VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

EFFEKTIV ONSDAG!

Hej i onsdagen! Är helt förvirrad med veckodagarna, jag tycker att det känns som torsdag idag? Ska alldeles strax gå och hämta minisarna och känner mig toknöjd med dagen. Jag och min uppsatspartner har färdigställt en av de två examinationerna som är kvar i denna kurs. Är alltid lika skönt att bocka av något på check listan! Det är helt klart ännu ett tips när man studerar på universitet/högskola. Man KAN inte göra allt som ska göras på en gång i en kurs. Det är för mycket att läsa och fixa med. Så att bara ta en sak i taget hjälper otroligt mycket och ofta finns det en tidsplan man kan luta sig mot i studieguiden. Den här examinationen är en uppsatsplan, alltså en planering över vår kommande C-uppsats. Det ska bli riktigt roligt att få börja med den! Kanske ni vill läsa den när den är färdig i januari? Tänk att jag då har nått en kandidatexamen! För mig är det SÅ stort, det var länge jag bara drömde om att samla högskolepoäng, innan jag bestämde mig för att satsa 😉

 

Belönade mig själv med lunchträning! Sprang en runda (nåja, joggade för jag har så tokdålig kondition haha) och avslutade inne i gymmet. Underbart!

 

IMG_9484 IMG_9487IMG_9486

Lite höstigt på vårt matbord. Vi har höstlov vecka 44 men det är väldigt olika i Sverige va? Jag hoppas få till något mysigt med barnen då, men det beror på hur det ser ut den veckan eftersom sista examinationen ska in på fredagen.

 

Tack för alla era kommentarer om boende och drömboende! Har läst alla och tycker tankarna om att anpassa boende efter livssituation låter klokt. Man har ju ändå inte samma behov när man är barnfamilj som när barnen flyttat ut t.ex. Så vi får försöka tänka här och nu men ändå ganska många år framåt. Vi är också otroligt hemmakära som en del av er nämnde och för oss är det viktigt att trivas hemma. Ett mer prisvärt alternativ hade ju helt klart varit att bygga helt nytt i utkanten av stan någonstans, men vi båda prioriterar att bo inne i stan och nära till centrum. Speciellt när vi ändå har stugan 15 minuter från stan hehe. Så kanske ett radhus i stan ändå är ett bra komplement till stugan, eller ja, vice verca. Vi får se vad som händer men med varningar om att räntan ska börja öka snart känner vi att vi nog inväntar det och ser vad som händer. Även om vi kommer tjäna väldigt bra tillsammans när jag är färdig och har fått jobb vill vi ändå inte dra på oss för stora boendekostnader. Jag vill ju som sagt hellre resa mer t.ex 🙂

 

 


Kommentarer


 1. Sigrid 19 oktober, 2018 on 08:00 Svara

  Av nyfikenhet: ungefär vad får en nyexad socionom i ingångslön? Ser detvledigt olika ut i landet och på olika arbetsplatser? Hur är löneutvecklivgen?

  • Evelina 19 oktober, 2018 on 09:18 Svara

   Det är väldigt olika, beroende på vilket yrke man har inom socionomyrket om man säger. Och delar av landet också skulle jag tro! Men av vad jag har fått höra från verkliga livet (från tidigare socionomstudenter och nuvarande socionomer) och utifrån min arbetsplats ligger ingångslönen på alltifrån 25 000 till 35 000. Tjänster inom behandling och kuratorstjänster ligger vad jag förstår det i det lägre spannet, medan myndighetsutövning i regel ligger lite högre (beroende på vilket område man jobbar inom, att arbeta med barn och ungdom t.ex. anses ”tuffare” och där är det därmed en högre ingångslön än vad det är inom försörjningsstöd t.ex.) och blir man enhetschef så är lönen också högre i och med att man då har personalansvar. Så det är vääldigt olika. T.ex. här där jag vill fortsätta arbeta är ingångslönen något lägre än vad det är i en grannkommun där jag hört att man får runt 34 000 för samma typ av tjänst, men å andra sidan erbjuds man här 35 timmars arbetsvecka vid en helttidstjänst (8-16 arbetsdag), vilket jag med barn värdesätter högre. Jag vet flera som bytt kommun pga. högre löner och det har varit svårt att rekrytera socionomer till myndighetsutövning här i alla fall, vilket förmodligen har lett till en bra löneutveckling. Samtidigt är det också ett ganska ”ungt” yrke som liksom inte har hört till något område helt, man platsar inte på hälsohögskolan eftersom det inte är ett vårdyrke i sig men man jobbar ju heller inte enbart mot det samhällsvetenskapliga… Jag kan tänka mig att i takt med att yrket har fått en stabilare professionstillhörighet har det också fått en bättre löneutveckling.

 2. Ina 19 oktober, 2018 on 21:59 Svara

  Hej!
  Var har du köpt de fina pumporna? Eller är de äkta 🙂

  • Evelina 21 oktober, 2018 on 21:48 Svara

   Det är dekorationspumpor, köpta på Willys ☺️?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna