VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FÖR NÅGON KAN DU VARA VÄRLDEN

Är det något som går som en klocka i det här hemmet så är det dålig sömn när Aston börjar bli förkyld. De andra två har i stort sett aldrig påverkats av förkylningar nattetid, men Aston sover såhåå dåligt så fort han bara börjar bli det minsta förkyld. Som inatt. Han vaknade till när vi skulle gå och lägga oss och sen kom han inte till ro förrän långt senare. Men vad gör det om hundra år? Sommaren är här och livet leker i övrigt! Haha nu tänkte jag skriva ”typiskt att det ska vara natten till en dag när jag går till 17.00″… Det är såklart många som arbetar till 17 och en del ännu längre, insåg direkt att jag är otroligt bortskämd med bra tider.


Jag har tänkt tipsa er om filmklippet nedan men inte kommit till skott. Jag kan inte lägga in filmklipp men klicka på bilden så kommer ni till det. Vi såg den på min praktikplats under ett handledningstillfälle och på en gruppträff och för mig blev det ännu tydligare hur viktigt det är med jourfamiljer och familjehem. Om ni har plats och tid för att finnas där för barn och ungdomar som behöver komma hemifrån – sök upp den person eller avdelning på kommunen som har hand om rekrytering av jourfamiljer och familjehem. Jag vill själv bli uppdragstagare när mina barn är större.


removed


I klippet nedan (du kan även trycka på bilden) tycker jag man får tydlig info om skillnaden mellan familjehem och jourfamilj. Det behövs ALLTID familjer (du kan vara ensamstående också) som kan ta emot barn och ungdomar så funderar du minsta lilla, skicka iväg en förfrågan om att få veta mer. Har du mindre tid men ett lika stort engagemang för att hjälpa till och göra skillnad kan du även bli kontaktfamilj eller kontaktperson.


familjehem jourfamiljKommentarer


 1. Katrin Lindström 18 maj, 2018 on 09:10 Svara

  Jag har jobbat som jourhem i 10 år. I dag skulle jag inte rekommendera någon att bli just det. Först och främst får vi ta hand om otroligt trasiga barn och nästan alla har någon form av diagnos. Många av dem borde egentligen finnas på HVB-hem i stället för hos en helt vanlig familj. Socialsekreterarna är så överstressade att de sällan har tid med det aktuella barnet. Det betyder att vi som jourhem inte får det stöd vi behöver för att kunna hjälpa det utsatta barnet. Barnen kan dessutom bli kvar i jourhemmen i flera år. Vi lever med dessa oftast krävande barn (och dess föräldrar) 24-7. Har man egna barn blir det mycket svårt att få allt att gå ihop. De flesta jourhemskonsulterna vill också att man inte bara tar emot ett barn utan flera trasiga barn eller ungdomar samtidigt. Jag är en av få som arbetat så länge med det här och varje dag ifrågasätter jag valet och om jag orkar ännu en dag till. Det här arbetet är ingen dans på rosor som filmen visar. Många som börjat som jourhem slutar ganska omgående när de inser vad som står på spel. Avtalen är urusla för att inte tala om lönen. För 10 år sedan hade jag kunnat rekommendera detta men det gör jag inte i dag, tyvärr.

  • Evelina 18 maj, 2018 on 09:22 Svara

   Vad tråkigt att höra att du har fått så negativa upplevelser <3
   Jag tror att det har mkt att göra med vilken kommun man är uppdragstagare åt? Det du beskriver är inget som jag ens har sett skymten av under mina tio veckor här i Jönköpings kommun. Snarare tvärtom, när det har uppkommit situationer som du beskriver tas jourfamiljen på största allvar och åtgärder görs för att jourfamiljerna ska orka. Jag har mött alla jourfamiljer i jönköpings kommun och de trivs väldigt bra med sitt arbete som jourfamilj. Kanske du kan kolla kringliggande kommuner och deras avtal + stöd om du ändå känner att du skulle vilja fortsätta bara du bortser från svårigheterna som är just nu? Alternativt att bli familjehem istället? Då får man ju inte samma stressade tillvaro som man inte vet från en dag till en annan hur det kommer att se ut dagen efter,
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna