VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SOLIG TORSDAG!

Vink vinkt till farmor på MMS 🙂 Syskonmatcha – fortfarande lika kul! Jackorna är ni många som frågar och kommenterar, de finns hos Jollyroom. Åkpåsarna finns också hos Jollyroom (fast ser bara annan färg) och är perfekta mellan årstiderna höst/vinter och vinter/vår. Mössorna är från H&M förra året men tror jag såg att de finns i år igen.


Morgonens fråga är hur troligt det är att man kan ha problem med höften när man är 31 år? Jag har känt av min vänstra höft till och från den senaste tiden men idag var varje steg en pina till och från förskolan bara. Som att det gör ont varje ”rullning” när höftkulan rullar i höftskålen eller vad det nu kan tänkas heta. Jag hade tänkt en långpromenad till högskolan i eftermiddag men kanske får cykla istället. Minisarna får ännu en kortdag på förskolan (jag hämtade dom 13 igår) eftersom farmor ska hämta dom. Ikväll ska Elion och Mange på hockey. Och imorgon väntar en redovisning jag ser fram emot att få ur världen så den ska jag förbereda mig för idag.


Igår rymde jag nattning av alla barn och åkte på bio med Petra istället! Vi såg förhandsvisningen av All inclusive, en ny film med Susanne Reuter. Smårolig och fin film om att kärlek finns i alla åldrar. Hoppas att jag är lika pigg och fräsch när jag är 60! Manges mamma fyllar 60 nästa år men hon är så trött i kroppen efter cancer och annan skit att hon blir jättetrött efter bara några timmar med de små. Det gör ont i mig för jag vet att hon VILL mer än vad hon orkar.Kommentarer


 1. Helena 26 oktober, 2017 on 09:56 Svara

  Hej!

  Du kan ha en inklämning eller en irriterad muskelsena. Testa att kontakta en naprapat så ska du se att du kommer till rätta med problemet 🙂

  Häslningar en naprapatstudent

  • Evelina 26 oktober, 2017 on 10:06 Svara

   Aha! Tack för tips 🙂

 2. Linda 26 oktober, 2017 on 11:47 Svara

  Tyvärr så kan man ha problem med höften redan som 25 åring. Been there, done that. Kolla upp det så det inte är nått allvarligt eller blir värre. Lycka till!

  • Evelina 26 oktober, 2017 on 11:50 Svara

   OJ! Tyvärr har jag nog dåliga höftgener för både farmor och mormor har opererat och ganska tidigt… Tack snälla!

 3. Felicia 26 oktober, 2017 on 14:13 Svara

  Hej!
  Om du har ont i själva höftleden sitter den smärtan oftast i ljumsken eller neråt knät (konstigt, jag vet, men det är precis som att hjärtinfarkt känns i vä arm). Så om det gör ont på utsidan benet är det mest troligt som naprapatstudenten ovan säger, en muskel/ ett muskelfäste som är irriterat.

  Mvh sjukgymnasten (som följt dig sedan du gifte dig första gången..) 🙂

  • Evelina 26 oktober, 2017 on 19:55 Svara

   Jahaa där ser man! Tusen tack för experthjälp såhär online, lovar självklart att söka hjälp om problemet kvarstår.
   Kram och KUL att du hängt med så länge 🙂

 4. Marie 26 oktober, 2017 on 17:11 Svara

  För mycket sittande och för lite styrketräning kanske ? Jag också problem med höften och nu är det styrketräning som gäller alla dagar i veckan.

  Viktigt att ta hand om kroppen så att den orkar leva länge. Därför är det ju så vikigt med bra mat!!! Vi är vad vi äter! Allt skräp (socker framför allt) får ju effekter flera år framåt, men det är det få som tänker på. Därför är jag extremt restriktiv med socker, mjöl och annat skräp till våra barn. Man kan tycka det låter präktigt, men all forskning tyder ju på att många ålderssjukdomar (demens, alzheimers, depression, leverskador etc.) beror mycket på kosten. När våra barn är stora att ta ansvar själva för sin kost, hoppas jag att vi gett dem en bra grund och att några goda vanor sitter i. ?

  • Evelina 26 oktober, 2017 on 19:54 Svara

   SÅ kan det faktiskt vara också! Har suttit mkt med skolarbete nu och skippat gymmet i några veckor. Så borde helt klart ta mig tiden till att stärka upp kroppen. Vet ju att det brukar hjälpa mot typ allt.
   Visst är det viktigt att tänka på kosten! Vi försöker undvika socker och tillsatt socker och jag undviker även bröd och pasta… Sen skulle jag aldrig vilja ta bort helggodis och sådär, men alla gör ju som de själva vill.
   Kram!

 5. Agneta 26 oktober, 2017 on 17:44 Svara

  Hade ont i höften för fem år sedan. Blev värre och värre. Visade sig vara ett diskbråck i ländryggen. Hade haft ont länge, smärtan eskalerade bara. Slutade med akut operation när jag knappt kunde gå. Den smärtan alltså, föder hellre tio barn liksom… som trolleri efter operation, all smärta borta.
  Menar inte att du har samma men så var det för mig.
  Råder att gå till en vettig sjukgymnast!

  • Evelina 26 oktober, 2017 on 19:52 Svara

   Oj! Det kan verkligen vara precis vad som helst verkar det som… Så bra du fick hjälp till sist även om det behövde så långt som op!
   Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna