VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

BOBBO!

Vad härligt med en hemmapluggdag framför! Jag ska transkribera mina tre intervjuer från igår, det ska bli spännande, något helt nytt för mig. Skönt att ha kvar mikrofonen från min och Josefines poddtid, den kommer väl till användning nu haha. Det bästa med hemmaplugg är att få tända ljus och ”mysa runt”, det sämsta att jag har en förmåga att passa på att tvätta haha. Eller ja det är ju bra att ”tvätta undan” när jag ändå är hemma, men samtidigt är det ju den där tiden som går till annat när den borde gå till jobb och skola.

 

Minisarna är hos farmor idag men vi kom iväg lite sent. Tar sån tid att få i Idun penicillinet även om hon kämpar på SÅ bra. Och så ska det vara på fastande mage för att få bäst effekt, suck. Inte äta två timmar före och inte en timme efter. Blir inte helt lätt på morgonen – väldigt sen frukost men det är tur att hon är som mig och sällan har någon större aptit direkt på morgonen. Längtar tills det är slutkrånglat för henne med sjukdom och mediciner. Alvedonen hittade vi till slut vår grej med, efter en veckas intag, men penicillin är ju verkligen inte samma sak. Men det går!

 

Efter läkarbesöket i måndags fick vi åka till ett kvällsöppet apotek för att hämta ut penicillinet och eftersom det ligger i ICA MAXI:s lokaler så var vi såklart tvugna att spana in leksaksavdelningen. När man är världens duktigaste hos läkaren (läkaren sa att alla barn är ju duktiga men att Idun var ärligt otroligt duktig som satt helt still under hela undersökningen och fast hon sög ut massa massa vätska) OCH ska äta penicillin förtjänar man en leksak punkt. Idun blev överlycklig när hon såg en hylla med babblarna och valde Bobbo! Hon fick även välja en liten ring ur en leksakslåda på sjukhuset. Bara en sån sak gör sjukhusbesöket till en mer positiv upplevelse för barnen. Det var också en sak jag saknade med torsdagens besök, om jag kan säga så utan att låta girig. Men sån liten, liten grej ofta betyder väldigt, väldigt mycket för de små. Inser att jag mutar väldigt mycket kring medicin nu haha och att det kanske inte är helt rätt enligt alla ”föräldramanualer”, men det är skönt att man får anpassa efter vad magkänslan säger blir bäst för ens egna barn.

 

 
 


Kommentarer


 1. Marie 21 november, 2018 on 12:13 Svara

  Tycker man kan få belöna med små saker, som är stora i barnets ögon. Gör det också! Helt klart värt en Bobbo ???

  • Evelina 22 november, 2018 on 09:40 Svara

   Tur man inte är ensam 😉 Men jag tänker också att det är ju uppskattat av vem som helst att ha en morot för att gå igenom tuffa saker! Såklart de små också ska få det <3
   Kram

 2. Milla 21 november, 2018 on 15:45 Svara

  Hoppas hon kryar på sig nu killtjejen kram på er

 3. Milla 21 november, 2018 on 15:46 Svara

  Oj blev helt fel,lilltjejen ska det ju stå :/

  • Evelina 22 november, 2018 on 09:39 Svara

   Hihi förstår det 🙂 TACK! <3

 4. Anna 22 november, 2018 on 12:02 Svara

  Måste helt ha missat, vad hände med din podd?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna