VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SLIPP SJÄLVRISKEN PÅ DITT FRITIDSHUS MED LÄNSFÖRSÄKRINGAR

Inlägget är i samarbete med Länsförsäkringar

 

Ett fritidshus är för många lite av ett paradis – ett sätt att komma ifrån vardagsstressen och istället andas frisk luft och lyssna på tystnaden. Så känner jag när vi åker ut till stugan, stadsmullret byts ut mot fågelkvitter och någon enstaka gräsklippare på sin höjd. För många är fritidshuset kanske till största del en sommarbostad och när hösten kommer är det dags att stänga igen huset tills värmen kommer tillbaka. Då finns det vissa saker som Länsförsäkringar tipsat mig om för att undvika skador under vinterhalvåret när man kanske inte är där.

Några av Länsförsäkringars smarta tips för att undvika skador är

Tappa ur vattnet i varmvattenberedare, pumpar och annan utrustning

Öppna alla kranar och spola toaletten så att vattencisternen blir tom

Häll frostskyddsvätska i vattenlåsen i golvbrunn, tvättställ, wc och diskho

Stäng av huvudkranen

Tappa ur vattnet ur ledningarna så att de blir helt tomma

Titta till fritidshuset under vintern – goda grannar är som alltid en tillgång

Här kan du även titta på en film med bra tips.

 

 

Vår stuga kommer att vara ett året-runt-boende med start nästa höst förhoppningsvis. Som ni vet är detta Manges hobby och han har ägt stugan sen innan vi träffades och då, nästa år, kommer ingenting av den gamla stugan finnas kvar. Tanken är att stugan kommer att byggas ut ännu lite till vid ett senare tillfälle (med två sovrum och en toalett), men det är många år bort när även radhuset är utbyggt. Då kommer även taket att ändra form för att huset ska bli högre och detta förbereder Mange för redan nu, om någon med ett tränat snickaröga kan se något konstigt på bilden ;).

 

Bilden är för övrigt från i helgen, alltså det senaste som hänt. Vilken vacker utsikt vi kommer ha från vardagsrum och kök! Ja även från sovrummet på andra kortsidan är mot sjön. De två sidorna av huset är mot sjön, badrummet kommer vara på baksidan och hålet ni ser i väggen som är på vägg upp är köksfönstret, som är mot parkeringen.

Advertisement


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna