VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MAMMAMATCHA

Höstlov! Jag har turen att redan ha jobbat på med skolarbete så idag är jag ledig med alla tre barnen. Elion är här lite extra den här veckan eftersom han har just höstlov och jag har möjlighet att vara lite ledig. Förhoppningsvis kan jag vara ledig även på fredag! På torsdag är det dags för begravning för Manges morfar.


Som ni vet älskar jag när det är ordning och reda och läget är under kontroll. Därför känns det bra idag när tvättkorgen är tom, golvet dammsuget, inga måsten som ligger och drar sig, och jag har jobbat på i förväg för att kunna ha det lugnare den här veckan. Sen tycker jag det är skönt att bocka av to do’s i allmänhet så att vi har fått tillskott i huset av en luftavfuktare (TACK för tips du som tipsade!) är båda tummarna upp. Det känns redan som att luften är bättre när det är dags att hänga tvätt. Torktumlare är några steg bort eftersom vi i dagsläget inte har plats i badrummet på tvättmaskinen eftersom vi har skötbordet där. Så vi får se om skötbordet försvinner före det är dags att renovera och bygga ut eller om det kommer före. En dag ska det få plats en torktumlare. Eller så kanske de kombinerade tvättmaskin/torktumlare ÄR bra? Jag är lite skeptisk till att kombinera funktioner sådär, känns som att det bara blir svårare om det går sönder eller krånglar. Livet känns också allmänt lättare av att ha strypt minisarnas fria tillgång på kritor och pennor haha. Sen Aston också började rita kan man säga att vi har fått konst på både bord och väggar men det är alltså först nu vi tar undan pennor efter varje gång de ritat. Idun har ju liksom satt ribban rätt högt, hon skulle aldrig komma på tanken att måla utanför pappret. Knappt ens utanför strecken i målarböckerna haha.Jag och Idun har köpt matchande tröjor, de finns på Lager 157. Storliten.


Är det någon kunnig i klädvärlden som kan förklara en sak för mig. Iduns tröja är 100% bomull, precis som jag upplever att typ alla plagg på herravdelningen alltid är. Men damtröjan är endast 50% bomull – hur kommer det sig? Jag efterlyser fler tröjor med enbart bomull i men tycker det är så svårt att hitta.Kommentarer


 1. Pernilla 30 oktober, 2017 on 09:34 Svara

  Jag undrar också varför det är så! Skriv gärna om du får nåt bra svar ?

 2. Marie 30 oktober, 2017 on 11:47 Svara

  En gissning är att det är billigare och att tillverkarna tänker att dam har flera tröjor att byta mellan och köper mer nytt. Typ slits inte lite fort. Så då ser de sin väg att producera billigt.

  Men jag håller med, gillar inte när det är blandat, blir lätt obehagligt att ha på sig tycker jag..

  • Evelina 30 oktober, 2017 on 12:02 Svara

   Tror också det kan vara något sånt…. eller rentav att det SKA slitas/bli nopprigt för då köper vi nytt… ??

   • Marie 30 oktober, 2017 on 13:27 Svara

    Ja så är det kanske tom ? Finns det någon som tycker tex polyester är ok att ha på sig? Statiskt och svettigt tycker jag.. nej tack liksom ?

 3. Marie 30 oktober, 2017 on 11:47 Svara

  Lika fort (ska det stå;)

 4. Sandra 30 oktober, 2017 on 13:13 Svara

  När vi köpte ny tvättmaskin funderade jag också på tvättmaskin och torktumlare i samma. Men det känns inte så smidigt, nu kör jag tvätt nr2 medan första är i tumlaren. De maskiner jag kollade på skulle ta lång tid för tvätt och tumling så jag kör på tvättmaskin och tumlare för sig. Vi har gott om plats eftersom tvättstugan är i källaren.
  Men har man platsbrist hade jag kört på tumlare och tvättmaskin i samma. Skönt slippa hänga upp tvätt.

 5. Petra 30 oktober, 2017 on 14:57 Svara

  Köp en kondenstumlare!!
  De behöver inte stå i ett badrum/tvättstuga utan kan användas var helst det finns ett el-uttag.
  Vi har en i köket. Funkar prima!

 6. AnsoAnna 30 oktober, 2017 on 22:16 Svara

  Den där tröjan köpte Nicole igår :).

  • Evelina 31 oktober, 2017 on 20:14 Svara

   Bra smak 😉

 7. Hanna 31 oktober, 2017 on 13:20 Svara

  Jag har ingen aning om varför det är så där med kläderna. Konstigt är det iallafall när det är samma företag.

  • Evelina 31 oktober, 2017 on 20:13 Svara

   Eller hur!?

 8. JUNITJEJ 31 oktober, 2017 on 18:55 Svara

  Så fina tröjor!

 9. Johanna 31 oktober, 2017 on 19:58 Svara

  Jag hade kombinerad tvättmaskin och torktumlare när jag bodde i England. Jag säger bara; NEJ NEJ NEJ angående det. Haha. Jag upplevde det som att kläderna inte blev riktigt rena och det tog jättelång tid att torktumla kläderna, och de blev ändå inte torra. En av de sakerna som jag längtade efter att få göra när jag kom hem till Sverige igen vat att få tvätta i en riktig tvättmaskin och att få använda en riktig tumlare, haha. Kram

  • Evelina 31 oktober, 2017 on 20:13 Svara

   Haha tack för input! Känns ju inte som att jag blev mer sugen efter att att ha läst din kommentar hehe…
   Kram!

 10. Elin 31 oktober, 2017 on 22:30 Svara

  Vi har kombinerad tvättmaskin/torktumlare i vår lägenhet. Tänkte först när vi flyttade in att det var ju jättebra, för platsbristen om inte annat. Men det krävs ju att man lägger upp en plan för vilken ordning man ska tvätta eller vad man säger. Eftersom om man vill torka tvätt i den efter man kört kan man typ glömma att tvätta något mer den dagen. Man får tvätta allt som får plats att hängas först, sen torktumla minst 4 timmar eller så… Det går ju inte snabbt om man säger så. Tror inte det funkar lika dant som en ‘vanlig’ torktumlare heller.. I lägenheten vi bodde innan som vi hyrde hade man ju gemensam tvättstuga, och den som var där ‘blåste’ mer eller vad man ska säga, och hade luddfilter osv.. Det har inte denna på samma sätt.. Jag har skitdålig koll på sånahär grejer men ja, OM jag skulle ha en sån kombinerad när vi flyttar till hus skulle det vara om man redan hade en tvättmaskin och en torktumlare och köpte en till ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna