VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK
Annons

FJÄRDE SEXIGASTE

Somrig frukost en regnig dag.

Att vara ”hemmafru” över sommaren är inte bara härligt ur synpunkten att jag får vara med mina barn. En annan sak jag uppskattar med det är att jag får ha allt som jag vill ha det haha. Alltså det är ordning och reda på det mesta. Inte mest välstädat, absolut inte. Men att inte ligga efter med tvätten, hinna dammsuga när det behövs, hålla efter leksaksstöket under dagen, veta var saker och ting finns i kylen, osv osv. När man är två om att styra ett hem blir det ju inte alltid som man kanske själv vill ha det. Det där med kyl och frys exempelvis. Jag vill ha det ganska så organiserat så att man enkelt ser vad som finns och inte, för har man inte det blir det lätt att mat missas och måste slängas eftersom man inte åt det i tid. Där är jag och M väldigt olika. Ordning och reda i hemmet = jag. Laga mat (stöka ner är såklart motsatsen men valde något han är bra på istället haha) = han. Vi kompletterar varandra väldigt bra :)

 

 

Har för övrigt blivit upplyst om att min man har det fjärde sexigaste svenska mansnamnet. Jag tänker att jag kanske ska börja skriva Magnus* istället? Har ett tag känt att det faktiskt är lite konstigt att skriva M (och andra namn jag förkortar för den delen) eftersom ni väl alla vet att han heter Magnus? Så mycket jobbigare att skriva är det ju inte haha? Men det lever kanske kvar från tiden när han hölls lite ”hemlig”. Förrutom enbokstavsnamn på bloggen har jag även tröttnat på selfiebilder med iphonen i en spegel. Eller är det bättre än ingen bild alls?

Stora funderingar så här dan före dan**

* Även om alla som känner min man kallar honom Mange, förrutom hans mamma som säger Magnus och hans pappa som kallar honom Mangan.

**Dagen före Elion kommer hem!!


Annons

Kommentarer


 1. Elin 9 augusti, 2017 on 09:59 Svara

  Haha, du och ja verkar träffar samma typ av man 😉 Men det är härligt när man kan komplettera varandra. Även om jag inte alltid älskar att städa lila mycket som att ha det rent 😉

  • Evelina 9 augusti, 2017 on 20:30 Svara

   Verkligen! Ja ne det hade ju helt klart varit att föredra att alltid ha det rent bara 😆

 2. Agneta 9 augusti, 2017 on 11:07 Svara

  Har ju förut konstaterat att vi är rätt lika du och jag, ordning och reda, packa upp resväskan innan vi är hemma typ. Även i min kyl har jag grym ordning😊 Mjölk på samma ställe, fil på sin plats, yoghurt emellan, pålägg på en hylla, grönsaker på sin plats. Allt alltid på samma ställe🙈 Älskar ordning på allt😂
  Just ja, i frysen är lådorna märkta med innehållet så jag vet att här är kött, grönsaker osv🙈🙈

  • Fyrbarnsmamma 9 augusti, 2017 on 12:29 Svara

   Jag trodde knappt att det fanns människor som inte sorterade i frysen 😉 Själv sorterar jag till och med bestick i diskmaskinen, och skulle inte få för mig att lägga in ostrukna plagg i garderoben. Som tur är är min man likadan :)

   • Evelina 9 augusti, 2017 on 20:28 Svara

    Haha jo! Men vad komiskt – jag har TÄNKT flera gånger att sortera i diskmaskinen men struntat i det varje gång eftersom jag vet hur det blir när någon annan ska lägga i disk 😂

  • Evelina 9 augusti, 2017 on 20:29 Svara

   Jamen JA! Såå skön känsla att veta var allt finns i kylen 🙌🏻 Mår bra av din kommentar haha, dina ord är som balsam för min ordningssjäl 😂

 3. Sandra 9 augusti, 2017 on 13:51 Svara

  Jag känner detsamma, men här bråkas det ofta om det. Jag blir stressad av att det är stökigt. Jag städar alltid innan vi ska iväg några nätter, skulle ha semestern förstörd om jag visste att det var stökigt hemma. På vägen hem har jag redan börjat packa upp i tankarna, sorterat tvätten och slängt i maskin (typ).
  Sambon han kan ha en väska ståendes i en månad utan att packa upp. Så antingen tjatar jag tills han gör det, eller tar jag hand on hans grejer med.

  Så är det med allt här hemma, antingen måste jag göra det eller tjata tills han blir irriterad och gör det.

  Sen är det ju inte kul om man får besök och halva hemmet är fullt med kläder och det är stökigt. Så mycket roligare få gäster om man vet det är städat och fint.

  • Evelina 9 augusti, 2017 on 20:26 Svara

   Kanske ni kan prata om det och han hjälpa till mer om han vet hur viktigt det är för dig?
   Håller med dig och förstår. Jag kan muttra till ibland men ändå göra det själv. Då brukar M säga att han kan göra det, men jag tycker att jag lika gärna kan göra det själv om jag måste tjata 😏

 4. Anna 9 augusti, 2017 on 18:56 Svara

  Igenkänning… haha 🙄😄🙈

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna