VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

12 TIMMAR PÅ LISEBERG

Liseberg, den bästa nöjesparken jag vet är ett måste för oss varje sommar. Förra året var Aston lite liten och varken Idun eller Aston hade åkband, men detta året hade de båda det. Vi var lite risky som glömde vagnen hemma (kom på när vi satt i bilen på väg mot Göteborg haha) men det visade sig inte vara några konstigheter. Jag är fortfarande, såhär några dagar senare mäkta imponerad över att våra små orkade gå på Liseberg från öppning till stängning. Ja dagen innan gick vi ju ganska mycket också, i Slottsskogen.

 

Men först laddade vi upp med en stadig frukost på hotellet (Scandic Rubinen). Hela familjen älskar frukost och satt och drömde redan i bilen dagen innan om vad vi önskade skulle finnas med på frukostbuffén haha…

 

f282e2c4-984a-42eb-99b5-a156f48f2a0a.jpg

 

För mig är drycken viktig. Älskar när utbudet som här är lite utöver det vanliga! Och det fanns även bubbelvatten – många pluspoäng (vi är en familj som ääälskar bubbelvatten). Det enda jag saknade (och alltid saknar) var färskpressad apelsinjuice, men det har jag inte varit med om finns på något hotell i Sverige.

 

 


 

Annat jag brukar äta vid hotellfrukost är en croissant – MUMS. Hårdkokt ägg, bacon samt frukt (till exempel ananas, vattenmelon, vindruvor…) är annat jag alltid plockar på mig om det finns. Det gjorde det här, ananasen var såå mumsig. Vilka är dina favoriter på hotellfrukost?

 

 


 

Rubinen hade många godsaker och när vi gick ett bonusvarv för en ”efterrätt” tog Idun ett gäng vattenmelonskivor och sa ”det här kan vara min efterrätt”. Är det något jag brinner för så är det att ge mina barn sunda matvanor. Att frukt kan vara godis men att det inte finns några förbud. Jag önskar verkligen att de alla får hälsosamma inställningar till kost.

 

Sedan var det alltså dags för L I S E B E R G :

 

 

56114d14-d01d-493f-b107-c29c00e418f4
 

Vi var alltså där från öppning till stängning, och vi mötte upp Elions bästis vars familj också var i Göteborg på grund av Gothia Cup. Dessa två har mer eller mindre suttit ihop under hela vårterminen sedan Lowe började i Elions skola. Nu de senaste veckorna har de intensivt funderat på hur Lowe skulle kunna följa med Elion till Norrland haha… Tur att de fick en sån härlig dag på Liseberg som avslutning i alla fall!

 


 

När vi hade mött upp Lowes mamma och lämnat tillbaka honom smet jag och Elion in på godisaffären för lite bilgodis. Usch, redan här började de jobbiga känslorna komma kring att Elion skulle åka iväg morgonen därpå. Men precis som jag är glad för att Elion och Lowe fick en så fin dag som avslutning är jag lika glad för att vi också fick det.

 

stegräknare

Många steg blev det! Alltså 1,3 mil är rätt långt för en 3 och 4-åring!? Sjukt impad. Att glömma vagnen var helt klart det bästa misstaget på länge, så skönt att inte ha den att tänka på och barnen saknade inte den en enda gång utan gick själva hela tiden 🙂

 

Nu sover våra små och vi ska kolla på The Handsmaids tale, såg första avsnittet igår. SÅ många som tipsat om den så vi kunde liksom inte låta bli.

 

KRAM

 


Kommentarer


 1. Johanna 18 juli, 2019 on 22:32 Svara

  Älskar hotellfrukost!! Äter alltid croissant, äggröra eller kokt ägg, och ananas och honungsmelon, om det finns ?

  Älskar Liseberg gör jag också, även om jag inte kan åka karuseller längre. Blir så åksjuk ? Göteborg är nog min favoritstad efter Gävle. Älskar västkusten överlag. Vi reste alltid till Strömstad när jag och syrran var små. Där var allt bra. Blir glad i hjärtat (är det ett uttryck? Haha) när jag tänker på dom somrarna.

  Har inte vågat mig på the handmaids tale än. Är den ”läskig”? Jag vet att den ska vara väldigt stark. Håller mig till Från Lark Rise till candleford så länge ?

  Kram ❤

  • Evelina 19 juli, 2019 on 09:47 Svara

   Åh Strömstad har jag varit i en gång men vill gärna tillbaka. Glad i hjärtat tror jag att jag också brukar säga ???
   Handsmaids tail är lite obehaglig men tycker inte den är läskig eftersom det är fiction. Men samtidigt, ger helt klart en tankeställare på hur fel det kan bli i världen (har ju hänt förr också, tänker på förintelsen exempelvis). Får spana in din serie, tack för tips! Kramar ?

 2. Helena 18 juli, 2019 on 23:24 Svara

  En sådan lång sträcka märks nog inte på samma sätt när det finns så mycket roligt på Liseberg att titta på och åka ?…

  • Evelina 19 juli, 2019 on 09:44 Svara

   Ne precis så är det ju säkert, blir många pauser i karusellerna ☺️?? men ändå, tänker att tröttheten skulle kunna yttra sig i lite gnäll framåt kvällen men inte ??? Liseberg är bra på många sätt helt enkelt ?

 3. Maria 19 juli, 2019 on 09:33 Svara

  Jag undrar om du använder någon speciell app för steg och distans? Är på jakt efter en bra ?

  • Evelina 19 juli, 2019 on 09:42 Svara

   Jag har använt några olika men just nu bara iPhones egna (appen hälsa). Tycker den fungerar finfint ? annars gillar jag runkeeper men vet inte om den mäter steg ?

 4. Hanna 20 juli, 2019 on 13:42 Svara

  Har aldrig bott på ett hotell som INTE har färskpressad apelsinjuice…?

  • Evelina 20 juli, 2019 on 14:02 Svara

   Va?! Vilka då? Tycker jag har bott på många hotell, och många olika hotellkedjor ? (menar för övrigt färskpressad som i pressa själv, inte från koncentrat med fruktbitar)

  • Jennie 21 juli, 2019 on 16:20 Svara

   Älskar hotellfrukost❣️ När vi senast bodde på hotell Tylösand fick man själv göra sin apelsinjuice i en juicepress. Även MJ’S i Malmö (som jag verkligen kan rekommendera!) har olika sorters färskpressade juicer.
   Kul med Liseberg! Första året vi inte varit på Liseberg men säsongen är inte över än!? ?

 5. Hanna 20 juli, 2019 on 21:05 Svara

  Förstod det. Bland annat Clarion Sign…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna