VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KOMPISKALAS

Vilken kul helg det har varit! Elion hade sina närmsta kompisar hemma på kalas igår och det var roligt att planera och fixa för det tillsammans med Elion. I fredags kväll stod vi och bakade muffins och lussekatter 🙂


Jag skickade iväg Mange med minisarna för att det skulle bli fokus på just Elions kalas, Idun var hos sin farmor och Mange och Aston åkte till stugan. Sen kom Fredrik hit och hjälpte till med kalaset.


IMG_0026

På lördagsmorgonen blåste vi ballonger och dekorerade, lät några ballonger vara på golvet och dessa lekte killarna med i början i väntan på att alla hade kommit.


Sedan var det dags för tipspromenad!


IMG_0010IMG_0013IMG_0012

Vi hade hängt upp 12 frågor runt om i huset. En utslagsfråga avslutade det hela och det var tur att vi hade den för det var två killar som hade 11 rätt, dvs utslagsfrågan avgjorde.
IMG_9999  IMG_9998 IMG_9995

Efter tipspromenaden var det fikadags! Kolasnittarna var storfavoriterna precis som förra året haha. Nästa år kanske jag bara ska satsa på att göra olika varianter av kolasnittar (frosting var ju i alla fall iiingenting för dom om man säger så och dammsugarrutorna var heller ingen höjdare även om de smakar chokladboll). Så gulligt att några av killarna mindes kolasnittarna och hade längtat efter just dom.
   IMG_0046

Blev alldeles varm i hjärtat av att lyssna lite halvt på när de pratade kring bordet. SÅ fina vänner! Under tiden de åt rättade vi tipspromenaden och gick igenom svaren innan vi presenterade 1:an, 2:an och 3:an som fick småpriser.
IMG_0079

Sen var det dags att tillbringa andra halvan av kalaset utomhus på ängen bortanför oss. Jag städade undan lite snabbt medan Fredrik gick med killarna bort och började värma upp. Överlycklig över att vädret tillät oss att vara ute! Inte det mest självklara när man fyller år i november direkt.
IMG_0087 IMG_0095

Det blev fotbollsmatch! Jag stod målvakt i Elions lag och det var riktigt roligt. Detta var ett moment som hade behövt mer tid, en halvtimme räckte inte på långa vägar haha. Hade vi gjort om kalaset skulle vi lagt in en halvtimme till så de hade kunnat köra straffar också. Detta är ju fotbollskillar allihop så just fotbollsmatch var en perfekt aktivitet.
IMG_0098 IMG_0100

Medan killarna började spela hade jag smugit ner i skogsdungen bortanför ängen för att gömma små godispåsar som de sen fick leta upp. Skattjakt, fast utan karta. Rolig avslutning på ett perfekt kalas.


Jag tror faktiskt att det var ett perfekt kalas, vid mer än ett tillfälle hörde jag Elions kompisar säga att det var det bästa kalaset någonsin! Bättre betyg än så går väl inte att få?! Och det som gör mig allra gladast är att det inte behövdes något speciellt. Inga dyra aktivitetskalas som varit grejen i alla fall hos oss de senaste åren, tror inte Elion har varit på ett endaste hemmakalas och vi har inte heller haft något tidigare. Men det enkla i ett hederligt hemmakalas med olika aktiviteter gick alltså hem, precis så som kalasen var när jag växte upp. Är gärna med och bidrar till återinförandet av billigare och enklare kalas 🙂


En kompis stannade över natten sen, tycker det är så mysigt att Elions kompisar vill sova här! Själv hade jag varken egna kalas eller vänner som sov över (usch vad sorgligt när jag tänker på det….) pga. hur jag hade det hemma, så att få ge mina barn det jag själv hade velat ha är en otroligt härlig känsla!Kommentarer


 1. -Jenny- 11 november, 2018 on 20:02 Svara

  Alltså. Vad var det för teckensnitt på tipspromenaden? Där det står ”fråga”. Det såg snyggt ut ??

  Härligt med ett lyckat kalas!

  • Evelina 12 november, 2018 on 21:51 Svara

   Kan kolla imorgon! ??

   • Evelina 13 november, 2018 on 12:42 Svara

    Bernard MT Condensed heter det! 🙂

 2. C 12 november, 2018 on 07:58 Svara

  Jättefint kalas ? ?
  Tycker också att det är synd att det alltid ska vara kalas på olika dyra ställen nu för tiden ! Blir ju en press för många som säkert inte egentligen har råd med dessa kalas . Tror faktiskt att barnen uppskattar ett sånt fint kalas som ni hade framför nåt ”stökigt ” lekland . Sen är det nog många som gör det för enkelhetens skull , att slippa planera allt och ha alla barn hemma hos sig , då betalar man hellre och slipper det .

  • Evelina 12 november, 2018 on 21:51 Svara

   Ja sant, det är ju en charm i att slippa fixa ibland också ?? men tänker främst som du, det är synd om det ska bli en hets i att det måste kosta, alla har ju faktiskt inte råd att anordna dyra kalas… Viktigaste är ju trots allt att barnen får träffas och ha roligt tillsammans ???

 3. Annika 12 november, 2018 on 19:05 Svara

  Låter som ni ordnade ett härligt kalas! Jag vill bara säga att jag tycker du verkar vara en helt underbar mamma och person. Du skriver så fint om dina barn och det går liksom att känna hur mycket kärlek och omtanke du har för dem. De är lyckliga som har dig till mamma! Tack för att du vill dela med dig av glimtar ur ert liv. Kram till er allihop!

  • Evelina 12 november, 2018 on 21:49 Svara

   Men så fina ord – TACK!!! ??❤️❤️❤️

 4. Josefine 12 november, 2018 on 20:36 Svara

  Verkar vara ett mysigt kalas ? vi lånade en idrottshall i år så vi kunde bjuda hela klassen och några till ? blev också jättelyckat och kostade inte många kr med lite fika och godispåsar ???

  • Evelina 12 november, 2018 on 21:48 Svara

   Åh det är också ett jättebra alternativ! Vi gjorde så förra året och det var också väldigt uppskattat ???

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna