VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MAN BLIR KLOKARE MED TERMINERNA…

Laddad med överstrykningspenna i högsta hugg men ibland känns det som att artiklarna är på grekiska!!! Gah!

 

Nu läser jag min fjärde termin på högskolan och har lärt mig:

 
att min inställning om att se plugget som ett heltidsjobb underlättar oerhört vid tentaperioder och ja, överlag vad gäller att koppla bort tankarna från plugget när det är kväll och helg.
 
att man inte behöver köpa kurslitteratur. Låna på bibblan är så mycket smidigare!
 
att köpa begagnat och sen sälja funkar också suveränt om man vill spara pengar, men låna utesluter även att behöva sälja böckerna
 
att det inte är hela världen om man inte har nyaste upplagan på böckerna. Så mycket ändras det faktiskt oftast inte…
 
att föreläsningar ger bästa grunden för vad man ska kunna i varje kurs, men man blir också duktig på att veta på förhand vilka som faktiskt är viktiga och vilka som kanske inte är det, och därmed kan skippas. En föreläsning på 2-3 timmar som inte ger särskilt mycket känns aldrig kul, då kan man spendera tiden bättre, t ex genom att vara hemma och läsa vetenskapliga artiklar istället (som jag gjorde idag).
 
– att praktiken är GULD för man inser att färdigutbildade också bara är människor och man lär sig allra mest ute i fältet. De som är färdigutbildade sen länge lär sig också hela tiden, i jobbet! Alltså onödigt att stressa ihjäl sig över att inte kunna precis allt från föreläsningar och böcker.

 

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna