VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

TRE TIMMAR KAKELSPANING

Nästa steg är att hitta rätt kakel till köket i stugan. Mitt i alla beslut som ska tas är jag glad för att jag och Mange ändå tycker gaaanska lika om saker. Ibland väldigt olika också hehe. Kakel är en punkt där våra åsikter skiljer sig lite. Han vill ha stora plattor och jag i mer ”vanlig storlek”. Jag tycker också att stora plattor är jättesnyggt, men då tänker jag att det ska vara mycket väggyta? Inte att fönster och skåp ”stör” liksom. Men jag vet inte. Tror att vi har bestämt oss nu i alla fall! Vi tillbringade eftermiddagen och kvällen efter jobb med att åka runt och titta på kakel. Okej vi åt faktiskt ute också, så det blev kanske mer två timmar aktivt kakelspanande, än tre.

 


 

Två av mina favoriter igår. Mycket smart att ha med en bit av bänkskivan.

 

Det lutar åt ett vitt, blankt kakel med fasade kanter (som på översta bilden). Tror det blir mest tidlöst och stilrent för vårt kombinerade kök/vardagsrum. Mange stressar mig lite med att säga att han vill kakla i helgen! Jag önskar vit fog i så fall, och vi fick till oss att man kan behandla vit fog för att den inte ska gulna med tiden. Någon som har erfarenhet av det?

 
 


Kommentarer


 1. Carina 1 augusti, 2019 on 12:25 Svara

  Ett tips är matta kakelplattor. Mycket lättare att hålla rent, samt ljusgrå fog av samma anledning. I kök så skvätter det ju en del å fogar tar lätt åt sig smuts som är hopplöst att få bort. I sommarstugan vill man ju lägga tid på annat än städning 😉
  Vi byggde hus förra året så förstår beslutsångesten som lätt smyger sig på.

  • Evelina 1 augusti, 2019 on 13:17 Svara

   Jag (vi) vill verkligen ha blanka plattor ? både för att det är snyggt men också för att det känns som att matta plattor suger åt sig smuts mer? Men velar som sagt mellan vit och ljusgrå fog. Däremot har vi nästan helt bestämt oss för vit fog just för att vi fick veta om att det finns en behandling som gör att den vita fogen står emot fett och smuts.

 2. Marlene 1 augusti, 2019 on 15:06 Svara

  Hej Evelina! Jag har läst din blogg sen du började skriva när du var gravid med Elion, men jag är kass på att kommentera 😀

  Det är så himla kul att få se allt som sker i stugan! Tror det kommer bli sååå fint! Ang. kakel så har vi liknande som det vita på bilden. Det satt i huset när vi flyttade in för 12 år sedan, och är fortfarande hur fint som helst, givetvis med vit fog- jag avskyyyr verkligen mörk fog till ljust kakel. Huaaa säger jag bara!! Jag brukar ta en gammal eltandborste med lite medel på och köra i fogarna lite försiktigt, med jämna mellanrum. Det blir hur bra som helst och inte är det jobbigt heller. Lycka till med alla val 😀

 3. Michaela 1 augusti, 2019 on 19:33 Svara

  Hej, vi gjorde badrummet 2009 med något som hette nanofog (!). Det är fortfarande helt vitt och aldrig fått någon mögel eller smuts. Jag tycker vitt är finast till vitt kakel men tänker att fettstänk vid spisen kan vara lite risky, en tanke bara. Lycka till med köket 🙂

 4. Rebecca 1 augusti, 2019 on 21:12 Svara

  Vi har precis som det på bilden, vita blanka kakelplattor med fasade kanter och vit fog. Vi köpte till ett spray som liksom täpper till så fogen inte suger åt sig något. Man skulle tydligen kunna använda det på duschväggar och så med mot kalk. Man ska upprepa behandlingen med jämna mellanrum, vilket vi varit lite lata med men fogen är fortfarande lika fin efter tre år! Älskar kombon just för att det är ljust och fräscht och passar till allt, man kan ändra stil på köket utan att behöva byta kakel 😉

 5. Marie 1 augusti, 2019 on 22:15 Svara

  Jamen jag tycker nog samma. Större plattor i stoora utrymmen. Kör på klassiskt eftersom ni kommer se kaklet en del iom det öppna mellan vardagsrum/kök. Om du ångrar dig-kakel är kanske ”lätt” att byta inom få år isf?! ???

  • Evelina 2 augusti, 2019 on 08:03 Svara

   Ja det är ju det, vi kommer ha det nära inpå typ alltid när vi är inomhus ? men njae, byta kakel blir nog inte aktuellt på länge – vi har ju ett radhus som ska totalrenoveras de närmsta åren framåt sen ? kram!

 6. Ia 4 augusti, 2019 on 18:22 Svara

  Den vita metro-plattan är skitsnygg och den mindre varianter 7,5×15 cm ska upp i vårt kök nu snart. Men vi har överskåp och små ytor så stora plattor hade nog sett missanpassat ut. Men vi kör vit fog och har faktiskt inte hört nåt om att den gulnar ?
  Hur ska detta förebyggas? Tänkte mer att fogarna kommer att se smutsiga ut snabbt vid ffa spisen…
  Bänkskiva har vi inte ens funderat på. Det blir….nåt….

 7. Ia 4 augusti, 2019 on 18:26 Svara

  Kom på att i en hyresrätt jag bodde i satt det vitt ”landstingskakel” med missfärgade grå fogar. Jag skurade fogarna och torkade med t-röd och rollade fogarna med speciell BILLIG kakelfogsfärg (i smidig flaska med inbyggd roller) från biltema. Tänkte att det iaf inte kunde bli värre.
  Och det höll faktiskt väldigt bra! Tror jag förstärkte vid diskbänken nån gång under de 3 åren vi bodde där.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna