VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

MASSA TUR I OTUREN

Vi har ett litet kaos just nu, som det väl ofta blir när sjukdom kommer in i huset. Sent igår spydde Idun ner sin säng. Av någon anledning trippade Aston upp mitt i allt sanerande och var sen vaken med oss andra i två timmar. Vi satt i soffan och kollade på Lilla prinsessan tills Idun somnade (och Mange haha). Då gick jag och Aston och la oss i stora sängen och Idun fick sova med pappa i sitt rum. Hela natten var lugn sen vilket vi är väääldigt tacksamma för. Viktigt att få sova när man är sjuk! Det var på morgonen som nästa spya kom och då var vi redan var uppe.

Minns ni att jag berättade om grävlingarna? Att vi har grävlingar i området som förstör trädgårdarna här omkring? Vi är många som har staket runtom trädgårdarna på baksidan, och grävlingarna gräver alltså stora hål i gräsmattorna för att komma vidare i sin jakt på mat. Mange byggde en fälla och inatt fångades en! Såklart. Nu är han rätt upptagen med det projektet för att inte grävlingen ska behöva sitta rädd i en bur för länge – hämta släpkärran för att kunna ställa på fällan för att kunna köra ut till en vän som har gård… Så jag försöker hålla ordning på ställningen här hemma och det ”svåraste” är nog att hålla koll på en Aston som såklart helst vill klättra på Idun.

 

img_3576.jpg

Älskade lillpluttan ♡

img_3570.jpg

När man tittar bort från Aston några minuter….. ??

Fredrik fick hämta Elion för att köra på fotbollscup, smidigt att han är tränare för laget men jag hade sett fram emot att följa med. Nu hoppas jag istället hinna åka och titta på någon match i slutet, jag åker så fort Mange är tillbaka.


Kommentarer


 1. Ulrika 30 september, 2017 on 12:11 Svara

  Hej!
  Är det verkligen en grävling? Du menar kanske mullvad. Mullvadar brukar ställa till det i gräsmattan.

  Krya på er, mvh Ulrika☺️

  • Evelina 30 september, 2017 on 12:56 Svara

   100% grävling ☺️
   Tack snälla!

 2. Ulrika 30 september, 2017 on 12:15 Svara

  Sorry, skummade igenom texten lite snabbt och läste nu att ni fångat en. Ber om ursäkt?

  • Evelina 30 september, 2017 on 12:57 Svara

   Åhh ingen fara såklart, för mkt text ibland kanske haha?! ?? kram!

 3. Mikaela 30 september, 2017 on 15:26 Svara

  Usch och fy för magsjuka! Hoppas ni kommer lindrigt undan…
  Bara en fundering, känns det helt okej att skicka iväg Elion på fotbollscup när risken är rätt stor att han bär på smittan?
  Jag vet inte själv hur jag skulle agera, har inte så stora barn än så bara en intresserad fråga om hur ni resonerar.

  Håller verkligen tummarna för att ni andra slipper bli sjuka!

  • Evelina 30 september, 2017 on 17:27 Svara

   Man kan ju orimligen hålla hela familjen hemma för att en blir spysjuk ? att båda föräldrarna är hemma från jobb och barn från skolan? Tänker att man helt enkelt får tänka sjuklingen i fokus för en vuxen och sen gör man så gott man kan för att inte de andra ska bli smittade. Elion ska ju inte heller behöva lida för att hans lillasyster är sjuk när han själv är frisk. Sen spydde ju hon inatt och han åkte till sin pappa på morgonen, så förhoppningsvis har han väldigt bra odds att slippa (magsjuka smittar från själva spyan eller diarrén om jag förstått det rätt så man måste komma i kontakt med bakterierna från det) ?????

   • Mikaela 30 september, 2017 on 22:48 Svara

    Okej!
    Som sagt absolut inget påhopp. Bara en fundering! Har fått för mig att förskolor vill ha man har syskon hemma om man har smittan hemma, men så är det kanske inte alls!
    Håller hursomhelst verkligen tummarna för att ni andra inte blir sjuka ?

    • Evelina 1 oktober, 2017 on 05:17 Svara

     Ingen fara ☺️ jamen syskon är ju en annan sak kan jag tycka. Men storasyskon som liksom har ett annat liv, och skolplikt vad gäller skolan dessutom känner jag inte går att jämställa med små barn. Han sköter ju dessutom sin hygien på ett annat sätt och kan hålla sig undan = mindre risk att smittas. Tack snälla!

 4. Annika 30 september, 2017 on 15:45 Svara

  Har ni kollat upp så det Mange gör är lagligt? Hemma byggda fällor o att köra iväg med grävlingen sen? Menar inget illa men kolla upp så det inte är någon form av Brott
  / Annika

  • Evelina 30 september, 2017 on 17:30 Svara

   Han har frågat en kommunaljägare om råd och det är okej att fånga dom. Fällan är ingen dödlig eller skadlig fälla utan den fångas bara däri.

 5. Marie 30 september, 2017 on 16:58 Svara

  Hej

  Fy för magsjuka!! Håller tummarna för att ni andra klarar er.

  Är det bara jag som inte ser dina bilder i inläggen sen några dagar tillbaka? Jag läser bloggen från eee iPhone.

  • Evelina 30 september, 2017 on 17:21 Svara

   Ja det är verkligen fy ?
   Jag har också haft det problemet (också iPhone) men nu ser jag igen!? Hör gärna av dig om problemet forsätter så får jag bolla det vidare till IT! Kram

 6. Emma 30 september, 2017 on 21:51 Svara

  Här har jag en annan åsikt. Jag tycker det är en självklarhet att man stannar hemma med hela familjen när magsjuka råder i hemmet. Vi stannar alltid hemma (2 vuxna+3 barn) när eländet kommer till oss, oavsett hur många av oss som fått det… det finns ju en risk att de som ännu inte fått det får det, och hur kul skulle det vara om ens barn kräktes i skolan/förskolan? Nu kan ju detta hända ändå så klart, men tänker på när man vet att sjukan finns i hemmet redan. Du kan ju vara smittad fast det ännu inte brutit på dig. Om inte alla är hemma så är ju risken den att man aldrig får stopp på sjukan, utan den sprids till familj till familj till familj på grund av att man inte håller 48 timmars regeln. Man måste tänka på alla familjer med svårt sjuka familjemedlemmar där en magsjuka kan vara ödesdiger… vi behöver undvika så mycket magsjukor i skolor/magsjukor som det bara går anser jag och håller man då hela sin egen familj hemma under familjens sjuka, så har man bidragit med mycket.

  Hoppas ni kryar på er fort!

  • Evelina 1 oktober, 2017 on 05:29 Svara

   Oj det låter ju fantastiskt men säkert inte så vanligt att kunna göra så. För oss skulle det aldrig funka att jag och Mange var hemma utan att vara sjuka om det inte gäller VAB såklart, det är obligatoriska saker i skolan för mig och han på chefsposition… Självklart får Aston vara hemma med Idun från förskolan eller vice verca om den andre är sjuk (förskolebarn har ju en annan närhet till varandra i allt sitt samspel), men Elion har ju skolplikt på veckan och sen tycker jag att det är en annan sak med en åttaåring överlag, precis som med vuxna. Han kan sköta sin hygien på ett helt annat sätt och tvätta händer noga, han kan använda en annan toalett, stoppar inte eventuellt nedsmittade leksaker i munnen som Aston, behöver inte ta i samma saker ens en gång… så risken att smitta minskar enormt för honom och eftersom han inte heller smittas vidare förrän han spyr OM han skulle bli smittad känns det ändå rimligt att han får fortsätta med sitt liv så gott det går med tanke på att magsjukebaciller kan smitta i två veckor efter sista spya i värsta fall tror jag att jag läst (exempelvis genom att finnas på kläder så viktigt att tvätta ALLT) – man kan helt enkelt inte invänta att eventuell inkubationstid går ut, man kan inte skydda allt och alla tills man vet att sjukdomen är borta. För det vet man i princip aldrig. Man kan ju liksom inte vara hemma under flera veckor bara för att vänta och se om någon annan eventuellt blev smittad. Men självklart ska man göra sitt yttersta för att inte medvetet sprida sjukdom vidare, speciellt inte magsjuka!
   Tack snälla ??

  • Martina 2 oktober, 2017 on 19:26 Svara

   Fast att hålla hemma friska barn från skolan är inte ok… vi har skolplikt och det kan bli väldigt mycket frånvaro om ett skolbarn alltid ska vara hemma när någon i familjen är sjuk!
   Å det är ju bara en förälder som får vaba…

   Å det är ju ”bara” den som är sjuk som smittar… vi gjorde samma sak för ett tag sen men då var det dop. Sjukling + pappa stannade hemma (iofs inte helt 100 lånat det va magsjuka, mem kunde varit)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna