VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ALLT VÄXER ÖVER SOMMAREN

Det är inte bara gräset som har växt på bra i sommar, barnen också. Har rensat och sorterat och håller fortfarande på, och med höstterminen nära känns det som att det är hög tid att få ordning på det. Elion har plötstligt 146 i storlek, Idun 98 och Aston 86/92. Elions mjukisbyxor som passade i början av sommaren gör det inte längre så jag beställde precis nya till honom. Idun och Aston har jag köpt in nytt till nu de senaste veckorna också, och det har blivit mycket Lindex till dom. Jag har tre långsmala barn vilket jag upplever Lindex plagg passar för.

Är det inte konstigt dock, att en storlek på tjejavdelningen ofta är av andra mått i samma storlek på killavdelningen? Jag vet när Elion var kring 3-4 år och ville ha rosa tröja. Då fick vi gå till tjejavdelningen men en tröja i hans storlek på killavdelningen var större i måtten än en tröja i samma storlek på tjejavdelningen. Helknäppt! Ett barn ska väl ändå kunna köpa SAMMA storlek oavsett avdelning? Små barn skiljer ju sig inte direkt åt i kroppsform, mer än att det finns individuella skillnader men absolut inte skilnader pga kön.

 


Senaste nytt hos oss som finns på Lindex.


Kommentarer


 1. sofia 12 augusti, 2017 on 13:54 Svara

  Ja helt galet med storlekarna kring kön!
  Killar får kläder som de kan leka och röra sig i och tjejer får kläder de kan stå och vara fina i. Kan inte barn bara få vara barn?! Kan vi vuxna låta de ta del av hela världen ist för halva? Låta barm vara sig själv och veta att det är okej hur du än klär dig (och vilka intressen du än har).
  Kram

 2. Elina 12 augusti, 2017 on 15:39 Svara

  Oj, mina barn är pyttesmå i jämförelse ?? snart tioåring drar stl 140, snart åttaåring stl 128 och två och ett halvt- åringen stl 92! Minsta på 6 månader, stl 68 ? Men sen är ju jag bara 160 cm själv, så de brås väl på mamma. Jag har snabb-gått igenom kläderna, behövdes inte så mycket den här gången verkar det som. Lite nya gympakläder, långkalsonger, ett par regnstövlar osv. Jag verkligen ogillar att gå igenom klädpåsar! Har tusen uppe på vinden typ. Ibland fuskar jag och köper nytt utan att kolla om det finns att ärva…. ??

  • Evelina 12 augusti, 2017 on 20:44 Svara

   Haha ja mina barn är långa, två steg över på längden och mitt på medel i vikt. Elion KAN ha 128, 134 och 140 beroende på plagg, men nu när jag ska köpa nytt s ska ha plats att växa i behövs 146 ☺️
   Usch ja, det är faktiskt riktigt tråkigt haha.

 3. Therese 12 augusti, 2017 on 19:07 Svara

  Tänk så olika det är! Dottern hade 98/104 till nästan 4 års ålder (större i byxor för längden) och jag upplever faktiskt Lindex som allra sämst vad det gäller längden på byxor och vi kör mest HM i tights faktiskt haha

  • Evelina 12 augusti, 2017 on 20:46 Svara

   Hihi ja 104 var lite att ta i så jag ändrade. HMs plagg har hon 98/104 i men Lindex är 98 bäst, och lite att växa i ? HMs leggings har vi köpt ett par men tycker de har varit jättekonstiga i proportionerna? Typ jättelånga och jättesmala? Men kanske bara är på de jag köpt då.

   • Therese 13 augusti, 2017 on 21:38 Svara

    men du, jag kom på, Idun har fortfarande blöja va? Minns att jag avskydde HM på blöjtiden för dom var så fruktansvärt trånga men nu är dom verkligen bäst! tips till senare alltså 😉

    • Evelina 14 augusti, 2017 on 07:35 Svara

     Ja så kanske det är! Får testa sen efter blöjtiden ☺️ tack för tips ??

 4. Nina 12 augusti, 2017 on 21:05 Svara

  När stora pottränade köpte jag lite leggings på ”tjejavdelningen” till honom i 104, han hade då 98 i kläder och de var jättesmå på honom. Lillebror som nu har 86/92 och är smal kan ha de och de sitter nästan tajt på honom.
  Tycker det är helknasigt att det skiljer på kläderna.

 5. Linda 12 augusti, 2017 on 23:04 Svara

  Det hade varit intressant med ett inlägg kring hur ni tänker kring sparande till barnen? ? Vi har precis fått en bebis och tänker spara halva eller hela barnbidraget och sätta in i fonder… Beroende på hur mycket vi behöver köpa till bebisen en viss månad. Men jag förstår inte hur alla har råd med alla bebiskläder, bebissaker, renovering (vi renoverar också), utlandsresor, m.m.

  • Evelina 13 augusti, 2017 on 11:59 Svara

   Tack för tips på inlägg! ???

 6. JUNITJJE 13 augusti, 2017 on 15:53 Svara

  Så fina kläder!

 7. Felicia 14 augusti, 2017 on 09:11 Svara

  Jag upplever dock att kläderna från Lindex har ganska kass kvalité att leka i, framförallt tightsen.. 🙁

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna