VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

HUR VARMT (ELLER KALLT) HAR NI?

Haha när man börjar tänka halleluja vi är äntligen friska allihop! Så knackar nästa förkylning på dörren… Jag vet ju att jag har skrivit om oro för mögel här hemma men Mange säger att det inte kan vara så eftersom vi inte har det fuktigt? Är ju så jobbigt att dra igång ett stort projekt att kolla igenom huset igen, vi har redan gjort det samma sommar vi flyttade in men då hittades inget. Samtidigt har vår BVC-sköterska sagt att det inte är ovanligt att man är förkyld i princip heela tiden när man har små som börjar på förskola. Jag antar att jag har klent immunförsvar som drabbas ungefär varje gång för Mange klarar sig oftast undan.
 
Sen vet jag även att om man har ett virus i kroppen kan det bryta ut om man blir nerkyld. Vi har haft det ganska kallt hemma, jag fryser ju typ jämt. Så jag sa att vi måste faktiskt öka fjärrvärmen för att se om det kanske gör att jag inte blir förkyld lika ofta. I sovrummet har jag gärna svalt, men 20 grader i vardagsrum och sällskapsytor (19 nånting till och med på morgonen eller om ingen varit hemma) är alldeles för kallt för mig… Nu testar vi med 21 grader i alla fall så får vi se om det blir någon skillnad, på mig. Vi tycker alltså lite olika där men då bör nämnas att min man är otroligt varm av sig och typ aldrig fryser, medan jag alltså är tvärtom. Men visst är det jobbigare att frysa än att vara varm?? 😉
 
 
IMG_5213

På tal om sovrum så har jag piffat till sängen med ett nytt överkast från Ellos (på rea nu)

 
 
 
IMG_5219

Och nya sängkläder (från Hemtex) har det också blivit. Tanken var att de ska till sovrummet i stugan, för de kommer passa bra till de mörkgrå väggarna… Men orka vänta ett halvår på att använda dom liksom haha.

 

Nu ska jag skicka in B-uppsatsen här.

 

Fredagskram till DIG!

 


Kommentarer


 1. Sandra 19 januari, 2018 on 13:08 Svara

  Vi har 22-23 grader nu vintertid ? Jag fryser annars och min man får helt enkelt gå i t-shirt!

  • Evelina 19 januari, 2018 on 14:22 Svara

   Här går jag i full vintermundering och han utan tröja ?

 2. Ewe 19 januari, 2018 on 13:21 Svara

  Jag brukar säga att vi bara är förkylda en gång varje vinter, det börjar i oktober och går över i april 😉 Var lite bättre när de äldsta barnen kommit ifrån småbarnsavdelningarna på förskolan men nu i höst när minsta började fsk var det kört igen. Tror aldrig jag har hostat så mycket… Men håll ut, det blir bättre när barnen blir större!

  • Evelina 19 januari, 2018 on 14:21 Svara

   Haha! Passande ordspråk” för småbarnsföräldrar ???
   Håller tummarna för det! ❤️

 3. Anna 19 januari, 2018 on 14:13 Svara

  Vi har alltid runt 22 grader hemma, ibland mer. Jag avskyr att behöva frysa hemma, för mig är det där man ska slappna av och känna att det är mysigt. Som tur är håller min sambo med (även om han är varm av sig), han älskar att kunna ha t-shirt hemma på vintern och jag älskar att slippa tjocka koftor och tofflor. I sovrummet har vi något svalare men övriga rum är det varmt och skönt, ser ingen mening i att snåla 2-3 grader för några kronor 🙂

  • Evelina 19 januari, 2018 on 14:20 Svara

   Haha här har jag en man som inte kan ha kläder på sig om det blir 22 grader typ ?? aldrig träffat någon som är SÅ varm av sig!
   Så det är en svår balansgång eftersom vi är varandras motpoler och båda vill ju ha det behagligt hemma… ?

   • Therese 19 januari, 2018 on 16:41 Svara

    Låter som hos oss ? ”hur kan du frysa nu?! Det är 22 grader!” ”Hur kan du tycka detta är sååååååå varmt med 22 grader” ?sambon undrar alltid också hur f*n jag kan ha filt när vi sitter i soffan men det ska bara vara så ?dottern snart 5 är likadan oavsett sommar eller vinter ☺️

 4. Marie 19 januari, 2018 on 17:50 Svara

  Åter sedan några år tillbaka d-vitamin från september till sen vår. Är nästan aldrig sjuk längre. Våra barn äter också och de är också friskare. Kompletterar med en tablett goda magbakterier vid magsjukeperioder.

 5. Marie 19 januari, 2018 on 18:52 Svara

  Jag fryser alltid i Sverige, oavsett temperatur inne ?Ni bor vi i södra Frankrike och fryser aldrig även om det är samma temperatur inne. Jag tror det är mörkret som gör hela mig kall, in i hjärtat liksom ? Kan meddela att det var 15 grader och blå himmel här idag. ?

  Testa att köpa MorEpa mini till barnen. Det ger dem omega-3 och stärker immunförsvaret. Men jag säger som någon skrev, det är förkylt typ alltid när barnen är små. Men det blir bättre (våra är nu 10 och 11 år).

 6. Emelie 19 januari, 2018 on 20:34 Svara

  Vi har typ 25 grader… HAHA. Min man tycker att det är HEMSKT och DYRT men han stod inte ut med att jag låg under duntäcket JÄMT och typ sexvägrade för jag ville inte kliva ur fleecetröjan, SÅ han gick med på värmen i bott! Haha, min blodcirkulation är verkligen skit… Eldar i brasan ständigt ovanpå detta!

  • Evelina 22 januari, 2018 on 12:56 Svara

   Hahaha alltså bästa kommentaren på länge!! Kanske också ska börja sexstrejka….

 7. Annika 20 januari, 2018 on 04:07 Svara

  Vi har ca 23-26 grader inne. Hatar att frysa! 🙂

 8. Madeleine 20 januari, 2018 on 16:52 Svara

  Det ÄR skitjobbigt att frysa! Jag fryser också jämt. Både hemma och på jobbet. Mina två barn och min man skriker på riktigt när jag tar på dem med mina iskalla händer!

  • Evelina 22 januari, 2018 on 12:55 Svara

   Jamen eller hur! Haha jag brukar smyga in min hand i någon annans och hoppas på att de inte klagar utan istället kan värma upp mig lite 😉

 9. Hanna 21 januari, 2018 on 06:33 Svara

  Jag har det också kallt hemma. På morgonen har vi bara 18,5 grader i köket. Men vi har vattenburen elvärme (får snart annan värme installerat) och det blir jättestor skillnad ekonomiskt att dra upp värmen till 20 grader. Jag har löst det så att jag byltar på mig ordentligt….

 10. Göta 21 januari, 2018 on 08:14 Svara

  Vi har 19 grader hemma och jag ser nu att det verkar vara väldigt kallt jämfört med hur andra har det. Min man och ena son är väldigt varma av sig och mina två andra barn är aktiva så de fryser inte. Jag tycker om att ha raggsockar och tjock tröja på vintern.

  I sovrummet har vi 17 grader 😀

 11. M 21 januari, 2018 on 08:36 Svara

  Här i norrland har vi haft runt -23c – 30c grader den senaste veckan :O De små kan vara förkylda ofta när de börjar på förskolan. Har 3 barn så har erfarenhet 😉 Tyvärr också erfarenhet av mögel.. Vi upptäckte när vi renoverade köket förra året att avloppsröret var av så allt vatten från köket hade gått rakt ut i grunden de senaste 10 åren?!! Det var rejält med mögel. Vi köpte huset (besiktat av anticimex) för 7 år sedan och de upptäckte inget.. de luktade inte heller men de senaste 2 åren var vi konstant snuviga

  • Evelina 22 januari, 2018 on 12:54 Svara

   Usch då! Vi kan tydligen inte ha mögel i grunden så frågan är väl isf var det skulle finnas… Men kanske inte luktar alltid som sagt, eller syns på vattenläckage eller liknande?

 12. Anna 21 januari, 2018 on 08:49 Svara

  Nu på vintern har vi på morgonen ca 17-18 grader på övervåningen och ca 14-15 grader på nedervåningen då bara luftvärmepumparna är igång. Vi eldar dock i vedspis, kakelugn och öppen spis morgon och kväll så då stiger graderna rejält på nedervåningen men det gäller att klä på sig mycket när man kliver upp! Vi bor i ett gammalt hus i Norrland och här kan det blir ned mot minus 30 grader. Min man och våra tre barn fryser aldrig och vi är i stort sett aldrig sjuka. Vi brukar skoja om att det är så kallt här att alla bakterier dör 😉 Jag är rätt frusen av mig så jag längtar till sommaren då vi ska börja med renovering av vårt fina hus, så nästa vinter blir det varmare inomhus 🙂

  • Evelina 22 januari, 2018 on 12:51 Svara

   Alltså jag fryser bara av att läsa det här haha! Vi har väldigt mkt användning av vår öppna spis också, den är underbar 🙂
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna