VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HEJ DÅ TERMIN FEM

SISTA dagen med måsten för terminen. Jag har deadline på rapporten kl. 23.59 och ett terminsreflektionsseminarium i eftermiddag. Sen är termin fem done! Bara två kvar. Jag kommer aldrig glömma känslan av att hoppa på programmet nygravid, illamående och med lägsta blodtrycket (=yr). Men jag skulle börja, för det var dags helt enkelt. I övrigt passade det in på livet 😉 Och jag har inte ångrat det en dag! Vissa kanske tycker att man ska plugga innan man får barn, jag säger att det är perfekt att plugga med barn! Hade aldrig fått såhär mycket tid med dom om jag hade arbetat och tiden med dom är det jag vet att jag kommer ha uppskattat mest med livet när jag blir gammal.

 

En annan dag när glass var typ livsnödvändigt. Idag blåser det som sjutton och jag som alltid brukar frysa, fryser igen haha. Tänkte cykla till skolan för att få upp värmen och träning på samma gång. Imorgon när det är ledigt för hela familjen håller vi tummarna för en varm sommardag igen 🙂

 

 


Kommentarer


 1. Helena 5 juni, 2018 on 10:39 Svara

  Det beror nog lite på vilken typ av utbildning man läser. Jag har en fil kand i företagsekonomi som var på 3 år, det var en slapp utbildning om man jämför med naprapathögskolan jag läser på nu, skulle aldrig orka med barn samtidigt som denna utbildning, finns knappt tid för mig själv eftersom studierna är så tuffa.

  • Evelina 5 juni, 2018 on 10:53 Svara

   Ja så är det ju såklart! Min utbildning innehåller till och från väldigt mycket självstudier, och då kan man ju lägga upp studierna som man själv känner passar livet i övrigt. Heja dig som läser ännu en utbildning!!

 2. Sara 5 juni, 2018 on 15:19 Svara

  Hej,

  Varför skulle du inte få lika mycket tid med dom om du jobbade? Beror väl på hur mycket man jobbar…Jag jobbar 50 % och båda barnen började på förskola då de var 1,5 år och då är mitt schema lagt så att vi alltid är lediga fredagar. Är jätteglad att jag kan kombinera jobb och mycket tid med barnen.

  • Evelina 5 juni, 2018 on 15:43 Svara

   För att jag kan plugga på kvällar när de sover 😉 Jag prioriterar att jobba effektivt några timmar varje vardag för att kunna lämna senare och hämta tidigare, och om det behövs sitter jag vissa kvällar istället. Alltså på tid när jag inte kan vara med dom eftersom de ändå sover. Vad skönt att du kan jobba 50%, det ger såklart mycket tid med barnen. När jag jobbar kommer jag nog vilja arbeta 80% i alla fall men här innebär heltid 35 timmar inom myndighetsutövning, så att gå ner till 80% innebär en arbetsvecka på bara 28 timmar.

 3. Lisa 5 juni, 2018 on 21:08 Svara

  Håller helt med. När man studerar kan man ju styra sina tider på ett annat sätt än man, oftast, kan när man jobbar – så praktiskt när man har barn 🙂

 4. Annie 6 juni, 2018 on 09:09 Svara

  Grattis till terminsslut! Härlig känsla! Jag tar examen nu och känner helt tvärt emot att jag knappt hunnit se mina stackars barn under de här tre åren 🙁 och då har jag suttit både kvällar och ibland även nätter under perioder det har varit mycket. Tänkte att studier var en bra idé men tror att sjuksköterskeutbildningen kan ha varit det mest krävande jag gjort. Det blir semester att börja jobba ?

 5. Julie 7 juni, 2018 on 10:33 Svara

  Håller också med, plugga när man har små barn är bra, mycket mer tid för dem! Sen tror jag att man automatiskt får mer studiedisciplin då.

  • Evelina 8 juni, 2018 on 10:31 Svara

   Ja det är sant, studiedisciplinen är inte att leka med haha…
   Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna