VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

30 GRADER MINIMUM

Veckans jobbpass – check!


Den här veckan ville jag bara jobba en dag eftersom det är Manges sista semestervecka, så vi kan maxa ledigheten in i det sista. Smög hemifrån innan någon annan hade vaknat och var på jobbet halv åtta. Kvart i åtta hade Aston vaknat och Idun sov ännu längre. Fler som blir trötta av värmen haha. På tal om den! Vi har 30 grader inomhus. 31 grader utomhus på framsidan. 38 grader på vår instängda baksida. En AC hade varit härligt den här sommaren minst sagt. På jobbet har jag nästan frusit idag så det var en mindre chock varje gång jag gick utanför jobbets lokaler hehe. Men oavsett hur varmt ni tycker att det är, kan vi inte försöka att inte klaga, och anpassa istället. Jag tycker det är trist med folk som klagar på att det är för kallt och sen klagar på att det är för varmt. Varför klaga på vädret jämt och ständigt? Aldrig bli nöjd med något som verkligen inte går att påverka? Varför inte bara njuta av att vi för en gångs skull har värme som vid medelhavet och bada mer, äta mer glass och hålla sig i skuggan? Dvs anpassa så gott det går! Tänk på alla familjer, ensamstående eller ja alla med liten inkomst som aldrig har råd att resa utomlands. I år får även alla dom njuta av vad det innebär utan att behöva lägga några pengar på det. Jag förstår såklart att värmen är extra tungt för vissa (och det är riktigt synd om bönder som riskerar att tvingas nödslakta sina djur). Tro mig, jag har två små som inte klarar värme lika bra som vuxna. Men vi anpassar oss som sagt och det fungerar bra då. Man måste inte ut och gå mitt på dagen, eller ens leka i lekparken. Hitta en skuggig lekplats i så fall! Eller bada på en skuggig badplats. Men försök att njuta för nästa sommar kanske det bara regnar igen…Jag är ingen morgonmänniska. Sover gärna länge och har svårt att äta frukost utan att få vakna till ordentligt först. Så idag tog jag en banan innan jag hoppade på cykeln och köpte sen en somrig frukost på väg in på jobbet. Hallon är lätt mina favoritbär.
Kommentarer


 1. Emma 26 juli, 2018 on 07:23 Svara

  Så ensamstående har inte råd och åka utomlands?! Hmm jag och min son ska till Rhodos nästa år det är en resa för ca 20 000 och jag är ensamstående .. Bara för man är ensamstående lever man inte alltid på minimum jag tjänar i stort sett lika mycket som min pappa … Så ha med dig det som socionom och ha inga förutfattade meningar om oss ensamstående, som minst en gång per år får gå igenom utredningar hos socialen för vi är tydligen sämre föräldrar än dom som inte är ensamstående men år efter år läggs utredningarna ner för dom har inget och anmärka på….

  • Evelina 26 juli, 2018 on 08:08 Svara

   Jo självklart finns det ensamstående som har råd med det ☺️! Var absolut inte meningen att generalisera alla ensamstående, men överlag har man ju mindre pengar om man är ensamstående men ändå måste ha en större lägenhet, kanske inte kan jobba heltid etc etc… Vad härligt att du har råd att resa med din son om ni vill det ☺️ Alla vill ju inte resa heller men jag syftade helt enkelt på dom som vill men inte kan, hoppas du förstår det.
   Vad tråkigt att du har behövt gå igenom flera utredningar, det är såklart inget som går per automatik bara för att man är ensamstående och är det onödiga anmälningar är det ju inget annat än totalt onödigt, inte minst för er men också rent resursmässigt. Kram ❤️

 2. christel 26 juli, 2018 on 09:47 Svara

  Jag gillar sommaren men bränderna som härjar och vattnet som kan ta slut är obehagligt .
  Familjer som fått fly från sina hem och skogsägare som ser sitt levebröd gå upp i rök kommer inte att glömma denna sommar
  Många har gett upp sin semester för att hjälpa till vid bränderna ” all heder till dessa ”
  Gamla och sjuka i alla åldrar som inte klarar av denna värme
  Viktigt att känna empati med alla dessa människor som på ett eller annat sätt har blivit negativt påverkade av denna värme

  • Evelina 26 juli, 2018 on 10:32 Svara

   Absolut!!! ❤️❤️❤️ DET är anledningar att klaga på värmen, inte för att man är lite för varm och sen klagar för att det är för kallt. Det var mer det jag menade, de som ALLTID ska klaga på vädret och aldrig är nöjda ☺️ bränderna är såklart fruktansvärt! ??

 3. Karin 1 augusti, 2018 on 03:05 Svara

  Jag oroas mer av att det extrema vädret är en del av klimatförändringarna. Vilket nu de främsta forskarna slår fast att det är. PT Fia skrev ett bra inlägg häromdagen. https://blogg.amelia.se/ptfia/2018/07/29/hej-jag-ar-svinirriterad/

  Hur tänker du kring detta? Kring miljöfrågor överlag?

  • Evelina 1 augusti, 2018 on 21:06 Svara

   Utan att låta för naiv – för jag ignorerar självklart inte hotet mot vår miljö eller förnekar klimatförändingar – så tänker jag att denna sommaren ändå är ett resultat av en slump. Varmaste juli på 260 år bara sådär, jag tänker att om det skulle bero på klimatförändringar så skulle värmen vara smygande och framför allt bestående? Detta är varmaste sommaren på länge, fem år sen det var en fin sommar överlag rent vädermässigt och däremellan har vi haft det kallt och regnigt många år till större delen. Precis som det blir ibland var det liknande värmebölja 1994 och 2004 eller något sånt. Alltså inte att det finns ett mönster, utan att det blir så vissa somrar helt enkelt. Har svårt att tro att detta är det nya vad gäller svensk sommar, som jag tänker att det skulle vara om det berodde på klimatförändringar, men jag kanske har helt fel.

   Angående miljöfrågor så känner jag att jag har MYCKET att lära. Men jag försöker att leva klimatsmart. Cyklar och går mkt istället för att ta bilen. Har en miljövänligare bil när jag väl kör. Källsorterar allt i stort sett. Köper svenskt ekologiskt och närproducerat när det går. Kom gärna med tips på hur man kan tänka på miljön i vardagen 🙂

 4. Karin Jansson 2 augusti, 2018 on 13:28 Svara

  Fast om man läser på litegrann om de framtidsscenarion som ett förändrat klimat kan innebära så är det just extremväder- åt båda håll som kommer bli allt vanligare. Och sommaren i år ÄR extrem. Dessutom är det inte bara här, värmerekord slås över hela världen. Jag hatar att vara en partypooper men jag blir på riktigt provocerad när människor vägrar se sambanden utan bara pratar om att ”gud vilken fantastisk sommar vi har”.

  Men med det sagt, jag är inte bättre än någon annan. Försöker göra det vanliga, källsortera, välja undan bilen och minimera resandet med flyg som är en av de största klimatbovarna. Men det känns ibland meningslöst då till exempel ledaren för världens supermakt förnekar att det finns ett samband mellan mänsklig påverkan och klimatförändring.

  Jaja, nu har jag fått skriva av mig lite frustration som inte är riktat mot dig personligen såklart utan situationen som sådan.

  Ha en bra dag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna