VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

NEJ BETYDER NEJ PUNKT

Regnig söndag. Typiskt att det var igår jag behövde återhämtning, men vi har i alla fall fått en riktigt mysig innehelg med minisarna. Idag var vi ute en kort runda för att jag ville prova en fodrad regnkappa på Lager 157 som var på kampanj. Den var ju såå fin i rosa så jag köpte den.

 

Jag är så glad för att #metoo får den uppmärksamhet det gör. Det är nog nu, det måste ändras och jag hoppas att våra barn får växa upp och få sina nej respekterade.

 

Jag har varit rätt ”skonad”, det har varit några händer på rumpan på dansgolvet, visslingar på stan och lite så. Det värsta jag har varit med om hände när jag var…18 år tror jag? Jomen jag hade nog träffat Fredrik så det var nog sista året på gymnasiet. Jag hade varit på fest med kompisar och följde med min kompis vidare till en killes hus för att hon inte ville åka dit själv. I huset fanns det två lägenheter och efter en stund ville min kompis och killen hon var intresserad av vara själva i ena lägenheten, så jag följde med de andra killarna till den andra. Han som bodde där (min kompis halvbror) ville att jag skulle sova med honom, tjatade om att jag skulle krypa ner i hans säng. Jag sa nej, gång på gång men visste först liksom inte riktigt om han skämtade eller inte. Till slut sa han till mig att jag fick sova på den hårda soffan som fanns utanför sovrummet, utan kudde och utan täcke. Tack för den liksom, men nu 13 år senare är jag ju glad att det var det enda som hände. Så jag sov på den där soffan och frös hela natten tills jag morgonen efter fick skjuts in till stan av min kompis dejt (detta var ute på landet).

 

Är det något jag vill lära mina barn är det att varje nej ska respekteras. Jag vill att Idun ska känna sig säker i ett gäng med killar och jag vill att mina söner ska behandla tjejer som de själva vill bli behandlade.

nomeansno


Kommentarer


 1. Tina 23 oktober, 2017 on 12:26 Svara

  En liten fundering kräktes du inte i fredags efter nattning av barn?
  Tänker bara eftersom då har det ju isf inte gått 48 timmar innan du är i affärer?

  • Evelina 23 oktober, 2017 on 12:31 Svara

   Jag går efter detta för hela familjen:

   https://www.1177.se/Vastra-Gotaland/Fakta-och-rad/Sjukdomar/Magsjuka—diarre-och-krakningar/
   Dvs minst två dygn för barnen och minst ett dygn eller rättare sagt till och med 1,5 dygn för mig som vuxen.

   • Tina 23 oktober, 2017 on 19:41 Svara

    Okej ja alla gör ju som dom vill 🙂
    Men jag skulle aldrig gå i affärer innan det gått minst 48 timmar helst 72 efter sista symptom (inget kräk, diarré, vanlig matlust och pigg) just för att visa lite respekt till dom människor som blir riktigt sjuka om dom skulle bli smittade.

    • Evelina 23 oktober, 2017 on 19:59 Svara

     Ja så är det ju. Men att gå efter 1177 ÄR att respektera andra då det är deras rekommendationer man rekommenderas att gå efter.

     • Tina 23 oktober, 2017 on 21:34

      Tror inte du skulle känna det om du hade ett barn eller nära anhörig som skulle kunna dö om dom blir smittade av magsjukan..

     • Evelina 23 oktober, 2017 on 21:40

      Fast ska vi vara så så ska man hålla sig hemma och från alla i flera veckor eftersom magsjuka i värsta fall KAN smitta så lång tid efter och det är ju inte realistiskt. Min vän med diabetessjuka barn går själv efter samma regler så jag tar även hänsyn till det. Sen är det ju skillnad på vad man gör också. Jag gick in, provade och betalade för jackan jag provat och åkte sen hem igen. 40 timmar efter sista symptom. Inte så att jag ”gick i affärer” och shoppade loss på allt… Det är även stor skillnad på vuxna och barn och därför också skillnad i tid. Såklart också skillnad i hur mkt det tenderar att spridas. Jag spydde lite i toalettstolen två gånger direkt efter varandra och städade badrummet (och min mun) noga. Mina barn är alltid hemma minst två dygn efter symptom. Men jag förstår hur du menar! Även om jag kan tycka att det blir lite fel när du ”hackar” på en person som faktiskt följer de allmänna rekommendationerna för magsjuka. Fokus borde väl vara på de som inte gör det? Istället för att säga du kan göra MER till en sån person kan man säga att vad bra att du följer rekommendationerna när det finns många som inte gör det.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna