VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NÄSTA RESA

Det känns helt fantastiskt att vi har en semester i september också! Med facit i hand skulle jag tänkt annorlunda och tagit lite ledigt direkt efter examen också, för jag känner mig inte återhämtad från studierna haha. Jag tror att det är därför jag känner mig så trött i alla fall. Tidigare år har det varit just första halvan av sommaren som jag har varit väldigt trött, som om årets studier och allt annat tar ut sin rätt när hjärnan slappnar av. Båda somrarna efter föräldraledigheten har jag närmast känt mig helt slut och varit väldigt nere en period och då fått fokusera extra på återhämtning för att hämta ny energi. Jag har till viss del svårt att erkänna det eftersom jag vill köra på i 110 och tycker det är roligt. Men det är så så viktigt att lyssna på kropp och knopp. Jag tror att jag när jag var gravid med Aston snuddade på den berömda väggen, för då hände något och efter det har jag blivit mycket mer känslig för att bara köra på så som jag alltid har gjort. Så, att verkligen tillåta mig själv återhämtning inser jag är hur viktigt som helst just nu. Njuter fortfarande väldigt mycket av bara tanken på att vara färdig med studierna. Även om jag tycker det är kul att studera, är jag mer en ”arbetsmyra” än student, just för att min prestationsnivå är ständigt påtaglig vid studier och det blir ju inte hälsosamt.


Resan till Spanien kommer att bli en ny sorts semester. Vi åker till svärföräldrarna och kommer att semestra med dom i tio dagar haha. Vi får låna ett radhus nära deras och vi ser fram emot att ha barnvaktsmöjligheter dygnet runt i tio dagar! Vi kommer att hyra en bil, och jag har övertalat Mange till att vi måste åka runt lite. Jag vill se Alicante en dag eller kväll (eller både och) och jag vill se Fonts de l´Algar. Svärisarna var inte ett dugg svårövertalade, men Mange är nog inställd på att mest hänga på stranden. Det tycker ju jag med om, men jag vill se och utforska också.


Algar waterfalls

Bild lånad härifrån


Någon som varit vid Algar? Eller har tips på andra måsten kring Alicante eller Torrevieja?Kommentarer


 1. D I A N A 8 augusti, 2019 on 13:23 Svara

  Jag är såå sugen på att köpa hus i spanien eller i Colombia. Håller på att bli galen, måste ha något av de i alla fall.
  Hoppas ni haft det bra och får det bra.
  Snygg header finis. <3

  • Evelina 8 augusti, 2019 on 20:08 Svara

   Åh låter härligt! Spanien låter smidigare?! Tillfällig header ??? men tack snälla ?? Kram

 2. Sarah 8 augusti, 2019 on 17:20 Svara

  Vi reser till Altea varje år oc varje år reser vi till safari aitana. Det är ett safari som har massa massa djur som går fritt och många av de får man gå ute bland. Ett år fick barnen kasta äpplen i munnen på noshörningen!
  Djuren är skadade djur eller djur som de tar hand om. Så djuren har inte blivit fångade för att vara där?
  Barnen älskar att vara där ☺️☺️☺️

  • Evelina 8 augusti, 2019 on 20:04 Svara

   Hmm men om det är safaridjur måste de väl blivit fångade någon gång? Eller hur menar du? ? bra om det är genomtänkt i alla fall, jag har själv gått på flera djurparker men har börjat ta till mig diskussioner kring hur bra djuren egentligen har det. Är ganska dåligt insatt men vill såklart inte stötta något som djuren mår dåligt av. Någon som vet mer får mer än gärna flika in!
   Oavsett, tack för tips ☺️❤️

   • Sarah 9 augusti, 2019 on 12:11 Svara

    Självklart har de blivit fångade en gång i tiden. Men när djuren blir gamla och/eller sjuka så hamnar de där. Det blir använt som ett alternativ för att avliva levnadsduktiga djur.
    Jag känner en som jobbar i spanien på ett semesterboende och deras åsna flyttade dit.
    Jag tycker inte om cirkus eller klassiska zoo men hit går jag.
    Är fint att se djuren gå så fritt. De har lagt safarit högt uppe och långt från bebodd mark. Så djuren har stooor plats att gå på och djur som behöver extra omsorg får det här ☺️
    Nej djuren sitter inte i bur där!

    • Evelina 9 augusti, 2019 on 12:24 Svara

     Låter fantastiskt!! SKa definitivt spara på att-göra-listan 🙂 Tack snälla för tips! Kram

 3. Linda 8 augusti, 2019 on 19:35 Svara

  Laguna rosa! Rosa vatten, superhärlig stämning där, lugnt och avkopplande 🙂

  • Evelina 8 augusti, 2019 on 20:00 Svara

   Åh wow, tack för tips! ???

 4. Malin 9 augusti, 2019 on 00:24 Svara

  Jag ska kanske åka till Torrevieja med mina barn. Vi ska hyra bil också. Kommer vara 2 vuxna och 3 barn. Har du koll på bra ställen att hyra ifrån? Vi flyger till Alicante först så behöver bilen därifrån. Har du koll på lagarna i just Spanien med bilstolar också kanske? ?

  • Evelina 9 augusti, 2019 on 07:58 Svara

   Vi håller på att kolla runt lite nu, Manges bror hyrde en bil förra gången de var nere så tror vi tar samma. Vet inte vilket företag dock ?? men vi utgår också från Alicante! Bilstolar har vi tänkt transportera ner två framåtvända bilstolar. Om jag inte har helt fel har de väl bara rekommendationer på att sitta bakåtvänt till 1,5 år eller något liknande. Våra små är 3,5 och 4,5 så därför känns det ok att ha framåtvända stolar känner vi (även om de fortfarande sitter bakåt hemma). Men vi lämnar ju stolarna nere hos svärföräldrarna sedan. De har en egen bil så vid resor efter denna kan de ju möta upp oss med bilstolarna på flygplatsen. Det går säkert hyra bilstolar för er!? Kram

 5. Alexandra 9 augusti, 2019 on 04:53 Svara

  Rekommenderar en tripp till Altea, härlig (sten)strand och supermysigt och fint i gamla stan. Leta er upp till toppen, längs de små gränderna och se kyrkan och utsikten över Benidorm och Albir.
  Rekommenderar även en middag på Restaurante Casa Vital – jättegod mat och makalös utsikt över havet ❤️?

  • Evelina 9 augusti, 2019 on 07:59 Svara

   Taack för tips! Önskar gamla städer med små gränser ?

 6. Elina 9 augusti, 2019 on 13:21 Svara

  Jag vet inte riktigt var Algar ligger, men iom att du skrev Alicante: mina föräldrar har hus i Altea, gamla stan. Och det är helt underbart vackert där! Sen finns ju även Benidorm som ni kan besöka om ni är i närheten. Vi är så många så har aldrig hyrt bil för att åka runt (behövs dyr minibuss då). Men mina föräldrar har en liten bil där nere och tror de har pratat om Calpe exempelvis? Typ Calpe-klippan?

  Jag vill så gärna åka ned till Spanien snart. Blir ju gratis boende! Men vi har inte ens råd med flygbiljetter till oss alla just nu. Fem barn och precis påbörjad föräldraledighet…. Men vi var så nära på att boka biljetter ändå och åka i juni 2020. Dock så insåg vi (min man mest) att vi har för mycket annat som vi behöver lägga pengar på här hemma ?

 7. Lia 9 augusti, 2019 on 19:00 Svara

  Har bott i torrevieja som ligger en timme från Alicante. Om du vill se en gammal fantastisk stad och kan tänka dig att åka en bit är Cartagena en jättemysig stad att besöka. Man kan även stanna till i los Nietos och ta ett tåg mellan kullarna fram till cartagena, strosa där och sen ta tåget tillbaka. Hade kanske undvikit djurparker själv, då jag inte tycker att djurhållningen är av så hög standard. Shoppingcentret la zenia boulevard är fantastiskt. Ska ni hyra bil, tänk på att de kommer slåss med näbbar och klor för att få er art teckna en extra försäkring på plats. En självriskeliminering, denna ingår ofta i visakort eller hemförsäkring. Kolla upp detta innan och var beredda på att stå på er om ni vill tacka nej, då brukar de dessutom kräva att man registrerar ett kreditkort för att få tacka nej.
  Plus att vi fick betala 30€ extra sist för att det fanns pyttelite sand i bagageluckan…. ? så borsta ur den, hehe.

  • Evelina 10 augusti, 2019 on 08:28 Svara

   Vi ska bo mellan Alicante och torrevieja ? så bra med alla tips!! ☺️??
   De biluthyrningsställen vi kollat tar en deposition på typ 10-15000 om man inte tar extra försäkring ? har du tips på bra och prisvärda bolag? ??
   Kram!

 8. Carolin 12 augusti, 2019 on 21:25 Svara

  Vi bodde i GranAlacant nu i somras (mellan alicante o torrevieja) o ”deras” strand där va ??? Carabassi heter den o den är så bra! Rent o klarblått vatten. Om vattenland är något för er så tipsar jag om Aqualandia i Benidorm Där finns det nåt för ALLA åldrar ??Trevlig semester!

 9. Carolin 12 augusti, 2019 on 21:30 Svara

  Ps: AutoCar i Gran Alacant va superbra! Vi betala 180euro för 9dagar samt för 2 förare. De t.om. hämtade bilen hos oss när vi skulle återlämna den ?

  • Evelina 14 augusti, 2019 on 19:15 Svara

   Kan man hämta på flygplatsen? Och tillkommer någon deposition/försäkring? ☺️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna