VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

DET HÄR SKA JAG BLI ÄNNU SÄMRE PÅ

Sommaren brukar innehålla planer om vad man ska göra. Den här sommaren har jag istället till stor del fokuserat på saker som jag INTE ska göra – som inte gör mig lyckligare och som egentligen inte bidrar med något annat förutom till en inre stress och press. Till en början var det något jag aktivt tänkte på, men faktiskt så kan jag säga mot slutet av sommaren att jag har blivit sämre på just det jag ville bli sämre på:


Jag har inte varit lika uppkopplad som jag brukar. Iphonen har lämnats kvar ibland men framför allt har jag varit mer närvarande med barnen (kan dock fortfarande minska skärmtid ännu mer såklart). Läst flera pockets istället också, när jag haft ”dötid”, istället för att scrolla på telefonen. Slösurfandet är en riktig tjuv på livet!


Jag har inte fotat allt hela tiden, som jag annars skulle vilja säga att jag gör. Nästan av ren vana? När man bloggat länge blir det som ett tankesätt, att ”tänka” nya inlägg. Fler minnen har lagrats direkt i hjärtat istället. Detta är också träning för att jag ska bli mer närvarande i livet, vara här och nu (klyschigt men väldigt viktigt!).


Jag har inte kroppsnojat på stranden (typ inget i alla fall). Jag har badat och haft kul med mina barn. Det är ju det enda de vill så VARFÖR skulle jag då bry mig om vad andra tycker om min kropp? Mest troligt gör ingen ens det.


Jag har inte orkat följa sociala medier där allt ser perfekt ut. Vad ger det mig egentligen? Inspiration ibland, visst. Men helt ärligt stressar det mest. Så nu tränar jag istället på att tänka att det som syns är långt ifrån verkligheten. Jag borde ju veta, som bloggat i över 11 år? Har faktiskt knappt orkat följa sociala medier för jag känner inte att de ger mig så mycket just nu. En biverkning av allt annat tränade på att vara mer närvarande kanske?

Några klockrena meningar ur min senaste pocket – Mitt inte så perfekta liv, av Sophie Kinsella.


Lovar mig själv redan nu att bli ännu sämre på samtliga punkter nästa sommar! Haha visst blir det rätt att säga så? Jag vill bli sämre på att vara uppkopplad, sämre på att kroppsnoja, sämre på att följa andras människors till synes perfekta liv… Det enda jag vill bli bättre på är att bli mer närvarande och att uppskatta det jag har, är och gör.
Kommentarer


 1. Katarina 6 augusti, 2018 on 08:49 Svara

  Det du skriver är vad jag har gått igenom denna sommaren/våren! Jag har tänkt efter vad tex det jag tittar på på mobilen eg ger mig. Vad får jag ut av att följa konton som bara visar perfekta bilder ur ett perfekt liv? Det är ju inget riktigt liv!
  Jag vill verkligen vara mer närvarande med barnen, bara pinsamt att låta en mobil ta av tid jag kan ge dom (fast jag hela tiden gör det!).
  Leva livet nu! Uppskatta det man har och gör – inte lägga tid och energi på allt negativt!
  Och så läser jag också den boken just nu ?
  Tack för en fin blogg ❤

  • Evelina 6 augusti, 2018 on 19:34 Svara

   Hehe great minds think alike ☺️??

 2. Milla 6 augusti, 2018 on 18:32 Svara

  Helt rätt tankesätt,är själv inne på samma. Sen e denna sommar nåt över det extra

 3. Lisa 7 augusti, 2018 on 21:30 Svara

  Jag har också satt upp mål för att kag ska må bättre. Tycker att du resonerar helt rätt! Inte ska man behöva tänka på hur man ser ut på stranden när barnen är glada och lyckliga ❤️

  http://www.nouw.com/noos

  • Evelina 7 augusti, 2018 on 22:24 Svara

   Vad härligt!! Heja dig ?????

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna