VISA ARKIV & KATEGORIER   |   SÖK

ENKLARE KONVERSATIONER

Inlägget är i samarbete med Renault Megane

Visste du att nästan var tredje familj känner att de inte pratar tillräckligt mycket med varandra i hemmet? Jag kan förstå det eftersom vi tillbringar mycket tid i t ex bilen när vi åker och handlar och hämtar och lämnar barnen. Renault menar att bilen ska vara den förlängning av hemmet som den ju faktiskt är eftersom vi tillbringar mer tid än någonsin i den.

När man har familj vill man ju också gärna att bilen gör livet lättare rent praktiskt, att man får plats med allt som behöver stoppas in i bilen när man åker bort till exempel. Renault Megane är en superbra familjebil, som har gott om flexibla utrymmen och teknik som underlättar vardagslivet. Renault bidrar även med ett verktyg för att få familjen att komma närmare varandra genom att prata, att alla får prata lika mycket och om precis vad man vill. Hur perfekt!?

Renaults ambition om att få familjer att komma närmre varandra har resulterat i att de har skapat konversationstjänsten C-ME. Appen fungerar som en spellista av samtalsämnen som man tillsammans i familjen sätter ihop. C-ME laddas ner på conversationsmadeeasy.se och kan användas både med Android och iOS, vilket innebär att den också kan användas som en vanlig hemsida samt laddas ned till hemskärmen i telefonen.

renault-cmeapp-desktop.jpg.ximg.full.hero

Vi har testat appen och tyckte de den var riktigt rolig! Du börjar med att skapa ett konto, bjuder in familjemedlemmarna, namnger resan, bestämmer restid och lägger till samtalsämnen. Det går alltså lika bra att använda tjänsten på en 15 minutersresa som på en längre resa. På den längre resan som inkluderar tankningar och kissepauser kan du pausa spellistan genom att trycka på skärmen. Appen bestämmer sedan vilket av samtalsämnena som står på tur med samt vem som har ordet och turordningen på talarna. Ett perfekt sätt att verkligen lyssna på sina barn tänker jag, speciellt när de aktivt får bestämma vad de vill prata om. Tanken med C-ME är att få familjen närmre varandra och öppna upp för fler samtalsämnen, och få familjen att ta sig tiden att prata mer. En app helt rätt i tiden.

 

img_3150.jpgimg_3162.jpg

Bilresorna blir nu ännu roligare!


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

För att få de senaste uppdateringarna