37 Svara

   Usch kämpa på!! Hur lång tid har ni kvar? ❤️
   Vi pratar mycket om förväntningar och vad som blir bäst, och köpa nytt är inget vi känner är ett alternativ för då skulle det innebära att bo utanför stan (nytt i stan = för mycket pengar för vad vi tycker är rimligt att lägga på en bostad) och vi vill bo i stan. Men jag hade ALDRIG gjort det om vi inte hade haft stugan!! Det om något kommer rädda vårt förhållande under den perioden, att inte behöva bo i kaoset.

 3. Maja S 29 december, 2019 on 20:53 Svara

  Lättare att riva hela huset o bygga nytt? ?

  • Evelina 29 december, 2019 on 22:39 Svara

   Haha ja men nästan ? svårt bara när det är radhus. Och vi visste när vi köpte huset, att det var läget och tomten vi köpte huset för ?

   • Maja S 30 december, 2019 on 16:00 Svara

    Ok 🙂
    Jag avundas er inte ?

    • Evelina 30 december, 2019 on 23:29 Svara

     Haha förstår det ? samtidigt VILL vi ju renovera för att få det precis som vi önskar, och Mange BEHÖVER ha projekt för att inte bli rastlös… Så det är ju inte direkt synd om oss, men detta kommer verkligen bli den största prövningen i vårt äktenskap skulle jag tro ??

     • Maja S 31 december, 2019 on 14:25

      Vi flyttade från hus t lght för att slippa allt som har med renovering att göra.

      Ni är redan medvetna om att det kan tära på förhållandet. Och har strategier ??
      Att ni kan bo nån annanstans är ju lyckan. Annars hade det nog varit illa o skitjobbigt.

      Lycka till ?

     • Evelina 1 januari, 2020 on 23:06

      Jamen eller hur ? Tack snälla du!! ?❤️

 4. Elina 30 december, 2019 on 12:06 Svara

  Heja er! Det kommer säkert gå jättebra! Ni har ju vanan inne nu med tanke på stugan ☺️? Och tänk vad nöjda ni kommer att vara när allt är klart! ?

  • Evelina 30 december, 2019 on 23:31 Svara

   Tack snälla du! ???❤️ Jaa man får hoppas det ??

 5. Annika 30 december, 2019 on 12:17 Svara

  Vad kul att få möjlighet att göra om allt efter ert tycke & smak på en plats där ni vill bo. Låter perfekt 🙂 och eftersom ni har stugan att bo lite i om det blir för mkt kaos kommer det nog gå galant! Det är bra med projekt 🙂

  • Evelina 30 december, 2019 on 23:30 Svara

   Ja vi hoppas det och precis, läget är det vi prioriterar för det är ju det enda man inte kan göra något åt ☺️

 6. Hannas krypin 31 december, 2019 on 07:56 Svara

  Men så spännande att bygga om men kommer bli tufft också såklart. Skulle också vilja göra om hemma men vi hyr vårt radhus så kan ju inte direkt bygga om.

  • Evelina 1 januari, 2020 on 23:08 Svara

   Nej det är ju svårare ☺️

 7. Maria 31 december, 2019 on 09:35 Svara

  Så spännande det ska bli att följa utvecklingen. Ser snyggt ut. Lycka till!

  • Evelina 1 januari, 2020 on 23:07 Svara

   Tack snälla ??❤️

 8. Natalie 31 december, 2019 on 12:13 Svara

  Heja er. Va roligt att äntligen få göra det som man vill ha det. Även om det är jobbigt en period. Här planerat vi att bygga ut huset med ett rum till och riva gamla toaletten och göra en större i nya delen. Då kan vi äntligen riva väggen som vi delat av vardagsrummet med och få det i vinkel igen. Men samtidigt bävar jag för det projektet ?

  • Evelina 1 januari, 2020 on 23:07 Svara

   Ja man får fokusera på målet tror jag så går det förhoppningsvis lättare. Heja er i kommande projekt med! ❤️?

 9. Maria 1 januari, 2020 on 19:35 Svara

  Renoveringen kommer ni fixa galant! Klart det kan vara energikrävande men är man medveten om det innan så går det.
  Vi gjorde en liknande renovering för två år sedan i vårt hus. Rev upp alla golv, bytte rör, vatten, el, rev väggar, byggde om kök, la golvvärme mm. Detta blev ett akut projekt då vi hade ett hål i avloppet.
  Vi bodde i kaoset i två månader, med två barn – och det funkade. Jag lagade mat i bastun på kokplattor haha ?. Om man är inställd på kaos så går det! Dessutom har ni stugan så det kommer gå galant – eyes on the price! Heja er! ???? P.s jag och min man är fortfarande gifta ?

  • Evelina 1 januari, 2020 on 23:06 Svara

   Oh bra kämpat!! Vad skönt ni löste det så snabbt när det blev akut dessutom. Livrädd att det ska bli något sånt här med, risken är stor med tanke på ålder på avlopp etc ? härligt med goda exempel på skilsmässoprojekt som inte leder till skilsmässa, ger oss hopp här ??

 10. Lina 1 januari, 2020 on 21:25 Svara

  Åh hoppas vi får vara med och följa denna resa ? det kommer bli så fint!!
  Ett tips är att fortsätta med era dejtkvällar för att inte tappa bort varandra ?

  • Evelina 1 januari, 2020 on 23:04 Svara

   Hoppas du har rätt, men allt är bättre än som det ser ut nu egentligen ? ?
   Smart tips, kanske extra viktigt under den perioden!! ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna