VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

KARATE KID I MIN SÄNG

Vilken natt vi har haft! Aston är hyperkänslig för om han bara är lite förkyld, då sover han som en kratta. Som nu. Han kom in till oss inte långt efter vi gick och la oss och sen har han legat och sparkat sig uppåt i sängen och när sänggaveln har tagit emot fortsätter han sparka så att han ligger på tvären med fötterna på mitt huvud. För att fortsätta att sparka… Vet inte hur många gånger jag har dragit ner honom han bara fortsätter haha. Mange gav upp tidigt och gick och la sig i soffan. Förståeligt eftersom han börjar jobba så tidigt och dessutom ska köra bil långt (han åker hemifrån vid 06). Jag har bara hemmakontor idag, det passar ju riktigt bra 🙂

 

img_5208.jpg

Känner mig ändå rätt pigg idag, fredagskänslan är den bästa! Fick en fråga om vår väntande renovering:

 

Varför renoverar ni inte radhuset nu?

 

När vi köpte vårt radhus var tanken inte alls att vi skulle köpa det. Vi hade tänkt oss ett radhus längre ut från stan i ett par år eftersom det är lägre priser, jag var student och föräldraledig i ett par år framåt. Men så gick vi på visningen för detta radhus (som vi nu bor i), mest för att kolla om vi skulle vilja bo i området några år framåt, när jag kommer vara färdigutbildad och ha en bättre inkomst. 20 minuter på sin höjd tror jag vi gav visningen, vi skulle ju bara titta… Men på kvällen började Mange spåna kring om vi verkligen skulle köpa ett radhus längre ut, som vi ändå skulle renovera för att sen när det var färdigt sälja det och flytta hit där vi vill bo långsiktigt. Om det ens skulle komma ut ett radhus här i området just då och i rätt väderstreck och så vidare. Det är ju dessutom jobbigt att flytta, och det är jobbigt att renovera, speciellt om man ska bo i det och inte göra det för sig själv om man ändå bara tänker sälja igen. Varför inte köpa detta radhus och sen bo i det som det är (i stort sett) fram tills jag blir färdig med skolan? Visst att vi kanske inte kommer ha lika mycket pengar över som om vi skulle bo utanför stan, men då skulle vi i alla fall ha läget och potentialen!

 

Detta var 2 dagar innan Idun föddes, som vi var på visningen haha… Ja ni minns kanske, jag klockade värkar medan Mange var med i budgivningen och vi skrev på papper samma dag som hon föddes. I alla fall så är det alltså en bättre ekonomi vi väntar på. Vi valde att få komma till radhusområdet vi ville vara i men visste att renovering är några år bort. Det är ju en stor renovering vi ska göra, med en utbyggnad i samma veva och det runt 1 miljon i pengar vi pratar om då ALLT ska bytas – avlopp, radiatorer, tak, golv (eftersom alla golv måste rivas ut när avlopp och radiatorer ska bytas), två badrum, ett kök… Vi skulle inte få låna upp det nu när jag är student. Hade vi inte haft stugan skulle läget varit annorlunda, men å andra sidan tänker vi ju att stugan ska vara färdig så att vi kan bo där under några månader när renoveringskaoset kommer vara som värst här hemma, så de kompletterar varandra bra ändå.

 

KRAM!

 

 


Kommentarer


 1. Fyrbarnsmamma 17 november, 2017 on 17:44 Svara

  Skönt att slippa renoveringar hemma medan barnen är små!

  Här lyckades vi inte få ta lån medan jag var student. Alla banker krävde två fasta tjänster för att kunna tänka sig att låna ut till oss. Nu har vi äntligen vårt hus! Vi gick också på läge av huset. Huset behöver renoveras (40-tals hus), men vi tänker att vi hellre sparar ihop till renoveringarna än försöker utöka lånet (kunde vi spara till handpenning medan vi var studenter kan vi nog spara till renoveringar). Det är ju också en fördel med att vänta.

  • Evelina 19 november, 2017 on 13:03 Svara

   De är jättehårda med det här också, ännu mer nu än för nåt år sen… Som tur är gick vår bankman på min årsinkomst året innan, dvs då hade jag 8 månaders lön innan jag blev student och hade därmed en helt okej årslön. NU hade det som sagt inte gått, vi har vänner som inte fått räkna med studenten i familjen, hen räknas snarare som en belastning för familjen.
   Kram

 2. Joanna 17 november, 2017 on 18:58 Svara

  Låter som en bra plan! Ett hus är ett livsprojekt! Ni gör helt rätt tycker jag i att ta det pö om pö. Jag tänker att det kommer en tid för det med. Dessutom har ni ju gjort massor på stugan nu. Och när ni sedan renoverar har barnen hunnit bli större. 🙂

  • Evelina 19 november, 2017 on 13:03 Svara

   Sant! Allt sånt blir verkligen lättare med större barn 😉

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna