VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

RENT & NEUTRALT

Inlägget är i samarbete med Neutral


Vi är många som har barn med känslig hy, eller har känslig hy själva. Var femte svensk och vart tredje skolbarn har någon form av allergi. I vår familj har vi en minsting som reagerar på tvättmedel och sköljmedel med parfym (jag är också känslig mot vissa tvättmedel), så att välja parfymfritt är givet. Neutral har en serie allergivänliga produkter som är fria från parfym, färgämnen, och parabener, bara de mest nödvändiga ingredienserna för hälsosam hud. Neutral rekommenderas av Astma- och allergiförbundet (och mig 😉 )!IMG_6743

Tvättmedel, tvättmedel… Man tvättar en HEL del med tre barn i familjen och detta är vår samling av tvätt- och sköljmedel.

 

Jag använder oftast pulvertvättmedel men tycker att flytande tvättmedel passar de allra jobbigaste fläckarna. Då använder jag flytande tvättmedel för att förbehandla svårare fläckar. Sköljmedel använder jag nästan alltid med undantag handdukar, ytterkläder och träningskläder.

 
 
IMG_6784IMG_6752

Min nya favorit för att bli kvitt tvättbergen är de färdigdoserade tvättkapslarna

 
IMG_6765

En tvättkapsel läggs in i trumman, innan smutstvätten. Inget kladd – inget krångel 🙂

 

Fler än jag som tycker det är lite kul att tvätta? Haha jag vet, trots det där tvättberget så är tvättningen ändå lite min grej (tillsammans med dammsugning) och något jag inte känner är jobbigt. Antar att det är känslan av att få det rent? Att hänga tvätt ger mig en känsla av ordning och reda. Bra tvättmedel är såklart ett måste för att processen ska kännas rolig också 🙂

 


Kommentarer


 1. Lisa 7 maj, 2018 on 16:30 Svara

  Alltså sköljmedel – så dåligt för miljön. Snälla sluta använd det.

 2. Milla 7 maj, 2018 on 21:13 Svara

  Älskar själv kapslar

 3. Milla 7 maj, 2018 on 21:13 Svara

  Kapslar funkar bäst här

 4. Maria 8 maj, 2018 on 06:58 Svara

  Nej! Varför sköljmedel?

 5. Ewe 8 maj, 2018 on 07:47 Svara

  Jag har aldrig fattat varför man använder sköljmedel, förutom till kläder som blir jättestatiska annars.

  • Felicia 8 maj, 2018 on 18:50 Svara

   Våra kläder blir aldrig statiska, använder aldrig sköljmedel?! Men har i och för sig nästan bara kläder av bomull, kanske är det?

   • Ewe 9 maj, 2018 on 10:25 Svara

    Nej det är väldigt få av våra kläder som blir statiska och de som blir det är i syntet. Lite tråkigt med klänningar som ska sitta löst men istället slickar sig mot kroppen 😉 Får sluta köpa såna helt enkelt!

    • Evelina 9 maj, 2018 on 10:33 Svara

     Ja det är kanske det jag ska göra också… Strävar efter att köpa bomull men kanske ska ha målet att BARA köpa det 🙂

 6. Marlene 8 maj, 2018 on 09:04 Svara

  Jag älskar lukten på kläder när man använder sköljmedel, men har samtidigt lite svårt för det då jag verkligen vill tänka miljön. Just nu använder jag Lillys Eco Clean som luktar gott och är växtbaserat. Känns iallafall bättre än Softlan ?

  • Evelina 8 maj, 2018 on 09:24 Svara

   Ja jag håller med dig, men tänker att Neutral är ett av de bättre sköljmedlen? Ska spana in ditt tips också!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna