VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

SEMESTER?

Godmorgon världen! Greta Gris är favvo här för tillfället.

4 av 5 har varit vakna sen strax efter 06, bilen är inlämnad, tvätten vikt och en ny påbörjad, M satte sig precis på hojen för att åka till stugan. Blir alltså en dag själv med barnen idag igen. Att M har semester är inget som märks mer än att vi äter frukost på morgnarna och att han ger mig sovmorgnar. Annars är det ju som när han är på jobbet i princip. Fattar inte hur han orkar!


Kommentarer


 1. C 19 juli, 2017 on 09:34 Svara

  Sagt med all respekt och värme: Hur orkar DU? Och liksom när ska ni ha semester tillsammans som familj så att du också får några lugna stunder?

  • Evelina 19 juli, 2017 on 16:54 Svara

   Jag ska erkänna att det är intensivt och tufft emellanåt (vissa dagar vill jag bara sälja stugan) men det känns ändå helt ok eftersom M alltid frågar mig om det går bra att han åker för han vet ju att jag drar största lasset hemma. Hade såklart varit skönt om han självvalde att vara hemma och ledig också och oftare men jaja. Han är iaf den som oftast lagar mat (när han är hemma dårå hehe) och går upp med barnen på morgnarna, det väger upp frånvaron lite. Visst hade jag önskat mer ledighet tillsammans, men vi hade ju Grekland en vecka k början som jag kommer leva länge på ??? resten av sommaren visste vi skulle innebära mycket renovering, annars blir det ju ”aldrig” klart där ute ?
   Ska bli bättre på att sno egentid på kvällarna men ja, då sover ju ändå barnen så borde väl bli bättre på det på dagtid framför allt 😉 å andra sidan vill jag vara med barnen mest hela tiden så prio är kanske framför allt att få vara ledig tillsammans med M mer dagtid så det känns som semester ☺️

 2. Therese 19 juli, 2017 on 12:51 Svara

  Hur orkar du?! Blir det aldrig bråk/diskussion? Hade nog inte velat ha så mycket egentid med barn under semestern.

  • Evelina 19 juli, 2017 on 17:02 Svara

   Det blir det ibland (fast konstigt nog inte om att han vill men inte jag utan för att han tycker jag ska bestämma när det är ok haha) men samtidigt vet jag ju att detta är M – han mår bra av att greja och han behöver ha något att renovera tror jag ?? förhoppningsvis kommer detta dessutom ge mer familjetid på sikt sen (han gör det ändå för vår skull), när stugan är klar ?
   Den här sommaren hade vi bestämt Grekland, några småutflykter och sen stugrenovering så det går ju enligt planerna iaf ?

 3. T 19 juli, 2017 on 16:45 Svara

  Ni har ju precis haft semester en vecka i Grekland…

  • Evelina 19 juli, 2017 on 16:57 Svara

   Haha ja för en veckas ledigt tillsammans varje år är ju lagom ?

 4. Sandra 19 juli, 2017 on 21:43 Svara

  När du är själv med barnen så mycket, får du aldrig dåligt tålamod mot barnen? Jag har i princip varit själv med barnen (5 och 2 år) nu i 3 veckor, jag har föräldraledigt och min man jobbar 7-19 och endast ledig en dag på helgen och idag känner jag att jag inte varit någon rolig mamma.. trött, sur och dåligt tålamod. Det är så tråkigt att känna på kvällen när dom somnat att man typ sagt nej och tjatat hela dagen 🙁
  På måndag får äntligen min man semester!

  • Evelina 19 juli, 2017 on 22:53 Svara

   Åh jo, vissa dagar känner jag precis så. Idag hade kunnat bli en sån dag så då bestämde jag helt enkelt för lunch ute och buss som barnen ville. Mitt vanliga jag hade gått ändå men just idag kände jag att jag behövde hålla gnällnivån på lägsta möjliga nivå haha. Orkade liksom inte ena försöka övertala ?
   Några av mina tips är att göra sånt som underlättar för DIG, och att inte ta allt så allvarligt liksom (ex städningen KAN faktiskt vänta men upptäcktsfärden i skogen finns kanske bara idag när vädret tillåter). Det blir bra även om man inte gör som man brukar. Kanske roligare tom eftersom det då blir mer ”spännande” för alla haha. Och våga be om hjälp, eller ta emot hjälp om hjälpen finns. Jag hade SÅ önskat ha någon som bad om att få låna minisarna kanske en timme i veckan bara. Sen att välja mina strider och räkna till tio när det behövs använder jag dagligen också ?
   Hoppas ni får en underbar semester och att din man inte renoverar stuga ?
   Kram!

 5. Sandra 20 juli, 2017 on 17:43 Svara

  Tack för dina ord ❤️ Jag tycker att du är amazing och en mamma-förebild.
  Tack och lov så harvi gjort undan renovering i maj-juni just för att INTE ha något projekt under semestern.
  Kram

  • Evelina 21 juli, 2017 on 08:39 Svara

   DU är en förebild. Tack snälla för dina ord ♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna