VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

FRÅN PINCHOS TILL AKUTEN

Det blev en händelserik fredag! Vi började med en roadtripp till vänner, det var jättemysigt. När vi kom hem var det bara en kort stund innan jag skulle vara inne på stan för att träffa Petra. Vi hade bestämt sedan länge att fira att vi nu är halvvägs i vår utbildning (det känns stort!!)! Middag på Pinchos och bio (Bad moms 2) efteråt.

 

När vi satt och åt började jag få ont i foten. Det blev snabbt värre och värre och till sist kunde jag liksom inte sitta still för det bultade så hårt i foten, jag visste inte var jag skulle ta vägen. Kunde inte röra på foten, började bli yr – och svimmade! Kände det på mig så jag lutade mig framåt mot bordet innan jag försvann en stund och som tur är var Petra uppmärksam och höll uppe mig (hon visste att jag hade ont för det hade jag sagt). När jag piggnat till kollade vi på foten och den var ordentligt svullen och jättevarm rung ”knölarna”, det var svullet som en tennisboll där. Ringde runt lite och Mange tyckte att jag skulle åka direkt till akuten eftersom det kunde vara en propp… Manges bror och flickvän var världens bästa och hämtade upp mig, skjutsade mig till akuten, hämtade Mange och skjutsade honom dit och sen var dom i huset med barnen hela kvällen. Mange hade druckit öl så han kunde inte hämta mig haha… Petra erbjög sig att köra och följa med också men Mange ville ju följa med (han blev nog jätteorolig) och det var tur att Petra fick åka hem istället för sen väntade 5 timmar på akuten med diverse undersökningar, provtagningar och samtal med läkare.

 

 

 

 

Lagom sliten i väntrummet innan jag fick komma in och innan Mange joinade.

 

Eftersom de misstänkte propp fick jag göra ultraljud på hela benet från ljumsken och ner i foten men det syntes inget som tydde på det. Däremot syntes det vätska runt leden i vristen som den läkaren inte kunde förklara. Efter EKG (eftersom jag svimmade) och blodprover blev slutsatsen att det KAN ha varit debut för något reumatiskt och om det händer något igen eller jag börjar få ont i leder ska jag ta kontakt med vårdcentral för att starta en utredning. Svimmade gjorde jag nog helt enkelt för att det gjorde så ont. Det var en vidrig smärta. Smärtan försvann på några timmar och svullnaden minskade också succesivt. Idag är det bara en av knölarna som inte syns och jag haltar lite pga tryck i foten. Tacksam för att det inte gör så ont längre och framför allt tacksam för att det inte var någon propp.

 

Som jag skrev på instagram – rätt härlig dejt med min man i alla fall haha! Massa timmar för oss själva utan TV eller barn som stör. Längesen vi pratade så mycket ;).

 


Kommentarer


 1. Elin 4 november, 2017 on 12:38 Svara

  Men gud va obehagligt! ? Skönt att det känns bättre och jag håller alla mina tummar att du inte kommer känna av det nått mer nu. Det är så jobbigt när läkarna inte alltid vet helt vad saker beror på tycker jag, men då är jag lite småhypokondrisk med ? Skönt att det inte var en propp i alla fall! ❤️
  Apropå bio och film, har du sett första Bad mom? Är den bra?
  Kram kram!

  • Evelina 5 november, 2017 on 12:02 Svara

   Hahaha det är jag med! Tänker ju allt möjligt nu när de inte hade tydliga besked 😉
   Nej jag har faktiskt inte sett den! Men måste ju göra, en film i min smak!
   Kram

 2. Cecilia 4 november, 2017 on 14:19 Svara

  Men fy vad otäckt med sådan smärta som kommer helt utan anledning, att det inte hänt något så som ex en stukning. Skönt att det gått över nästan helt och håller tummarna för att det inte händer igen!

  • Evelina 5 november, 2017 on 12:01 Svara

   Ja mycket märkligt…. Kram och tack!

 3. Inne hos Ina 4 november, 2017 on 15:12 Svara

  Usch så otäckt. Hoppas att du slipper vara med om det igen!
  Kram

  • Evelina 5 november, 2017 on 12:01 Svara

   Ja fy… Kram!

 4. Camilla 4 november, 2017 on 16:22 Svara

  Vad märkliga saker man kan råka ut för. Hoppas du mår bra nu! Kram

 5. AngelicsVärld 4 november, 2017 on 17:56 Svara

  Men USCH så hemskt – skönt att det gick bra och hoppas att det onda håller sig borta nu!!

  • Evelina 5 november, 2017 on 12:00 Svara

   Tack snälla! Kramar

 6. Marie 4 november, 2017 on 20:55 Svara

  Usch så obehagligt! Krya kramar

  • Evelina 5 november, 2017 on 12:00 Svara

   Tack! Kram <3

 7. Hanna 4 november, 2017 on 21:44 Svara

  Usch så obehagligt. Skönt att smärtan lättade.

  • Evelina 5 november, 2017 on 12:00 Svara

   Ja verkligen!

 8. Helena 4 november, 2017 on 22:46 Svara

  Kan det ha med din onda höft att göra? En fot kan ju bli felbelastad om man inte kan gå normalt pga av värk i höfter.

  • Evelina 5 november, 2017 on 11:59 Svara

   Ja kanske? Men att det skulle leda till att ledvätska läcker ut i foten känns ju märkligt, inte bara vanlig felbelastning liksom.

 9. Agneta 5 november, 2017 on 13:01 Svara

  Åh! Krya på dig och hoppas det blir bra snabbt!

  • Evelina 6 november, 2017 on 19:30 Svara

   ❤️

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna