VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

JUST DO IT

Efter en riktig PMS-vecka förra veckan känner jag mig i princip som en ny människa nu. En trevligare sådan haha. Jag har fortfarande inte riktigt vant mig vid livet utan preventivmedel i kroppen tror jag men jag vill verkligen testa en tid utan. Har även tagit tag i saken och bokat tid för cellprov. Känns läskigt men finns såklart ingen anledning att skjuta på det. Anledningen till att jag slutade med mina p-ringar är att jag har haft mellanblödningar som fortsatt trots att jag slutat. Och för att det inte riktigt är 2,5 år sen jag gjorde det senast blir det ett mer ”avancerat” cellprov hos läkaren. Fördelen är att det tar två veckor att få svar istället för två månader.Har skjutit på många saker på sistone, det är det slut med. För är det något man vet ska göras är det oftast bara att göra det. Ta tag i det så man får det gjort.

Mer vardagsmotion är en sådan sak som det också ska bli mer av! Förstår inte varför jag har skurit ner på en så viktig grej. Att promenera mycket har i stort sett alltid varit en stor del av mitt liv och det ska det bli igen. Idag efter middagen gick jag och minisarna ut på en runda. Lyckades gå ganska långt innan de skulle gå själva = det går inte speciellt fort längre. Så jag är nöjd! Vi ”gick på” Fredrik och Elion också som var på väg från innebandyn, såå mys att få se min nästan åttaåring spontant sådär. När han fyller år ska jag styra upp något mysigt för bara mig och honom.

 

Att gå med två små får en att önska fyra ögon och lika många händer. Jag tänker såklart på cyklister som susar förbi och händer som måste hållas när man ska gå över vägen. Tur att de är så små så de får plats i en hand haha…

KRAM


Kommentarer


 1. Hanna 25 september, 2017 on 21:15 Svara

  Jag tog mitt prov för en vecka sedan. Inget kul att göra men så viktigt.

  • Evelina 26 september, 2017 on 20:05 Svara

   Verkligen!

 2. Maria 25 september, 2017 on 22:20 Svara

  Hej Evelina! Har läst din blogg ett tag efter att jag hittade hit i och med din o Josefins podd. Verkligen glad att jag hittade hit, så bra o fin blogg ? Tack för att du delar med dig! Jag har själv varit utan hormonellt preventivmedel sedan min dotter som är lika gammal som Idun föddes. Nu funderar jag på om jag ska börja igen pga många dagar varje månad med magont (först vid ägglossning o sen inför o under mens), längre mensperiod o just PMS. Du har ju nämnt PMS i samband med att du slutat med p-ring. Hur har p-ring funkat för dig o hur upplever du skillnaden i mående utan? Tacksam för det som känns ok att dela med dig! Kram Maria

  • Evelina 26 september, 2017 on 20:05 Svara

   Åh vad söt du är! Tack för att du läser!
   Jag har samma som du, besvär redan från ägglossning och fram tills mensen och pms på det. Känns trist att vara så påverkad hela månaden förutom typ en vecka… P-ringen har fungerat TOPPEN förutom just att jag fick mellanblödningar på sistone, men vet ju som sagt inte om det beror på den så ville pausa lite. Annars har den varit det bästa preventivmedlet för mig och jag har testat rätt mkt – p-piller, p-plåster, minipiller (SÄMSTA för mig)… P-ring känns bra på så sätt att det är mer lokalt, och skönt att slippa komma ihåg att ta ett piller varje dag. Jag har varit väldigt neutral i humöret med p-ringen och inte haft ont varken kring ägglossning eller mens. Så kan verkligen rekommendera, även om det såklart fungerar olika på olika personer.
   Kram och tack igen för din kommentar ♡

   • Marie 26 september, 2017 on 21:09 Svara

    Varför inte hormonspiral? Verkar lokalt, inga piller att komma ihåg och hormonmängden är bara som 1 minipiller i veckan. Praktiskt att man bara behöver byta vart 5:e år också. Jag har inga mellanblödningar (även om det tog ett tag för dem att försvinna, men de var verkligen minimala) och inga humörsvängningar alls!

    • Evelina 26 september, 2017 on 21:31 Svara

     Känner mig inte bekväm med att sätta in något så pass ”permanent” i kroppen ?
     Vad bra du tycker det funkar! Har hört ungefär 50/50 som tycker det är bra men man ver ju såklart inte förrän man testar ?

   • Maria 27 september, 2017 on 00:03 Svara

    Åh, tack så mycket för ditt svar! Det både hjälpte o värmde ?

 3. Anna 26 september, 2017 on 08:59 Svara

  Märks verkligen att hösten är på väg, här har vi varit förkylda och det blir kallare för varje dag. Ändå bor vi i Skåne… (skulle nog kunna ha sommar nästan året runt).

  Vardagsmotion ja… ska bara bli fri förkylningen, typiskt när man kommit igång med träning så blir man sjuk.

  Ha en härlig dag Evelina, tack för att du delar med dig så fint!

  Kram ?

  • Evelina 26 september, 2017 on 20:06 Svara

   Ja fy för förkylningar som sätter käppar i hjulet! Hoppas du känenr dig piggare snart.
   TACK för att du läser ♡
   Kramar

 4. Elina 26 september, 2017 on 10:17 Svara

  Tog provet idag, lite obehag men fort överstökat! Drog med mig en kompis också. Bra att du har bokat tid ?

  • Evelina 26 september, 2017 on 20:06 Svara

   Bra att DU tog provet!! ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna