VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

VI KAN VÄL LÅTSAS ATT DET BEROR PÅ EN DEJT SOM BLEV SEN

Natten känns som ett rent skämt så jag tar tillbaka allt om att jag var trött igår haha. Aston gillar tydligen inte att sova när han är förkyld, även om han inte är täppt, inte har feber, inte hostig… Bara förkyld. Jag ska väl erkänna att jag är likadan, sova förkyld är högt upp på min gillar-inte-lista. Inte att sova max 4 timmar totalt utspritt över natten heller.

Skrev till M som också är trött idag även om han sov på soffan, att snart är det semester! Han skrev ”haha det är ju lugnare här”. Jag svarade ”I knooow men för mig blir det bättre att du har semester mohaha”. Nej då. Fast jo, jag ska inte sticka under stolen med att det ÄR skönt att vara två vuxna på barnen. Speciellt när det är förkylt och gnälligt.


Igår kväll började med att minisarnas farmor och farfar kom hit för att barnvakta lite. Jag blir SÅ glad och rörd av att Aston klättrar upp i farfars famn och myser in sig. Ni vet ju att han varit väldigt (!) mammig men farfar och han har verkligen ett speciellt band, det är tydligt.

Vi stannade hemma tills de båda sov, men snart tror jag det är dags att lämna över även nattningen när det är barnvaktsdags. Vilka möjligheter som öppnar upp sig, tänk att kunna åka hemifrån redan vid vanlig middagstid för en dejt, vad mycket längre dejterna kan bli då ;). Nu tycker säkert en del av er att vi är ”fjantiga” med den biten men för mig (M bryr sig nog inte) är det viktigt att både jag men såklart framför allt barnen är trygga i situationen. För mig känns det konstigt att lämna över nattningen av Aston när han ”bara” är 1 år och 4 månader. Fler som känner igen sig?Vi cyklade in till centrum och började med en fika på bryggan!

Det var min tur att ordna med en överraskning och jag ordnade som sagt barnvakt och hade planerat 1) promenad eller cykling till stan för att fika eller 2) bil till stan för träning på gymmet och sen fika. M fick välja och jag visste ju nästan innan att alternativ 1 lockade mest eftersom vi båda är förkylda och trötta.

Att cykla var nog den bästa idén, tycker det är så mysigt att cykla tillsammans. Och 1 mils cyklande vilket vi får ihop till och från centrum är ju dessutom bra motion. Att köpa massa godsaker på cafét och sen dela allt på hälften är också något jag alltid tycker är en bra idé.Morotskakan blev the winner!


img_3950

Sen gick vi en runda och insåg att Jönköping förändras. Nya stadsdelar i centrum och butiker och restauranger vi inte visste fanns. Det märks att det är ett par år sen vi hängde där inne.

En stund när regnet öste ner stod vi under ett tag innan vi bestämde att avsluta kvällen på ett mysigt ställe och gick vidare till stället som jag tror vi kan tacka för att det är vi två idag.


Det var nämligen EXAKT här jag såg M för första gången. Även om det sen dröjde lite drygt en månad innan vi hördes igen och gick på dejt. Det var en lördagsnatt i juli och jag och min kompis ställde oss i baren och beställde, jag var där med vänner och M var där med vänner och ungefär resten av stan var där också, det var mycket folk. Jag fick syn på M och bad om ursäkt att vi trängde oss före. Sen sa jag ”men vänta nu, heter du Mange?” Han blev lite förvånad men sken upp när jag förklarade vem jag var. Vi hade nämligen haft kontakt på en nätdejtningsida 9 månader tidigare men bara sett varandra på bilder. Han kände inte igen mig, sa att jag var mycket vackrare i verkligheten haha.


Nu 4 år senare när han köper en cider åt mig en vanlig torsdagskväll har vi varit gifta i 2 år och har fått två underbara barn. LIVET ♡♡♡


SKÅL på den!


Kommentarer


 1. Hanna 7 juli, 2017 on 11:52 Svara

  Är glad för Manges skull att han träffade dej!

  • Evelina 7 juli, 2017 on 13:06 Svara

   ❤️

 2. Evelina 7 juli, 2017 on 13:42 Svara

  Livet, visst är det fantastiskt ❤️

 3. Hanna 7 juli, 2017 on 13:43 Svara

  Förstår verkligen.. min pojke är nu 14 månader och jag hatar att lämna bort honom. Vill verkligen särskilt natta själv och har lite smått ångest för imorgon aka vi på bröllop och måste alltså då även lämna över nattningen..?

 4. Rebecca 7 juli, 2017 on 14:02 Svara

  Mysigt med dejt.
  Det där med nattning tror jag är individuellt både för föräldrar och barn. Jag tror hur du känner är rätt för dig.
  Vår snart tvååring somnar lättare med farmor/farfar/mormor/morfar. Men så har de ju varit hos oss och vi hos dem vääääldigt mycket. Mormor med bara 2km bort har man nästan fått motat från huset?
  Farmor å farfar har längre väg men är pensionärer så de har vi nog träffat varannan vecka ungefär. Hon sov hos dem för första gången i helgen annars har de sovit hos oss. Hon vinkade glatt när vi åkte och klängde på farmor när vi kom(kanske oss föräldrar det är fel på?)
  De turas alla om att hämta hjärtat på förskolan en dag varannan vecka. Hon älskar verkligen allihopa och har en Speciell relation med var å en. Hon är å andra sidan väldigt trygg på förskola och är tidigt med talet så kan säga mycket hur hon känner och förstår ofta när man förklarar enklare grejer.

  Tror era längre dejter kommer snart när ni alla känner er redo. Ett par timmar är inte fy skam det heller!
  Kram

 5. Tina 7 juli, 2017 on 17:00 Svara

  Jag tror också att det där är väldigt inviduellt. Vi var rätt snabba med att lämna bort vår dotter över natten (lika gammal som Idun) till mormor och morfar. Men vi hade rätt jobbiga nätter de första 1 1/2 åren så jag vet inte hur vi hade orkat annars. Hon har alltid träffat de väldigt mycket och nu om vi är där allihop och vi skall sova över så går hon gärna fram och tar mormor/morfar i handen och visar att hon vill att de skall natta och inte mamma/pappa. Första gången är alltid jobbig men jag försökte tänka att ju fler hon känner sig trygg med desto bättre. Men jag tror att det är lättare när det är någon de varit mycket med, då blir det inte så stor grej för barnen. Och det måste så klart även kännas rätt i magen för mamma och pappa.

  • Evelina 11 juli, 2017 on 10:17 Svara

   Har man möjlighet till avlastning och vill ha den är det klart man ska ta den ???
   Kram!

 6. Elin 7 juli, 2017 on 19:33 Svara

  Förstår helt. Tilde (3.5) har haft sin faster som lagt henne två gånger i hennes liv. Första gången va hon 2 år. Då har hon en väldigt fin relation med sin faster som bodde hos oss sex månader mellan att Tilde va 6 månader och ett år. För mig känns det inte bra att lämna över en sådan grej om inte alla känner sig bekväma, och jag har nog haft en lång startsträcka.

  • Evelina 11 juli, 2017 on 10:16 Svara

   ❤️

 7. Karin 7 juli, 2017 on 20:54 Svara

  Förstår dig precis med nattningen! Tycker också det var lättare att lämna bort när man bara hade ett barn, men ju fler barn desto segare har det gått. Vi har tre barn precis som er, och den yngsta på 3 år har bara blivit nattad av sin mormor en gång. Vår yngsta är inte överförtjust att bli lämnad och därför tar vi det i hennes takt och stressar inte… Trevlig sommar!

  • Evelina 11 juli, 2017 on 10:16 Svara

   Helt rätt, ingen anledning att stressa ?? rätt som det är vill de aldrig sova hemma ?
   Detsamma! Kramar

 8. Sandra 8 juli, 2017 on 00:32 Svara

  Med nattningen gör det som känns bäst för er, än sen om andra tycker att ni är fjantiga. Vi har aldrig lämnat bort vår dotter över natten och hon är 6 år. Den dagen hon vill sova hos nån i familjen, eller hos en kompis får hon självklart göra det.

  • Evelina 11 juli, 2017 on 10:15 Svara

   Åh då blir det extra speciellt för er när det väl händer ? Elion har sovit hos mormor och morfar då och då men minns inte hur gammal han var när han liksom frågade om det… 4,5 tror jag. Men det är ju så himla olika, hur de är!

 9. Karin 8 juli, 2017 on 11:13 Svara

  Jag tycker en ettåring är pytteliten! ? Vår store vill helst bara bli nattad av mig, inte ens av pappa. Han har haft barnvakt över natten/vid nattning två nätter – när vi låg på BB med lillasyster när han var 3,5 ☺️

  • Evelina 11 juli, 2017 on 10:13 Svara

   Ja det tycker jag också, vill gärna att han ska kunna prata ordentligt och så. Men att han har Idun underlättar en del tror jag ?

 10. Elin 9 juli, 2017 on 15:00 Svara

  Jag är precis likadan. Vi lämnade bort barnen för första gången (så att någon annan nattar alltså) nu för några veckor sedan. Då är barnen 3 och 4,5 år gamla ?
  Mysigt att ni kan sticka iväg o mysa lite på tu man hand efter de somnat iaf, tills dess att ni känner er mer redo ❤️

  • Evelina 11 juli, 2017 on 10:11 Svara

   Gick det bra? ?
   Jamen det känns helt ok. Beror säkert på att vi är duktiga på att prata och umgås alltid, men JAG kan sakna sånt vi inte kan göra nu mer än vad Mange gör tror jag haha. Kram ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna