VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ÄNDRADE REGLER VID EFTERNAMNSBYTE?

Bästa printet såg jag på en t-shirt på Kappahl igår

Natten gick faktiskt över förväntan. Aston brukar sova riktigt dålig när han är förkyld, han är väldigt känslig för det. Det gjorde han inte inatt utan sov helt ok men som jag brukar säga – är det inte den ena så är det den andra! Gick på toa och när jag skulle lägga mig i sängen igen, ja då hade M lagt sig väldigt långt åt min sida med armbågen upp i luften (?) så jag la helt enkelt mitt ansikte på den i full fart haha.

Vi har en topp-tre-lista med efternamn nu. Men så såg vi igår på blanketten att man inte längre kan ansöka om tre namn som man gjorde förut till PRV? Kan det stämma att man måste betala avgiften för varje nytt namn om man får avslag på ett? Tänkte om någon av er som läser kanske jobbar på Skatteverket, eller har bra koll ändå på vad som gäller 🙂


Kommentarer


 1. Christel 4 juli, 2017 on 09:56 Svara

  Varför skall ni byta efternamn ?
  Förut ville du väl ha samma efternamn på alla barnen och då undrar jag om F går med på namnbyte på E ?
  Har en annan fråga och det är om din storasyster umgås med er mamma och mormor och skall dom vara med på bröllopet ?

  • Evelina 4 juli, 2017 on 10:10 Svara

   Vi ska byta eftersom jag inte vill ha min mammas efternamn. Hon har sagt så dumma saker om att jag fortfarande heter samma så jag kan inte tänka mig att heta det längre. Ännu mindre att mina barn ska göra det. Självklart vill jag inget annat än att alla barn får heta samma, men Elion vill inte byta till det nya utan vill heta som sin pappa och då får han göra det. De är såklart lika mycket syskon ändå men jag tänker och hoppas att han en dag i framtiden kanske också vill byta till det nya.
   Nej min syster umgås inte med mamma och mormor och de är inte bjudna på hennes bröllop.

 2. Hanna 4 juli, 2017 on 11:55 Svara

  Snygga shorts! Var har du hittat dem? ?

  • Evelina 4 juli, 2017 on 12:34 Svara

   Finns på Lindex! ?

 3. Inne hos Ina 4 juli, 2017 on 15:09 Svara

  Kan ingenting om namnreglerna men utifrån det jag läser på Skatteverkets hemsida verkar det vara ett namn per ansökan som gäller. Ring och fråga! Den nya namnlagen ska ju vara generösare så det kanske är lättare att få igenom namn som inte redan finns, och då behöver man bara söka om ett? 😉

  Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna