VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

RECENSION: AXKID MINIKID

Inlägget är i samarbete med Jollyroom

IMG_3789

Recension av Axkid Minikid

Allmänt: Axkid Minikid är en plustestad bakåtvänd bilstol för barn upp till 25 kg. Eftersom man kan placera stolen utifrån barnets längd kan man sätta stolen längre in på sätet och därmed funkar den bra även i mindre bilar. Det som skiljer den här bilstolen från andra är nog främst den enkla monteringen – de självspännande förankringsbanden gör det smidigt och jag kan tänka att den därför passar extra bra för föräldrar som har problem i händer och ärmar.

IMG_3488IMG_3506

Vi har en lång tjej, hon är snart 2,5 år men säkert lång som en del 4-åringar så att barnet skulle växa ur Axkid minikid innan barnet är 4-5 år och ska byta stol är inget frågetecken.

IMG_3493 IMG_3788

Montering: bilstolen monteras med bilens bälte (den har alltså inte isofix men det betyder också att stolen är godkänd upp till 25 kg istället för 18 kg som gäller för isofix), självspännande förankringsband (som förenklar fastspänningen genom att de drar åt sig själva medan du vickar på stolen tills den sitter stadigt) och ett stödben.

Axkid minikid har ingen fällning under färd men du väljer själv lutning på bilstolen så att den passar ditt barn (fem lutningslägen). Detta gör du när du monterar stolen med det främre justerbara benet.

IMG_3513

Tyget och internbälte: En STOR fördel med den här bilstolen är det smarta nackstödet som automatiskt  anpassar sig efter barnets längd, när du drar åt interbältet på bilstolen justerar sig även nackstödet i höjd.  Överlag känns tygerna mjuka och högkvalitativa.

IMG_3482IMG_3495 IMG_3503

Tillbehör: Axkid har ett suuuperbra sparkskydd som jag måste tipsa om. Axkid Deluxe sparkskydd är verkligen deluxe, det sitter som en smäck i bilen och är rejält samtidigt som det inte känns klumpigt. Det skyddar bra helt enkelt! Att det finns ett förvaringsfack/hållare för platta eller telefon gör helt enkelt att detta är ett klockrent sparkskydd för alla barnfamiljer. Sparkskyddet passar med både med och utan isofix.

Det bästa med stolen – Den unika ”vickfunktion” gör att du som förälder kan vicka fast stolen i bilens säte när du monternar stolen med förankringsbanden. Även att nackskyddet automatiskt kopplat till internbälte ställer in nackstödet efter barnets längd.

Det sämsta med stolen – bilstolen går inte att fälla under färd.

Sammanfattning – Axkid Minikid fick utmärkelsen ”Bästa prisvärde” i Bäst-i-tests stora test av bilbarnstolar 2016, med kommentaren ”Rymlig, prisvärd och bekväm för barnet”. Jag kan bara hålla med, det är en kanonbra bilstol för alla – barn, föräldrar och bil. Hade man kunnat fälla stolen under färd skulle den fått full pott men avsaknaden av den funktion jag tycker är viktig för barn upp till 3-årsåldern (när de vanligtvis inte sover dagtid längre) gör att vi ger den 4,5 bilstolsstjärnor av 5 möjliga. Men detta är förmodligen den smidigaste bilstolen att montera som inte har isofix!


Kommentarer


 1. Anna 3 september, 2017 on 15:20 Svara

  Vi har en minikid till vår snart 6-månaders, tycker den är toppen! Har visserligen inte testat någon stol man kan luta under färd (det kanske är fantastiskt?) men känner nog inte att det är något jag saknar 🙂

 2. Emma 3 september, 2017 on 19:29 Svara

  Vi har också Axkid till våra barn. Vi valde den av anledningen till att våra barn också är långa. Storebror kunde ha den fram till ca 4 sen var han för lång. Och började åka framåt. Men då är han idag en lång 5 åring också 122 cm ?

  En jättebra stol.

 3. Sandra 3 september, 2017 on 21:09 Svara

  Hur lång är Idun?

  • Evelina 4 september, 2017 on 21:53 Svara

   Vet inte riktigt, det var så längesen hon var på BVC nu ☺️ men hon ska dit snart så kan berätta då såklart! Hon har iaf 98/104 i kläder ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna